Şimdi Ara

Köpeğim Ölüyor (Güncellendi) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
4
Favori
45.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
464 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: loradona

Kamu kuruluşunda çalışıyorsan veya hayati önem taşıyan bir durum var ise bu dediğin geçerli. Ama adam gelip de paranı veriyorum şu köpeğe aşısını yap derse de kusura bakmayın hasta seçebilirsiniz.

Tekrar belirtme gereği hissettim. Doktor tabiri hekim anlamına gelir. Siz ne kadar doktorsanız biz de o kadar doktoruz. Siz insan hekimi biz hayvan (veteriner) hepsi bu. Söylediğim agresif anlaşılmasın ama lütfen.

Ekstra olarak ortamda bir doktor yoksa bizimde acil durumdaki bir hastaya müdahale etme yetkimiz (Zorundalığmız) insan dahi olsa mevcut.(ilk söylediğim şeye ek olarak söylüyorum hasta seçme derken bazı kısıtlamalar dahilince)
    özel sektörde dediğin doğru ama işin içine etik falan devreye de girebilir,detaylı olarak bilmiyorum bunu.

birde doktor ünvanı veterinerlerde kullanılmaz,baytar-veteriner hekim doğrusu.doktora yaparsanız o zaman da ancak akademik olan doktor ünvanını alabilirsiniz.basit bir tabir değildir bu ''doktor tabiri hekim anlamına gelir'' söylemi yanlıştır bu yüzden ,ünvandır o.

iyi forumlar

• Az bir miktar da olsa destek verdim benim gibi öğrenci ve hayvansever dostların olduğunu bilmek sevindirici umarım bir an önce sağlığına kavuşur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf bu nedenlerden dolayı hayvan besleniyorum.Baglaninca bir birey oluyor evde .Allah yardımcın olsun

• An itibariyle toplanan meblağ 335 TL herkese çok teşekkür ederim.

• Gecmiş olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşte sırf bu sebeplerden ötürü hayvan sahiplenmeyi yaşlanınca yapmayı düşünüyorum. O ölmeden benim ölmem lazım yoksa kaldıramam. Minnak bi Rottweiler alıcam 40 lı yaşlarımda. O yaşlanınca ben çoktan gitmiş olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gonzales20

Merhaba bir veteriner hekim olarak hiç bir canlıya zarar gelsin canı acısın istemeyiz. Bu bizim ekmek kapımız ve mesleğimiz. Tüm canlıları ücretsiz tedavi edemeyiz.İllaki ücret alacağız. Olayın çok üzücü olduğunu düşünmekle birlikte olayların abartıldığını düşündüğüm için meslektaşım ile iletişime geçtim ve olarların nasıl olduğunu sordum ve dediğim gibi olarlar abartıı ve ücretler gerçeği yansıtmamaktadır. Meslektaşımın dedğini bazı mesleki bilgileri kırparak sizinle paylaşıyorum.

Yazımı beğenip öne çıkarırsanız üstlerde görünür ve herkes konuyu doğru şekilde öğrenmiş olur.

Merhaba, olaylar çarpıtılmış ve fiyatlandırma olayı abartılmış. Hasta ilk olarak yoğun kusma ve ishal şikayetiyle bize başvurdu *********** testleri yapıldı *** pozitif sonuç verdi. 6 günlük tedavi uygulandı ( *****, antibiyotik, ***** , *****, *****, ***** ve **** mama) tedavi sonuç verdi herşey normale döndü. 855tl toplam bakiye çıktı (2500 değil). 23 gün sonra denge şikayetiyle geldi klinikte herhangi bir denge kaybı göstermedi. Hemogram yapıldı hafif enfeksiyon ve ateş olduğu için ateş düşürücü ve antibiyotik verildi. 160 tl ücret alındı. Daha sonra denge kaybının arttığını telefonla bildirdiler. Hemen getirin bazı testler yapmam gerektiğini söyledim. Şehir dışında olduklarından 4 gün sonra getirdiler. Geldiğinde denge kaybı bu sefer bariz şekilde görülüyordu. *** şüphelenip testini yaptım pozitif çıktı. Prof dr ********* hocamızın ******** ve ********tedavisini önerdim. Test ücreti, ***** ve ****** ücreti olarak 300 tl tuttu. Onunda 200 tl'sini bakiye bıraktılar. Ikinci bir hekim yok bütün teşhislerini ve tedavilerini ben yaptım. Arkadaşlar öğrenci yazın hatay'a gidiyorlar yaklaşık 1 yıldır bana getiriyorlar. Her seferinde karnesini istiyordum aşılarının yapılması gerektiğini söylüyordum. Hatayda bütün aşılarının düzenli yapıldığını söyleyip yıllık aşılarını yaptırmadılar. Sadece paraziter uygulamalarını yaptık.
    bu yorumu öne çıkarın.

