" Radyum temelli boya kullanılarak yapılan bu "radyoaktif saat"in özelliği, akrep, yelkovan ve rakamların üzerlerindeki noktaların karanlıkta parlamasıydı. "
Bu da şu an ki saatim ;
Gerçi 20-30 metre derinlikteki basınca dayalı saatlerin dışarıya radyasyon yayması mantıklı değil gibi.
Zaten hala satıyorlar bu şekilde gece parlayan saatleri,yine de huzursuz oldum,bilgilendireyim dedim..
Bendede Swatch Marka saat var onda aynı olay var , Radyum içeren macun mu
Basınç ile radyasyonun ne alakası var ?
Ayrıca o boyanın tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. Sebebine gelince, o boyada öyle nükleer santral çalıştıracak kadar radyoaktif madde koymazlar herhalde. Düşününki o saatten 100bin tane üretiliyor. Her birinde 1 mg olsa bile ne kadar radyum kullanıldığını düşünün. Bu kadar radyumu nereden bulacaklar ? Demir bakır değilki bu mübarek.
Hem ben o boyalardaki radyumun normal radyum olduğunu da düşünmüyorum. Tıpkı kuantum ( fizik ) ile kuantum ( ot ile tedavi :) ) gibi. Yani o radyum, o radyum değil bence.
Follow
yalnız bu radyum boyalı saatler 1900 lerde kaldı
Google "radyum girls" yazın bi
Sekio saatim var babamdan arakladım 2 tane kordon şeysini çıkarıp kullanmaya başladım 2 senedir bende. Karanlıkta yelkovan, saatler vs yeşil yeşil parlıyo benten saati gibi, memnunum, sorunum yok.
Bende de swatch var.Gece uykumu bölecek kadar parladığı oluyor.