Şimdi Ara

Köpeğim Ölüyor (Güncellendi) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
4
Favori
45.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
464 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne yaptığımdan sanane, yaptığım yardımın sevabını sen mi yazıyorsun? Böylesiniz işte doğruyu söyleyince köpek gibi saldırıyorsunuz. Kime yardım yaparsan yap ama doğruyu biri söyleyince sinirlenme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuketiciserdar

Şu yardım kampanyası bir Suriyeli - Afrikalı için yapılsa burası küfür kıyamet olur...

Ama anlamıyorum insana merhametiniz yokta bu hayvancağıza karşı nasıl böyle merhametli olup rızkınızdan paylaşabiliyorsunuz ?

Herkesi genellemiyorum, farklı olanları tenzih ederim ancak insan ki yeryüzünün halifesidir. Önceliğin insana verilmesi gerekmez mi?

Binlerce aç açıkta insan varken, bu hayvancağız için harcanan onca para hak mıdır? Emsalleri sokakta varolan imkanlar ile hayatlarını ömrü yettiğince sürdürüp ölürken, bunu özel kılan nedir? Tabi ki sizin ona olan sevginiz.

Yinede bu durumu hiçbir zaman anlamayacağım. İnsanı sevmeyen ona değer vermeyenlerin " hayvan sever " olmasını hiçbir zaman samimi bir sevgi olarak görmeyeceğim.

Bence bırakın bu hayvan kaderini yaşasın, o denli bir meblağı hayır mübarek gün gariban Afrika ülkelerine yardım olarak gönderin. Belki açlıktan ölmek üzere olan bir çocuğun hayata dönmesine vesile olursunuz.
    Afrikalı değil. Onlar yatmıyor.

Suriyeliler yatıyor, günü gelince Ziraat Bankası ATM'sinden maaşlarını alıyor, sahilde toplu halde kadınları gözle taciz ediyor, sokaktaki vatandaşa laf atıyor, yerel halkın işini elinden alıyor, Türklerin kafasını keseceğim diyor.

Köpekler ne yapıyor? Sokak köpeği ise, biraz cesaretli ise araba kovalıyor, değilse senden kaçıyor, çok fazla korkutursan da ısırıp kaçıyor. Bir gün daha sağ kalmak için yaşıyorlar, insanlar onlar için tehlike. Her hafta tecavüze uğrayan, zehirlenen, eziyet edilen, parçalanarak öldürülen köpek haberleri görüyoruz.

Suriyeliler içinde bulundukları topluma uyum sağlamak yerine zarar veriyor, köpekler ise yolsa başını bile okşasan seni dostu olarak görüyor, ölümüne koruyor.

Köpekler savunmaya muhtaçlar. Tamamen kendi amaçlarımıza yönelik oluşturduğumuz o canlılar, bizden zarar görmek yerine bize yaptığı iyiliklerin karşılığını görmeyi kat ve kat fazlasıyla hak ediyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

Afrikalı değil. Onlar yatmıyor.

Suriyeliler yatıyor, günü gelince Ziraat Bankası ATM'sinden maaşlarını alıyor, sahilde toplu halde kadınları gözle taciz ediyor, sokaktaki vatandaşa laf atıyor, yerel halkın işini elinden alıyor, Türklerin kafasını keseceğim diyor.

Köpekler ne yapıyor? Sokak köpeği ise, biraz cesaretli ise araba kovalıyor, değilse senden kaçıyor, çok fazla korkutursan da ısırıp kaçıyor. Bir gün daha sağ kalmak için yaşıyorlar, insanlar onlar için tehlike. Her hafta tecavüze uğrayan, zehirlenen, eziyet edilen, parçalanarak öldürülen köpek haberleri görüyoruz.

Suriyeliler içinde bulundukları topluma uyum sağlamak yerine zarar veriyor, köpekler ise yolsa başını bile okşasan seni dostu olarak görüyor, ölümüne koruyor.

Köpekler savunmaya muhtaçlar. Tamamen kendi amaçlarımıza yönelik oluşturduğumuz o canlılar, bizden zarar görmek yerine bize yaptığı iyiliklerin karşılığını görmeyi kat ve kat fazlasıyla hak ediyorlar.