• Edit paralar gani gani ben kaçar hadi hadi

• Bunun tedavisiyle uğraşacağınıza hastayı uyutup yerine barınaktan sağlıklı bir arkadaş edinseniz.
  • Ufak birsey de olsa katkida bulunalim. İns iyilesir. 4 ayakli kopeklerden iyidir her turlu

• ahir zamandayız.

İnsanlar bir köpeğin tedavisi için yorumlar destekler yazarken

bir insanın sağlığı söz konusu olduğunda görmezden geliyor.

dikkatinizi çekmiyormu son 10 yıldır kedi köpek vs değerli olmaya başladı.

insanın değeri düşmeye başladı.

şunu unutmayın ki Allah'ın yarattığı en yüce varlık insandir.

Önce insan sonra diğer canlılar.
  • KaramsarDoc kullanıcısına yanıt
    İlginize sunarım:
    Wikiwand
    Doctor (title) | Wikiwand
    https://www.wikiwand.com/en/Doctor_(title)

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 31 Mayıs 2019; 18:49:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kenbalx

Bunun tedavisiyle uğraşacağınıza hastayı uyutup yerine barınaktan sağlıklı bir arkadaş edinseniz.
    Hangi canlının yaşayıp, hangi canlının öleceğine siz nasıl karar verebiliyorsunuz? Ayrıca kurtarılabilecek ve belki de çok güzel, çok mutlu bir hayat yaşayabilecek bir canlının, yaşama ihtimali olan bir canlının ölmesini nasıl önerebiliyorsunuz çok merak ediyorum?

İnancınız nedir bilmiyorum, sorgulamak da bana düşmez ama eğer Müslüman iseniz, inandığınız dinin en büyük günahlarından olan, Allah'a şirk koştuğunuzun farkında mısınız? Ayrıca yine Müslüman iseniz, kutsal saydığınız Kuranı Kerim'de "Allah'ın yarattığı canı bir tek Allah alır" diye (ya da o minvalde bir şey) yazıyor bildiğim kadarı ile.

Belki sizlerin anlayamayacağı bir duygu olabilir bu. Fakat arkadaş ilk mesajında belirtmiş, onu bir köpek olarak değil, bir evlat, bir kardeş olarak görüyor, tıpkı birçok evinde hayvan besleyen insan gibi. Senin hasta bir çocuğun olsa, aynı şekilde onu uyutup yerine Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan yeni bir çocuk evlat edinir misin?

Her can kutsaldır, yaşam hakkı sadece insanlara ait olan bir hak değil, tüm canlılara ait olan bir haktır. Unutmayın ki, insanoğlundan önce bu dünyada bitkiler, hayvanlar ve diğer yaşam formları (tek hücreli canlılar) vardı. Burada bahsettiğim şey evrim süreci değil, bilimsel gerçeklerdir, bulgulardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 31 Mayıs 2019; 19:36:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alp_1147

ahir zamandayız.

İnsanlar bir köpeğin tedavisi için yorumlar destekler yazarken

bir insanın sağlığı söz konusu olduğunda görmezden geliyor.

dikkatinizi çekmiyormu son 10 yıldır kedi köpek vs değerli olmaya başladı.

insanın değeri düşmeye başladı.

şunu unutmayın ki Allah'ın yarattığı en yüce varlık insandir.

Önce insan sonra diğer canlılar.
    İnsanların dili var, sorunları, acılarını dile getirebiliyor, yardım isteyebiliyorlar. Ama hayvanların böyle bir imkanı yok.

Ayrıca siz dışarıda durup dururken tekme atılan, taş atılan, eli kolu kesilen bir insan gördünüz mü?

Ama sizin dikkatinizi çekmemiş sanırım son yıllarda artan hayvana şiddet ve işkence olaylarını.

Gereksiz demagoji yaparak olayı çarpıtmanın anlamı yok. Bir insanın eli, ayağı tuttuğu sürece, kendi geçimini her türlü sağlayabilir. O da olmadı, aşevine gidip karnını doyurabilir, belediyeye gidip barınma talep edebilir.

