Şimdi Ara

KONU KİLİT🔐TARCANLAR EKSPERTİZ-SORUN ÇÖZÜLDÜ HELALLEŞTİK TEŞEKKÜRLER (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
12.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aküsü bitmiş bunda büyütülecek herhangi bir sorun yok. Ölçtüğü değerler aslında size fikir vermesi gerekir megane4 face grubuna yazsaydınız en başta keonik akü problemi olduğunu belirtirlerdi.

Yalnız bijon olayı başka. Ben olsam buradan yürürdüm.

Bu arada ekspertiz uzam demek. Bunlar bence para kazanma uzmanı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Akü bakimi ve bunun rapor sonucu bu hizmetin icinde ise o zaman siz hakli oluyorsunuz. Sonucta aku bitik oldugu aliciya ve saticiya belirtilmeli. Alicinin cebinden çıkacak cunku ucreti. En azindan bilmesi lazım. Ve yazdiginizdan anladigim kadarıyla Rapora yazmadıkları sey o zaman saglam demek oluyor. Hatali bisey ciktimi yaziyorlar galiba. Aku fis raporunu ciktisi vs oluyorsa o zaman zimba ile eksper kagidina yapistirmalarini tavsiye ederim veya kutucuk bolumu olsun oraya detay girilebilir. Tavsiyem sadece.

Size tavsiyem sakince tekrar ve anlaşılır sekilde konusmaniz. Bijon olayini da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 3 Kasım 2021; 0:59:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığım her arabanın ne olursa olsun ilk triger kayışını daha sonra yağını ve aküsünü anında değiştiririm. Ne zaman araba alacak ya da satacak olsam tarcanlara götürürüm en azından gece rahat uyku uyuyabilirim. Öyle bir anlatmışsınız ki sanki tarcanlar sağlam aküyü alıp bozup aküyü takmışlar. Ya kardeşim start stopu olan araba almışsın ne güzel. Bahsettiğin araba en minimum değeri 100 bin tl, güzelse içine sindiyse ver parasını al sıfır akünü 5 yıl yolda kalacağım korkusu olacak mı, acabalarla yollara çıkma kafan rahat olsun. Bu konuda tarcanın yapabileceği hiçbir şey yok. Adam akü 12 volt diye raporlarmış, misal belki de sen sağlam aldın daha sonra aküyü bozuğuyla değiştirdin ? Bunun ispatlayabilir misin ? İspatlayamazsın ama adam akünün en azından arabayı çalıştırdığını ispatlar.

• Akü mevzusunda haksızsın ,bir tane lamban açık kalsa , ekonomik ömrünü yemiş akün ,sabaha cortlar,kimi suçlarsın bu konuda.bijon konusunda haklısın,onun içinde ,kayıp saatlerini telafi edecek bir rakkam vermesi lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarcanlar Tuning Ekspertiz Bitik Akü İle Eksik Bijon Sorununu Fark Edemedi - Şikayetvar (sikayetvar.com)

konu ile ilgili sami bey yorum yazmış şikayete. donanımhaberden de ekran görüntüsü koymuş.

• Eksperin ölçüm cihazı ile bayi dediğiniz yerin ölçüm cihazı farklı sanırım ekstra olarak amper değerini de ölçmüş gibi görünüyor. Aküde voltaj 12 nin üstünde ise ve arıza kodu çıkmıyorsa eksperin sorun yok demesi gayet doğal. Çünkü her aracın start stop mekanizması aynı değildir. Akü Amperi belli bir değerin altında start stop iptal ediyor mesela. Ama bu değer her araçta farklı olabilir. Amper değeri ölçülse bile eksper bunu yorumlayamaz. Bayi dediğiniz yer muhtemelen bunu bildiği için bu yorumu yapabilir. Zaten aracı aldıktan sonra arıza bildirimi gelmiş demekki tam sınırdaymış akü değeri. Arıza bildirimi varken o şekilde eksper baksa onu söylerdi zaten. Bu yüzden ekspere bu kadar yüklenmeniz doğru değil bence.

Bijon meselesinde ise muayeneden önce lastik değişimi olmuş sanırım. Değişim sırasında mı unuttular bijonu yoksa eksper sırasında mı o muamma galiba. Eğer eksper sırasında eksik idiyse evet o konuda haklısın ama tam emin değilsin sanırım.

