Bir saat önce çalışan Start stop, akü seviyesi düşünce çalışmayabilir. Örneklerini gördüm. |
KONU KİLİT🔐TARCANLAR EKSPERTİZ-SORUN ÇÖZÜLDÜ HELALLEŞTİK TEŞEKKÜRLER (6. sayfa)
-
-
Benim için aküde artik problem değil kusurubu kabul etmeyip beni suçlar ise bir tane vida içinde hakkımı ararımki başkalarına yapamasınlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen hocam eksiklerini söyledik diye kusurlu biz olduk kalitesiz biz olduk ispatli olmasina rağmen yalanci iftiracida bizi ilan ediyor forumdaki arkadaşlar
Bijon olayını atlamaları benimde tuhafima gitti jantfaki kılcal çatlak ile koltukdaki dikis atmasına kadar söyleyip bunu unutmalwri tuhaf ama aradığımda bir şekil çözeriz bijonu denildi gerek yok önemli değil dedim 30 liralik birşey sonuçta deyip ama dememek lazımmış çünkü gerçekten olan eksiği olan sorunu dile getirdik diye düştüğüm durum üzücü
Hocam hâla aku sağlam diyorlar diyorlar 12.3v deyip sağlam demeleri profesyonel olmadıklarını en azından bundan sonra akü test cihazi ile bakicaz deseler bile ben okeyim.
Ben hatalarını kabul etmeyip beni kusurlu gördükleri için talep edicem dedim belirttigim gibi evet bizlik hata deseniz canınız sağolsun dicem yeterki bizlik hata deyin haksizlik yapmayın dememe rağmen hâla bizde hata yok aku sağlam demeleri yakışmıyor
bazen hayatta çok garip ve anlamsız anlar olur saçma tepkiler verirsin. bence sizin durumunuz küçümsendi. şu araba piyasasındada küçümsencek bir durum. tavanı değişmiş, ortadan birşeltirilmiş, airbag leri olmayan araçları ortaya çıkaran ve bunu tüm expertizlerde aranır hale getiren bir expertiz firmasını akü gibi önemsiz, gözden kaçacak bir detay için suçladıysanız bu durumu yaşamanız muhtemel. şu forumda %90 ı bu işi yapsa aynı durumu yaşardınız. sizin akü sorununuzu okuyupta tarcanları bırakacak adam belki 500 bin kişiden 1 kişidir, oda yine sizin gibi biridir. hatta isminizi öğrenen tüm expertizler 2 bin tl verseniz sizin arabanıza bakmaz
Arkadaslar siz niye tarcanlar savunuculugu yapiyorsunuz?
Tarcanlar reklamlar sayesinde her gun 100.000'lerce lira ekspertiz geliri elde ediyor (arac basi 600 lira). Tarcanlarin tek maliyeti personel maasi ve kira (ivir zivir cay ocagina pisen cayi falan saymayiniz lutfen)
Aldigi parada ilave maliyet faktori olarak sadece, ekspertiz hatalari nedeniyle tespit edemedigi hatalarin tazmini var. O da arac basina ortalama 10 lira bile tutmaz
Birakin da bi zahmet zarari tazmin etsinler. Akuyu dogruca olcup, aliciya durumu bildirmeleri gerekirdi. Voltaji olcmeyle aku durumu tespit edilmez. Kaldi ki buradaki zarar nedeniyle, en fazla o ekspertizden para kazanamamis olacaklar. Ortada buyuk zarar da yok
Sami tarcana ozellikle tavsiyem personelini iyi secmesi ve egitmesi (hem teknik, hem karakter-ahlak, hem uslup acisindan). Uslubunu duzetmesini ayrica tavsiye ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
22 sene içinde 11 araç satın aldım, 10 tane de sattım. 20 ekspertize gittik, hiç biri aküyü ölçmedi. akünün ölçüldüğünü de burda duydum. benim de aklıma gelmez aküyü ölçün demek. 🤷♂️
Onlar için demedim, satıcı için dedim.
Akü giriyormu içine bilmem ama şöyle bir durum var.
Herkese Hukukyoutube01:56 Türk Borçlar Kanunu, 227. Madde - Alıcı, satın aldığı malı geri vermeye hazır olduğunu satıcıya bildirerek sözleşmeden dönebilir. 02:01 Türk Borçlar Kanunu, 229. Madde - Satış sözleşmesinden dönen alıcı, satılanı, ondan elde ettiği yararları ile birlikte satıcıya geri vermekle yükümlüdür. 02:09 Türk Borçlar Kanunu, 227. Madde - Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinde indirim isteyebilirsiniz. 02:18 Türk Borçlar Kanunu, 227. Madde - İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteyebilirsiniz. 02:31 Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 73. Madde - Tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara ilişkin davalarda tüketici mahkemeleri görevlidir. 02:34 Ticaret Kanunu, 5. Madde - Dava olunan şeyin değerine veya tutarına bakılmaksızın asliye ticaret mahkemesi tüm ticari davalar ile ticari nitelikteki çekişmesiz yargı işlerine bakmakla görevlidir 02:52 Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 12. Madde - ikinci el satışlarda satıcının ayıplı maldan sorumluluk bir yıldan az olamaz. 02:59 Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 12. Madde - Mala ilişkin ayıp, ağır kusur ya da hile ile gizlenmişse zamanaşımı uygulanmaz.https://www.youtube.com/watch?v=pvSzbt8jO78 -
Arabam bile yok, ben niye okudum bu konuyu acaba?