Ama hayvanlar için, özellikle sokak hayvanları için böyle bir durum söz konusu değil çünkü biz insanoğlu şehirleşmeye başladığımızdan beri, sokak hayvanlarının bütün yaşam alanlarını talan ettik, onlara hayatlarını sürdürebilecekleri bir yaşam alanı bırakmadık.

Ayrıca evsiz, yurtsuz, aç kalan insanlara yardım eden o kadar çok insan ve kurum var ki. Hayvanlara yardım eden insanlara ve kurumlara oranla, devede kulak kalıyor.

Bu kadar bencil olmayın. Bu dünya sadece insanlar için yaratılmadı/oluşmadı. Öyle olsaydı şuana kadar insan dışında hiçbir yaşam formu kalmazdı. Ama insanlar olmadan önce de bitkiler, hayvanlar, tek hücreli yaşam formları vardı. Hayvanlar ve bitkiler, insanlar olmadan yaşayabilir ama tam tersi maalesef mümkün değil. İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar olmadan yaşamlarını sürdüremez. Bunu unutmayın. O yüzden son kurduğunuz cümle yanlış bir bilgi olmakla birlikte, böyle bir kıyaslama söz konusu değildir, hiçbir kutsal kitapta da böyle bir şey yazmamaktadır. Kendinizi ve kendi ırknızı bu kadar değerli görmeyin, keza doğaya verdiğimiz bunca zarardan sonra, doğa elbet bunun intikamını fazlasıyla bizden alacaktır, almaya da başlamıştır. Aşağı bırakacağım videoyu izlerseniz tehlikenin ne kadar büyük boyutlara ulaştığını ve artık geri dönülemeyen bir noktaya geldiğimizi görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 31 Mayıs 2019; 20:35:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaramsarDoc

özel sektörde dediğin doğru ama işin içine etik falan devreye de girebilir,detaylı olarak bilmiyorum bunu.

birde doktor ünvanı veterinerlerde kullanılmaz,baytar-veteriner hekim doğrusu.doktora yaparsanız o zaman da ancak akademik olan doktor ünvanını alabilirsiniz.basit bir tabir değildir bu ''doktor tabiri hekim anlamına gelir'' söylemi yanlıştır bu yüzden ,ünvandır o.

iyi forumlar

Alıntıları Göster
    Yanlış biliyorsun.
    Benim ingilizce ünvanım DVM = Doctor of Veterinary Medicine.
    Ben Hayvan doktoruyum.
    Bir çok ülkede 7 ila 9 sene okuyorsun.
    O Akedemik ünvan doktorası başka tabii ki. Phd yapmak her meslek dalında mümkün.

• quote:

Orijinalden alıntı: veteriner69

Yanlış biliyorsun.
    Benim ingilizce ünvanım DVM = Doctor of Veterinary Medicine.
    Ben Hayvan doktoruyum.
    Bir çok ülkede 7 ila 9 sene okuyorsun.
    O Akedemik ünvan doktorası başka tabii ki. Phd yapmak her meslek dalında mümkün.

Alıntıları Göster
    sağol hocam bilgilendirmen için.

sağlık doktorları: tıp doktoru, diş hekimi, veteriner.Tıp doktoru MD (Doctor of medicine), diş hekimi DDS (doctor of dental surgery) veterinerler de DVM (doctor of veterinary medicine)

ben veterinerlerin Dr. kullanımını hiç görmedim,tıp 6 yıl olduğu için 4+2 şeklinde geçiyor diye biliyorum,o yüzden dr. ünvanı alıyoruz diye biliyordum.

aslında bizim de MD-DDS-DVM gibi ünvanları kullanmamız lazım. akademik phd yapan doktorlarla karıştırılıyoruz,bu sinir bozucu. abd'de falan bu kullanımlarla anlam karmaşasının önüne geçiliyor. biz de doktor yerine tıp doktoru diye belirtmek zorunda kalıyoruz

• mlbozkurt M kullanıcısına yanıt
    Ölmeyen köpek, hastalanmayan kedi, yırtılmayan ayakkabı veya paslanmayan araba yok. Anne baba kardeş ve sen de hastalanıyorsun kötü durumlar atlatıyorsun seni de mi doğurmasalardı hastalanırsın diye? Hayvan sevmek bakmak annelik babalık duygusu da gerektirir sorumluluk alamayan insan da hayatı boyu asalak yaşar zaten, bu duygular gelişmemiş ise bence siz sadece kendinize bakın, kendinizin yemeğini suyunu verin aman size bir şey olmasın, yoksa mazallah size kim bakacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 31 Mayıs 2019; 20:44:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gonzales20

