Şimdi Ara

kombiyi yakmıyorum diye üst kat komşusu trip atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anlamıyorum. ben üşümüyorum ki niye boşuna kombi yakayım? üst katımda oturan adamda 2 çocuk var. zaten çok gürültülü bir aile durmadan ses yapıyorlar. bir de az önce gelmiş benim ev o kadar kombi açmama rağmen çok az ısınıyor sen kombi yakmıyor musun alttan geliyor soğuk diyor. yakmıyorum üşümüyorum ki dediğimde Allah akıl fikir versin sana dedi gitti. ben de amin ecmain cümlemize dedim.

yakmak zorunda mıyım? doğalgaz fiyatı ortada. millete 700-800 lira fatura gelirken bana maksimum 200 tl geldi. ya çok kısık yakıyorum ya da hiç yakmıyorum buna rağmen 200 geldi evet ben de artık hiç yakmama kararı aldım.

• haklı olan sensin hocam. bizim evimiz de içten straforlu. çok az yakardık herkes laf ederdi bize. daha sonra binaya dıştan da yalıtım yapıldı ve biz komple kapattık. yani 2de duruyor o da yanmıyor. komşular halen üşüyormuş. biz düşünmüşüz içten strafor yaptırmışız ki yakıttan tasarruf edelim diye. bu kadar rahatına düşkünsen ya sonda yakarsın ya da içten straforunu da yaptırırsın kardeşim
  • sen yine de ara sıra evi ısıt hocam. doğalgazdan yaptığın kârı hastaneye ve ilaca verme sonra

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen çocukları susturmuyo musun, yukardan geliyo ses? deseydin.
  • altındaki üstündeki adam yakmasa sen o evde oturamazsın

onların hakkı geciyor bir nevi
    kısmen haklı yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem

Bu mesaj silindi.
    nesi haklıymış ev benim evim yakarım yakmam o mu ödüyor gaz parasını??? yüzde yüz haksız bence hoçam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 15 Şubat 2020; 19:21:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekir YENİKARAMURAT

altındaki üstündeki adam yakmasa sen o evde oturamazsın

onların hakkı geciyor bir nevi
    kısmen haklı yani
    dediğin gibi kısmen. o zaman o da doğalgaz faturamı 'kısmen' ödesin
  • haklı olan sensin hocam. bizim evimiz de içten straforlu. çok az yakardık herkes laf ederdi bize. daha sonra binaya dıştan da yalıtım yapıldı ve biz komple kapattık. yani 2de duruyor o da yanmıyor. komşular halen üşüyormuş. biz düşünmüşüz içten strafor yaptırmışız ki yakıttan tasarruf edelim diye. bu kadar rahatına düşkünsen ya sonda yakarsın ya da içten straforunu da yaptırırsın kardeşim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MotosikletPilotu

haklı olan sensin hocam. bizim evimiz de içten straforlu. çok az yakardık herkes laf ederdi bize. daha sonra binaya dıştan da yalıtım yapıldı ve biz komple kapattık. yani 2de duruyor o da yanmıyor. komşular halen üşüyormuş. biz düşünmüşüz içten strafor yaptırmışız ki yakıttan tasarruf edelim diye. bu kadar rahatına düşkünsen ya sonda yakarsın ya da içten straforunu da yaptırırsın kardeşim
    ağzına sağlık hocam. bizim binada yalıtım da yok ama üşümüyorum ki. üşüyen doğalgaz açsın
  • Ona deki
    Doğalgaz faturası + komşu kombisi kullanım bedelini ödersen yakarım de 😀

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üsteki komşuan yakıyor alt yakıyor bedava ısınıyorsun
  • Aa bizim komşu olabilr misiniz acaba altımıza üstümüze 200 gelen fatura bize 600 civarı gelince benimde bunlar bizden geçiniyor demek istememle aynı şey komşunuzun düşüncesi şaka bir yana size karışamaz kimse ama binaların yalıtımı çok kötü alt kat üst kat yakmayınca ev ısınmıyor cidden birde bizimki yeni bina sözde. Salonu yakan bi biz varız galiba zaten orası buz gibi elektrikli yakıyoruz ha o kadar fatura geliyor ama ev hani sıcak mı dersen yok genede kat kat giyiniyoruz ya biz çok donuyoruz ya insanlar hiç üşümüyor:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_devil33