Hepsinden öte daha önemli konularda bir sorun çıkmamasına dua et bence hocam. İşinin ehli eksper kolay bulunmuyor. Çoğu eksper emniyet kemeri ve hava yastığına bakmaz mesela halbuki en önemli hayati kriterdir.

Ufak şeyler için bu kadar celallenme hocam hayat çekilmez yoksa.

• Sami tarcanin sikayetvar.daki uslubunu begenmedim. Sorun yasanirsa allah korusunluk bir esnaf tadinda yazmis

• Ben sunu anlamadim, ikinci el araba aldin ve gidip ekspertiz yaptirdin. Buraya kadar tamam. Sonra parca eksik cikio ve aku bitiyor ama sen bunu ekspertize spruosun ve onlarda biz karsilariz diyo? Ne alaka ? Onlar mi yapmis da hemen kabul ediyorlar biz karsilariz diyorlar anlamadim?

• Kendisi ile henüz görüşmedim telefonlada yuz yüzzede cevapda dedim şeklinde konuşmasına anlam veremedim lastikler değişti diye bir kelime kullanmadim ayni lastikler üzerinde aracın farklı tarihli olarak ekperiz raporundaki gibi aku takalım demişler yok para demişim böyle birsey kesinlikle olmadı kendisine yanlış art niyetli bilgi verildiğini düşünüyorum kendisi ile konusana kadar

Gece whatsapdan merhaba yazmış Sami bey uyaninca gördüm bugün muhtamelen kendisi ile görüşüm şikayetvarfaki üslubu kendisine yakıştıramadım.

Kendisi ile görüştükten sonra buraya yazarım yine sonucu bu arada ben beklentim yok deyip zararin karşılanmasını istedim diye birşey yok

Hata sizde kabul edin söz canınız sağolsun dicem dedim bizde hafa falan yok dediler bende ispat edip zarari talep edicem cümlesini kullandım. Forumda konu açtıktan sonrada artık verselerde almam veriyoruz derler ise benim icin zarar karşılanmış derim konu kapanır dedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Satın alırken belirtilmeyen kusurlar hakkında sonradan zarar karşılanacak gibi bir haber okumuştum önceki yıllarda, ondan birşey çıkmadımı?

• Bijon konusunu nasıl atlamışlar aklım almadı böyle hayati önem taşıyan şeyi belirtmelerini beklerdim..

Akü de ise büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum 5 senelik araba 70 bini aşmış km , akü de fren balatası gibi sarf malzeme.. Hatta sıfır akü olsa farı ya da radyoyu açık unutsanız ertesi gün boş şekilde karşılacağınız bir parça yani araç marş basıyor mu basıyor start stop elzem bir şey değil o yüzden ben olsam takılmazdım kullanım ömrünü doldurmaya yakın olduğu için lakin eksik bijonu görmemelerini affedemezdim sanırım , kendi ve sevdiklerimizin canını taşıyacağımız aracı , 1.öncelik olarak güvendiğimiz kuruma kontrol için bu sebeple götürüyoruz zaten..

• Ekspertiz arabanin kusurunu anlayamamis ama buradaki buyuk cogunluga gore suc arabayi ekspertize goturen arkadasta. İlginc. Bir aku al kurtul gibi yorumlar var. Yahu mesele aku almak mi? Ekspertizin sorunu bulamamasi mi? Burada magdur olan exoertiz mi, yoksa arabayi alan arkadas mi?

• murtazagil kullanıcısına yanıt
    Gördüm cevabını ve kesinlikle geçmeyen konuşmaları geçmiş gibi anlatmış hatanın onlarda olmadığını ve zararı karşılamak istediğini söyleyerek kendi ilede çelişmiş zaten

• Akü işi gerçekten biraz şans işidir.Ölçüldüğünde sağlam olabilir.Bu akünün sağlam olduğunu göstermez.Ölçümden sonra içindeki plakalardan birinin kırılması akünün ömrünü bitirir.

Kısaca akü işi konu sahibinin şansızlığı olmuş.Firmaya kızmamak lazım.Onlarda ölçtüğünde hta verse size söylerdiler.Art niyet niye olsunki.

• Canbey96 kullanıcısına yanıt

Evet hocam genelleme yapıyorum. Hepimiz ikinci elde alıcı veya satıcıyız. Bu alışverişi bizler bu hale getirdik.

Sizi de anlıyorum. Kişiler iddialarını karşılamamış durumda. Ancak şunu söyleyim hizmet aldığınız yer profesyonel bir tavır içinde değil. Anlaşılan Bu durum onların da başına ilk defa gelmiş. Verecekleri tepkiyi ayarlayamamışlar. Talebiniz başka şekilde reddedilebilirdi veya ücret ödenirdi.