Merhaba bir veteriner hekim olarak hiç bir canlıya zarar gelsin canı acısın istemeyiz. Bu bizim ekmek kapımız ve mesleğimiz. Tüm canlıları ücretsiz tedavi edemeyiz.İllaki ücret alacağız. Olayın çok üzücü olduğunu düşünmekle birlikte olayların abartıldığını düşündüğüm için meslektaşım ile iletişime geçtim ve olarların nasıl olduğunu sordum ve dediğim gibi olarlar abartıı ve ücretler gerçeği yansıtmamaktadır. Meslektaşımın dedğini bazı mesleki bilgileri kırparak sizinle paylaşıyorum.

Yazımı beğenip öne çıkarırsanız üstlerde görünür ve herkes konuyu doğru şekilde öğrenmiş olur.

Merhaba, olaylar çarpıtılmış ve fiyatlandırma olayı abartılmış. Hasta ilk olarak yoğun kusma ve ishal şikayetiyle bize başvurdu *********** testleri yapıldı *** pozitif sonuç verdi. 6 günlük tedavi uygulandı ( *****, antibiyotik, ***** , *****, *****, ***** ve **** mama) tedavi sonuç verdi herşey normale döndü. 855tl toplam bakiye çıktı (2500 değil). 23 gün sonra denge şikayetiyle geldi klinikte herhangi bir denge kaybı göstermedi. Hemogram yapıldı hafif enfeksiyon ve ateş olduğu için ateş düşürücü ve antibiyotik verildi. 160 tl ücret alındı. Daha sonra denge kaybının arttığını telefonla bildirdiler. Hemen getirin bazı testler yapmam gerektiğini söyledim. Şehir dışında olduklarından 4 gün sonra getirdiler. Geldiğinde denge kaybı bu sefer bariz şekilde görülüyordu. *** şüphelenip testini yaptım pozitif çıktı. Prof dr ********* hocamızın ******** ve ********tedavisini önerdim. Test ücreti, ***** ve ****** ücreti olarak 300 tl tuttu. Onunda 200 tl'sini bakiye bıraktılar. Ikinci bir hekim yok bütün teşhislerini ve tedavilerini ben yaptım. Arkadaşlar öğrenci yazın hatay'a gidiyorlar yaklaşık 1 yıldır bana getiriyorlar. Her seferinde karnesini istiyordum aşılarının yapılması gerektiğini söylüyordum. Hatayda bütün aşılarının düzenli yapıldığını söyleyip yıllık aşılarını yaptırmadılar. Sadece paraziter uygulamalarını yaptık.
    Üstad haklısın bende abartı buluyorum fiyatları ancak meselenin bir can olduğunu unutmayalım. Ben yemin ederim senin söylediklerine inanıyorum ama destek olmak adına yolladım bir miktar.

Eğer yalan söylüyorsa hakkımı helal ediyorum harcasın bir canı öne sürerek keyfi harcamaları adına bunları yapacak konuma gelmişse eğer onu vicdanı affetsin. Ancak anlatılanlar doğruysa inşallah tedavi olsun iyileşsin.

Söylediğim gibi kardeşim istediğin gibi harca ama vicdanına sesleniyorum. Hatta ve hatta inşallah köpeğin gerçekten sağlıklıdır inşallah yalan söylüyorsundur inan bunu diliyorum içimden.

Eğer doğruysada lütfen doğal besle bu süreç çok önemli sakatat ağırlıklı birkaç arkadaşta yazmış kesinlikle dikkate al. İnşallah iyileşir

• Geçmiş olsun.İstanbul'da Türkiyede (ismini vermeyeceğim) veteriner ilaçlarının dağıtımını yapan büyük bir firma yetkilisi yakın tanıdığım.İlaçların onlarda olanının bir-iki dozunu ücretsiz temin edip size yollayabilirim.Konuyu 15 dk evvel okuyup orada görevli veteriner hekimi aradım.Bayramdan sonra verebiliriz dedi.Ayrıca kesinlikle mama verilmemesini insanlar için olan probiotik kefir verilmesini ayrıca en kısa sürede (bir arkadaşta üstlerde yazmıştı) A+B vitamini ve medramid ampul karışımının damar yolundan verilmesini önerdi.Tekrar geçmiş olsun inşallah iyileşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 1 Haziran 2019; 1:37:52 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.