Alıntıları Göster
    Bakın işte klasik bir örnek. Sözde " hayvansever "

3-5 çapulcu yüzünden yardıma muhtaç garibanların hepsini " Suriyeli " diye karalama.

Samimi değilsin, hayvana olan sevgin bile gerçek değildir senin. Git kime yardım ediyorsan et, ne düşünüyorsan da düşün senin gibisiyle tartışacak değilim. Dediğim şeyleri anlaman mümkün değil.

• Ulan ne salak bi forum oldi burasi. Video attik onuda sildirmisler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuketiciserdar

Bakın işte klasik bir örnek. Sözde " hayvansever "

3-5 çapulcu yüzünden yardıma muhtaç garibanların hepsini " Suriyeli " diye karalama.

Samimi değilsin, hayvana olan sevgin bile gerçek değildir senin. Git kime yardım ediyorsan et, ne düşünüyorsan da düşün senin gibisiyle tartışacak değilim. Dediğim şeyleri anlaman mümkün değil.

Alıntıları Göster
    Bakın, iyi bakın hatta. Sonra da arkadaşın kullanıcı adına bakın.

Ülkeye hiçbir katkısı olmayan, sadece tüketen bir vatandaş olduğunu kullanıcı adında belirtme isteği duymuş, ve bunu gurur duyulacak bir şey sanıyor.

Söylediklerimin hiçbirine aksini kanıtlar nitelikte cevap veremediğin için doğrudan kendi kendini imha ediyorsun.

"Suriyeli" demek karalamaksa demek ki sen de Suriyelilerin muhteşem din kardeşlerimiz olduğunu düşünmüyorsun. Sadece duyar kasmak ya da marjinal olmak üzere bu konuya mesaj attığını düşünüyorum. O 3-5 çapulcu acaba neden hemen herkesin karşısına çıkıyor, bu arkadaşlar ışınlanmayı mı bulmuşlar? Acaba karşımıza sadece bunlar çıkıyor da diğerleri kapıyı pencereyi kilitleyip hayattan kendilerini mi soyutluyorlar? İskandinav ülkelerinde göçmenlerin ulusal dili öğrenmeleri ve o kültüre uyum sağlamaları zorunlu tutulurken ve hatta bir süre sonra başarısız olunursa geri gönderilirken neden sokakta her adımda Türkçe konuşamayan bir Suriyeli görüyoruz?

Hayvan sevgimi sorgulama sen benim, onlara bu kadar gaddarca fikirlerle yaklaşan birisinin, ki böyle birinin hayatında bir kere bile bir köpeğin ya da kedinin başını okşadığını zannetmiyorum, insanları bu konuda yargılama hakkı yok. Ben seni ciddiye alıp cevap verdiğim halde de "Sinin gibi birisiyli tirtişicik diğilim" diyebiliyorsan, o da senin kişiliğin. Saygı duyarım.

• Edit öldü.

• tuketiciserdar T kullanıcısına yanıt
    Kopeklerin,hayvanlarin yapabilecekleri hicbir sey yoktur bu dunyada boyle durumlarda bize muhtaclar hayvan kendi parasini kazanip odeyecek degilya masraflarini...Ama sizin bahsettiginiz yardima muhtac kesimin cogu bakin cogu diyorum eli ayagi tutan ama neden calismadigi belli olmayan kisilerdir(ulkemizde boyle en azindan) bir de ustune cocuk yaparlar o cocuk sokakta buyur allah rizasi icin cocuguma der bide gozunun icine baka baka.E kalk calis? kendin kazan? bi kisi engelli olmadigi surece calismayip dileniyorsa eger kendine yardim etmeyen birine biz neden yardim edelim.

• Herşeyden önce köpeğine çok geçmiş olsun. Umarım tez vakitte iyileşir. Gerçekten çok üzücü bir durum. Şimdi yazacaklarım biraz ağır gelebilir, duygularınla oynamak istemiyorum ama bunları da kesinlikle başka köpek sahiplenmek isteyenlere aktarayım.