-
Olmuyor tarcanlar böyle. Ben başlığı görünce pert araba bekliyordum. Böyle aküyle firmayı kötülemeye çalışanlar da komik oluyor. Bir de peşini bırakmayacakmış. Akü başta düşük deseydi herhalde bu seferde eski sahibinin yakasına yapışırdı. Firmayı kötülemeye çalışıp hakka giren acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snomask -- 3 Kasım 2021; 8:50:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tek argümanı başka eksperlerin kötü olduğunu savunmak olan bir eksper en hafif tabirle basittir. Buna bu kadar güvenecek kadar niye gözünüz boyanıyor anlamıyorum.
Anlatmaya çalıştığımız canınızı bu kadar sıkmanıza gerek olmadığı, evet hata da yapılmış olabilir ama yazıldığı üzere akü sarf malzeme. Ekpertizin yaklaşımı canınızı sıkmış olabilir ama ciddi bir arıza yok aracınızda yeni akü alınacak iş bitecek en azından böyle bakabilirsiniz olaya. Problem istediğiniz şekilde çözülür umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 3 Kasım 2021; 9:32:55 > -
Ekspertiz olayını çok yanlış anlamışsın..nokta hatasız bir ekspertiz yoktur.ayrıca akünün ölçümü yapılır Cca değerine bakmazlar,servis bile bakmaz normalde..Aracın km,devriği,kazası yoksa,motoru da düzgünse ekspertiz görevini yapmıştır ince işleri arıyorsan götürüp serviste yaptıracaksın, detaylı rapor isteyerek tabi..ayrıca aracın sahibinden talebin nedir ki,bir de onu aradın..anlamadım..ancak siz yeni nesil bir tuhaf, beklentileri ve istekleri ülke gerçekleriyle hiç bağdaşmıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konudan bağımsız olarak muayenelerde sürekli ağır kusur verildiğini görmeye başladım. Dün muayeneye giren bizim araçta dahil, uyduruk sebeplerle muayeneden gecirmiyorlar. Bu tuvturkun aldığı 500 lirada yetmiyor sanırım.
S&S araçlarda akü ile ilgili bir sorun varsa yada gücü düşmüşse bunu aracın ekranında vermesi gerekir expertiz firmasının tespit etmesinden önce. Mesela benim Focus akü gücü düştüğünde ekranda akü zayıf SS devre dışı mesajı veririr zaman zaman ve aracı uzun bir yolda kullandığımda bu mesajı uzun süre bir daha vermez SS sorunsuz çalışır. Kısa mesafelerde yine bu mesaj bir süre sonra gelmeye başlar burada Exper lik bir durum yoktur adamla girilen gereksiz bir münakaşadır ben olsam hiç muhatap olmadan parayı iade eder servis benden iyi biliyorsa git expertizini de orda yaptır niye bana geldin derdim açıkçası.
-
ilk yazını okuduğumda tarcanların aküne zarar verdiğini düşündüm. O kadar karşılık anlatmışsın.. sonraki yorum ve cevaplarını okuyunca da aracının eksperi sırasında akü değerinin normal olduğunu söylüyorlar sonrasında da start-stop çalışmayınca da akünün seviyesinin düşük olduğunu tespit ediyorsunuz akünün seviyesinin düşük olduğunu buradan da zarara uğradığınızı satıcıdan ziyade tarcanlardan almayı tercih ediyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Bu olay herkesin başına gelebilir kısmen de benim başıma da geldi. Akümde ara ara voltaj düşmesi meydana geliyordu elektrikçime gösterdim sorun olmaz abi yürür 1-2 yıl daha dedi 1 ay sonra akü bitti yolda kaldım. Ben tamircimi aramadım böyle dedin de böyle oldu diye. Senin sorununa gelelim tamamen fikir yürütme yapıyorum tarcanlar ölçüm yaptığında normal olabilirde, ölçüm seviyesinin yorumlanma farkı da olabilir. Sonuçta senin akün bitik olmasına rağmen aracın hayati çalışma organlarını besliyor sadece start-stop aktif olmuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu Tarcanlar 100 liraya apartman altında ekspertiz yaptıranlar yüzünden böyle popüler oldu. Diğer tse belgeli yaygın ekspertizlerde bunların yaptığını yapıyor ama bunlar kadar şovmen değil. Akü testi varsa raporda -parasını da alıyorsun o zaman- en önemli 2.değer olan start stop değerini de ölçeceksin, 600 lira aldığın müşteriyi bilgilendireceksin. En ufak bir olayda böyle tepki veren başka bir şey olsa ne yapar kim bilir. Sarf malzeme olabilir en az 1500 tllik masraf değil mi? Bunu raporda söylese araç sahibiyle belki pazarlık daha başka olacak...
-
3 hafta önce 2 eksperden iki parça boyalı raporu alan aracı, Ankara Tarcanlar'a götürdük. Nerdeyse komple boyalı ve 1 parça değişen olduğunu gördük. Almaktan vazgeçtik. Biz memnun kaldık.
Önüne gelen vasıfsız eleman ekspertiz dükkanı açınca kalite de düşüyor doğal olarak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 3 Kasım 2021; 9:53:12 > -
Biz yeni nesilde problem yokta eski nesilin bedelini ödüyoruz bence 150 liraya yag bakımı yaptığım yerde bile aku test yapılıp fisi verilip akü durumu izah ediliyorum sizin gibi düşünenler genelde yeni bigilere kapali oldup konuda bilgi sahibi olmadan rahatca fikir sahibi olabiliyor Sami bey ile görüştüm kendini sizin kadar savunmadi neyse.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X