• kayihani K kullanıcısına yanıt
    Ben kendilerine kusur sizde dedim talebiniz nedir dediklerinde sizin düşüncenizi öğrenmek istiyorum dedim onlarda bizlik bişey yok arac burdayken problem yok dedi 12.3v baz alip emin konuşuyorlar bizlik birsey yok deyince ispatlarım dedim ispatladım hadi ne oldu veriyormusun zararımı hayır dediler bende o zaman kabul et hata bende ama vermiyorum eyvallah dicem dedim hayır bizde hata yok deyince tamam bende alırım parasını ispatlarsam deyince baya bir diyolag geçti ve ya sen istiyorsun bizden tamam iban at bu numaraya dedi bu numarayami dedim buraya gel aku takicam dedi tamam üstündeki neyse takarsin o zaman kabul ediyormusun dedim ben bayide takmam aynı aküye fazla para vermem dedi mantıklı bende orda takmam üstündeki orjinalinde markasi mutlu zaten dedim sesi kesildi sonra yha ne takıcam deyip suratıma kapatti.

Ağzımda çıkmayan lastikleri değiştirdim kaybolmuştur doğrudur diye bir cümle kullanmadım. Lastik değiştirdinizmi dediler hayır üstendeki lastikler dedim hatta üstündekiler eskiydi değiştirdim demişim su olmayan konuşmayı olmus birebir yaşamış gibi anlatması beni şok etti.

Sonrasında akü saglam diyor aku takıcaz dedik sen yoj ben illada para isterim demişim böyle bir konuşma olduysa namertim hem akü sağlam diyorlar hemde teklif ettik illada para istediler diyorlar ikinci şok olduğum konuda bu kendileri ile bile çelişmeleri tuhaf.

Bir cevapta burda belirttiğim gibi akü bizim hatamizdi deyin biz hakli degiliz deyin kabul ediyim para istemicem dedim hayir bizlik birsey yok deyince bende ispat edip talep edicem deyince bunuda mesajda yanlış izah edip Sonrasında düzelttiğim mesajin ekrsn görüntüsünu alıp paylaşmış ve ben para talep etmicem deyip talep edilince aku değil para istemişim diye beni lansa ediyorlar.

Kendilerine hala yakıştıramıyorum bu durum çok tuhafıma gidiyor beni acayip derece şaşırtıyorlar.

Gece mesaj atmis whatsapdan Sami bey bugün konuşucam bakalim nasil bir yaklaşımı olucak.

Tekrar belirttiğim gibi bu saatden sonra 1 kuruş kabul eden namertdir. Hatayi kabul ettikleri mahcup olduklarıni hissettiğim anda hakkımı helal helalleşirim zararım karşılanmış olarsk kabul ederim.

Aksi halde arac ortada ispata her türlü açığım.

• Usta-74 kullanıcısına yanıt
    Hocam sıfır arac alırsın köşeyi dönersin motor kitler araçta hata vardır eyvallah kul yapımı benim olayım aku testi hakkıyla yapılmadı şuan onlarin dediği değer 12.3 olan voltaş akünün ömrünü tek başına belirleyen bir değer değil fişte belirtilen değerleri'de karşılaması lazım akünün akü testi genelde aku test cihazina takılarak yapiliyor fişte ki görseldeki değerlerin okunup yorumlanmasi gerekiyor

• geçenlerde fiat punto aldım ve direk tarcanlara gittim. kendileri aracımı kontrol ettiler ve nokta hatasız dosta gider evladiyelik evrende tek dediler ve aldım. yola çıktım ki ne görmeyeyim. silecekler iz bırakıyor, kendilerini geri aradım ve dava edeceğim!!!!

6 araba değiştim ve 5 inde akü öldü. 6. araba yeni ondada bekliyorum bitmezse darılırım.

• atade28 A kullanıcısına yanıt
    Araç 10 yillık değil farzetki 10 yıllik olsun eksperin işi aracın kusurlarını eksiklerini belirtmektir. Şuan bile sağlam olarak gördükleri akü start stobu karşılamicak durumda biz sadece aldığımız hizmetin kalitesini sorguluyoruz bizde esnafix hakkını arayan kişilere s olup gitse demiyoruz ama bu ülkeden sizin gibi düşünemeyen kişiler keşke belirttiğiniz şekilde gitse

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.