Öncelikle 12 yaşında bir golden retriever köpeğim var ve göğüs kısmında tümörü var. 2 Kere de ölümden döndü. Bunu yazma sebebim köpeklerin hasta olduğunda ve ölümcül durumlarındaki psikolojiyi ÇOK iyi bilmemdir. Benim köpeğim parkta zehirlendi ve bir hafta serumla ayakta kaldı ki bu daha hiç birşey. Neyse konuya geleyim.

MADDİ DURUMUNUZ YOKSA KÖPEK SAHİPLENMEYİN!
    Evet bu kadar basit. Siz bir canın sorumluluğunu taşıyacaksınız. Ona en kötü gününüzde de bakmayı bilecek, yoksulluğu yaşatmayacak, en kaliteli besinleri yedirip her ay düzenli aşılarını yapacaksınız. Benim köpeğimin bana aylık 600TL civarında masrafı oluyor, ki yıllık yaptığım aşılar, takviyeler, ıvır zıvırları hiç hesaba katmıyorum bile. Hep demez miyiz, Param olunca evlenip, durumumuz olduğunda çocuk istiyoruz? Ya insan çocuğunuz aniden hastalansa? Yine mi bağış kampanyası açacaksınız?

En karşı geldiğim nokta, özellikle kendine bakamayan öğrencilerin gidip ya sevgililer gününde kız arkadaşına, ya yanımda köpek dostum olsun diye köpek sahiplenip onların hayatlarını ızdırapa dönüştürmeleridir. Günde 4 kere dışarıya çıkartacaksınız, günde en az 2 saatinizi ayıracaksınız dışarda yürüyerek. Bak benim köpeğimim böbrek hastalığı var tümörün yanında, ben 8 saatten fazla evde olmazsam tuvaletini kaçırıyor. Evet yaşlanınca köpekler bu gibi sorunlarla yüzleşeceksiniz ama işte bunu kim önemsiyor sahiplendiğinde?

Paranız yoksa köpek sahiplenmeyin arkadaşlar rica ediyorum! Bırakın maddi durumunuz onun geleceğini garantileyebildiğinizde köpek sahiplenin.
    Tamam anlıyorum hayvan sevgisi herşeyden önce geliyor ama ille sevecekseniz her hafta sonu barınaklara gidin orada seviye muhtaç yüzbinlerce köpek var onları sevin. Sahiplenmek ÇOK BÜYÜK SORUMLULUKTUR. Bu yüke giremeyecekseniz hiç girişmeyin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLiVa -- 31 Mayıs 2019; 11:58:3 >

• Merhaba bir veteriner hekim olarak hiç bir canlıya zarar gelsin canı acısın istemeyiz. Bu bizim ekmek kapımız ve mesleğimiz. Tüm canlıları ücretsiz tedavi edemeyiz.İllaki ücret alacağız. Olayın çok üzücü olduğunu düşünmekle birlikte olayların abartıldığını düşündüğüm için meslektaşım ile iletişime geçtim ve olarların nasıl olduğunu sordum ve dediğim gibi olarlar abartıı ve ücretler gerçeği yansıtmamaktadır. Meslektaşımın dedğini bazı mesleki bilgileri kırparak sizinle paylaşıyorum.

Yazımı beğenip öne çıkarırsanız üstlerde görünür ve herkes konuyu doğru şekilde öğrenmiş olur.

Merhaba, olaylar çarpıtılmış ve fiyatlandırma olayı abartılmış. Hasta ilk olarak yoğun kusma ve ishal şikayetiyle bize başvurdu *********** testleri yapıldı *** pozitif sonuç verdi. 6 günlük tedavi uygulandı ( *****, antibiyotik, ***** , *****, *****, ***** ve **** mama) tedavi sonuç verdi herşey normale döndü. 855tl toplam bakiye çıktı (2500 değil). 23 gün sonra denge şikayetiyle geldi klinikte herhangi bir denge kaybı göstermedi. Hemogram yapıldı hafif enfeksiyon ve ateş olduğu için ateş düşürücü ve antibiyotik verildi. 160 tl ücret alındı. Daha sonra denge kaybının arttığını telefonla bildirdiler. Hemen getirin bazı testler yapmam gerektiğini söyledim. Şehir dışında olduklarından 4 gün sonra getirdiler. Geldiğinde denge kaybı bu sefer bariz şekilde görülüyordu. *** şüphelenip testini yaptım pozitif çıktı. Prof dr ********* hocamızın ******** ve ********tedavisini önerdim. Test ücreti, ***** ve ****** ücreti olarak 300 tl tuttu. Onunda 200 tl'sini bakiye bıraktılar. Ikinci bir hekim yok bütün teşhislerini ve tedavilerini ben yaptım. Arkadaşlar öğrenci yazın hatay'a gidiyorlar yaklaşık 1 yıldır bana getiriyorlar. Her seferinde karnesini istiyordum aşılarının yapılması gerektiğini söylüyordum. Hatayda bütün aşılarının düzenli yapıldığını söyleyip yıllık aşılarını yaptırmadılar. Sadece paraziter uygulamalarını yaptık.