Üsteki komşuan yakıyor alt yakıyor bedava ısınıyorsun
    şans işte
  • bizim servis şöförü arkadaşıyla konuşuyodu, diyo ki, kiracıyı çıkartmaya çalışıyorum çıkartabilirsem iyi olacak dedi. karşısındaki bir şeyler dedi buna, sonra bu cevap verdi: "evet kirayı ödüyo düzenli ama kombi yakmıyo"

yani kiranızı düzgün ödüyor olmanız ya da sessiz olmanız falan yeterli değil ev sahibini memnun etmek için. bir de ev sahibinin istediği gibi ısınacaksınız. allah bu tiplere akıl fikir versin.

senin kiracın da bu tip bi çomarmış. tamam evin ısınmıyor olabilir de gelip komşuya abuk subuk laf söylemek çomarlıktır yine de.

millet iyice kafayı yedi.

hayır bu çomarlar gece yarısı gürültü yaparken gidip sesiz olur musunuz desen laftan anlamazlar bide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Şubat 2020; 22:20:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada, komşunun yakması hakikaten çoook etkiliyo.

şöyle söyliyim, benim şu anda kullandığım odada yalıtım sıfır. en üst kattayım. odanın dışarı bakan cephesinde boydan boya cam kaplı (yanal olarak), ve camlar da dandik yani hava bile kaçırıyo.

buna rağmen, alttaki oda ve yandaki oda kalorifer çalıştırırlarsa benim oda ısınıyo. onlar bu bana bitişik olan odaları kullanmayıp bu odaların kaloriferlerini kapalı tutarlarsa benim oda Sibirya'ya dönüyo.

bu kış ikisi de kaloriferleri full kullandı. ben çok az soba açtım, hep sıcaktı oda. üst kat ve yalıtımsız olmasına, ve güney cephe olmamasına rağmen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam haklısınız. Ev sizin ister yakarsınız ister yakmazsınız.
    Hem alt kat Hem üst Kat yakınca sizin ev anında oda sıcaklığına kadar çıkar. Vicdani olarak bunu tartmak sizin vicdanınıza kalmış. Nedeni ise şu; sıcak hava her zaman yükselir. Alt katınız sıcak olursa evin alttan ısıtma gibi olur. Üst katında sıcak olduğundan zeminde ısınır yani senin tavanından da sıcak hava gelir. neticede evin bedava ısınır. Ama senin evin soğuk olduğu için o dairelere nazaran bir evin en büyük ısı kaçıran yerleri tavan ve tabandır.
    taban soğuksa ki bu meesela tabanda kaya olabilir veya bodrum olabilir yerden soğutma gibi birşey olur. mesela evinizde çatı olmazsa o evi asla ısıtamazsınız.
    Sizin daireniz alt komşunuz için çatısız bir ev üst komşunuz ise kayanın üstüne yapılmış bir bodrum katı gibi.
    Evlerini ısıtamamalarından dolayı yakınmaları normal çünkü yaptığım bir hesapla alt ve üst komşularınıza 150 şer liralık bir ek fatura çıkarıyorsunuz :D
    Mesela benim evimin çatısı yoktu, kömürlü kazanımla her yıl 8 ton kömür yakarken çatı yaptırıp kapattıktan sonra 6 tona düştü. evim hiç ısınmıyordu bu sene kazanın derecesini düşükte tutuyorum hep. O kadar fark ediyor yani. UZUN AMA AÇIKLAYICI OLDU SANIRIM :D

• En iyi kararı vermişsin hocam ben olsa %100 aynısını yapardım.

Not: Vicdan falan yapıp arada yakayım deme sakın. Bırak ne halleri varsa görsünler. Ülke ekonomik krize gidiyor doğalgaz faturaları kol gibi gelmeye başlamış. Madem evde üşümüyorsun o halde gereksiz yere masrafa girmeye yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 15 Şubat 2020; 23:6:24 >
  • The Management kullanıcısına yanıt

Ama kanun varmış. Mahkemelik olursa daha çok masrafa girmez mi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.