• gonzales20 kullanıcısına yanıt
    dogru bilgi icin tesekkurler

• Ölsun ne yapalım sende öleceksin bi gun.

• Suriyede irakda yemende dogu türkistanda vs yuzlerce çocuk ölüyor onlara yardim ederim daha makbul.. benim düşüncem bunlar tabi onlar islam coğrafyasinda ölüyor kopek kdr degeri yok..

Aslında olay şuna döndü yani hayvanın bakımını yapmamışlar.mama yedirip özünü bozmuşlar.hayvanında doğal savunmasını bozup hastalığa yakalatmışlar.Sırf kendi zevkiniz diye aldığınız bu kedi köpeklere acımıyor musunuz...Bide bir ırk vardı scotish olması lazım.yazık bu kedi genetik olarak eklem rahatsızlığı var eklemleri hep ağrıyormuş o yüzden pek hareket etmezmiş.sizin gibi sözde hayvan severlerde evine alıp 4 duvar arasında kendinize bağımlı yaparak yaşatıyorsunuz.Forum sahibine sesleniyorum kışın kaç kere sokak köpeklerine kuşlara yemek bıraktınız yada barınağa gittiniz.Cidden merak ediyorum sadece

• Maalesef ihmal edilmeyecek tek şey aşıları yılda 1 karma aşı ve kuduzu mutlaka yaptırmak gerek. Bu 2 aşının maliyeti 100 tl bile tutmaz belki.

Özellikle gençlik hastalığından kurtuluş çok çok zor.
    Merhaba, ilk hastalıkta yılmaz beyde 1100 liraya yaklaşık sadece veteriner ücreti çıktı, bunun dışında yine bir reçetesi ve vitaminleri vardı. Biz hastalığından tam emin olamayıp başka veterinerlere de götürdük verdiğim meblağ 2000 lirayı geçmiştir hatta. Enfeksiyon dendi yılmaz beyde 160 ödedik sonra şehir dışına çıkmamız gerekti yılmaz beyin verdiği ilaçlarla geçmeyince şehir dışında veterinere götürdük 320 tl orda ödedik. Hayatta en son yalan söyleyeceğim konu köpeğimdir. Çocuğum gibi bakıyorum. Likörün aşı karnesini istedi gençlik hastalığına yakalandıktan sonra yolladık zaten aşılarında herhangi bir sıkıntı yok. Bu hastalıkta siz de hekimsiniz söylediğim gibi 6 haftalık bir tedavi yazdı biz sadece veterinere 300 verip çıktık. Reçetede yazan ilaçları 6 hafta boyunca her hafta yeniden almamız gerekiyor. Ayrıca reçetede olmayan dermacumin ve petimmunun tanesi 100 tl ve 1 hafta bile dayanmayacak ilaçlar günde 4 cc ile. Onun üzerine her iğneleri, tekrar testleri ve her cumartesi dışkısıyla ilgili işlem yapılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roimeita -- 31 Mayıs 2019; 14:53:14 >

• Derhal doğal kefir mayası bulup sütle mayala ve köpeğe içir..Bağırsakları düzelirse bağışıklığı güçlenir ve hastalığı atlatma ihtimali çok artar..Bunu derhal bugün yapmalısın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roimeita

Ufak miktarlarda bağışlar oldu yarın konuya ekleyeceğim ve ziraat iban ekledim hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim.
    Az bir mebla yolladim. Ayarlamaya da calisacagim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az da olsa bir şey gönderdim, umarım iyileşir.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.