Şimdi Ara

Köpeğim Ölüyor (Güncellendi) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
4
Favori
45.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
464 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim maddi durumum zaten kötü değil, bana yardım eden arkadaşlara da bunu söyledim zaten. Sadece her insanın hayatında üst üste gelen şeyler olur, senin benim hepimizin hayatında. Bu aralar gerçekten çok sıkışık olduğum ve durumun aciliyeti açısından böyle bir yardım çağrısında bulunmak zorunda kaldım. Yemin ederim kendim ölümcül hastalığa yakalansam böyle bir konu açmazdım. Ama bahsi geçen benim öz evladım gibi 5.5 yıldır benimle olan canım, ciğerim, köpeğim. Konu yalan diyen arksdaşlar reçetede kaşede veterinerin ismi yazıyor veterineri arayan bir çok arkadaşta olmuş zaten böyle bir konunun yalanı mı olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furgazy F kullanıcısına yanıt
    👏🏻👏🏻👏🏻

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Roimeita kullanıcısına yanıt
    Cok gecmis olsun benim de 6 yillik kizimda 2 defa tumor cikti ameliyata girdi suan iyi darisi sizinkinin basina gucluye benziyor kerata atlatir bunu

• Zamaninda 2 adet 2 aylik kangal kopegimizde cikmisti bu nalet hastalik . Sene o zamanlar 96-97 teknoloji yok , gelismis ilaclar yok , heryerde veteriner yok ...
    15 gun gibi bir surede 2 side hastaligi atlatti ve senelerce cok guzel sekilde sorunsuzca yasadilar . Tedavi surecinde hergun igneler serumlar vs oldu ama sonucta cok guzel oldu .

Demek istedigim eskiden hersey azdi ama iyiydi . Eskiden camasir makinasi aldigimizda 30 sene kullaniliyordu o kadar saglam ve iyi tasarlanirdi , simdikiler 2 senelik garanti bitince kendini bitiriyor , resmen kurulmus saat gibiler zamani gelince uyari veriyorlar .
    Bu kadar teknoloji gelismis , hersey gelismis ama 20 sene once tehdit olan ama tedavi edilebilen hastaliklar su anda hala buyuk tehditler yaratiyor .
    Camasir makinasindan ornege devam edeyim . 30 sene dayanikli yaptiklarinda ilerki senelerde satislari dusuyor bu yuzden eskisi kadar dayanikli yapilmiyor garanti bitince 1-2 sene daha kullanalim sonra sorun cikarsinki yedek parca alalim ya da komple yenisini almamiz icin bazi parcalari dandik- uyduruk kullaniyorlar = surekli para akisi .
    Aklima takilan 3 sey ; acaba su anda kullanilan ilaclari bilerek yeteri kadar gelistirmiyorlar mi ?
    Yoksa hayvanlara verdigimiz o kuru mamalar bu tur hastaliklari tetikliyor mu , bagisikliklarini yok mu ediyor ?
    Ya da veterinerler eskisi kadar iyi degil mi ?
    Kuru mama firmalarinin ilac firmalariyla ve veterinerlerle birlikte calistigina gonulden inaniyorum zaten . Sigara firmasinin , ayni zamanda kanser hastanesi sahibi olmasindan ve ilac firmasinda da hissesinin olmasindan farkli bir durum yok sanirim .
    Insanlar robot oldu keske hayvanlarida bu donguye sokmasalardi ...

Cok gecmis olsun . Umarim bir an once sagligina kavusur .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Edit öldü

• quote:

Orijinalden alıntı: BigOTTOMAN1453

Benim de balığım öldü sabah 5 yıldır besliyordum..
    Cidden merak etttiğim için soruyorum, tavşan, kedi çok baktık, hala daha kedi bakıyoruz, bu hayvanlarla duygusal bağ kuruluyor zaman içinde, huyunu,suyunu biliyorsunuz, karakterini vs, evin bir üyesi, aileden biri oluyor.

Peki balıklarda bu oluyor mu ? Biliyorsunuz balık çok farklı, dokunamazsınız, sevemezsiniz, sizi anlamaz, tanımaz, balıklarda durum nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roimeita

Benim maddi durumum zaten kötü değil, bana yardım eden arkadaşlara da bunu söyledim zaten. Sadece her insanın hayatında üst üste gelen şeyler olur, senin benim hepimizin hayatında. Bu aralar gerçekten çok sıkışık olduğum ve durumun aciliyeti açısından böyle bir yardım çağrısında bulunmak zorunda kaldım. Yemin ederim kendim ölümcül hastalığa yakalansam böyle bir konu açmazdım. Ama bahsi geçen benim öz evladım gibi 5.5 yıldır benimle olan canım, ciğerim, köpeğim. Konu yalan diyen arksdaşlar reçetede kaşede veterinerin ismi yazıyor veterineri arayan bir çok arkadaşta olmuş zaten böyle bir konunun yalanı mı olur?
    Bu veterinerlere ben hiç güvenmiyorum, olay paraya dönmüş, dürüstünü bulmak lazım. Yazlıkta kedi vardı, yüzünün bir tarafı tümörlü, yok gibiydi, diğer taraf sağlam, yumuşak yiyecekler veriyorduk ve hayatına devam ediyordu, bir gün dayanamadım, veterinere götürdüm, bu hayvan düzelir mi, düzelmez derseniz bırakın, yaşasın yaşadığı kadar dedim, iyi kötü hayatını devam ettiriyordu, açta kalmıyordu, yemeğini muntazam veriyorduk evde bakılmamasına, kedimiz olmamasına rağmen.

Net bir şey söylemediler, 1 hafta burada kalacak, günlük ücreti şu kadar, sonra ameliyat edeceğiz, ameliyat parası şu kadar, garanti veremeyiz falan, dedim ki masa da kalır dersen götüreyim, bunu de bana yeter, demediler, ama biliyorlardı ki, kedi masada kalacak, kurtulma ümidi yok, neyse, kediyi bıraktım, yazlıkta iken kedi gayet mutluydu, buraya bırakınca psikolojisi bozuldu, 3 gün sonra kontrole gittim, orada da çalışan, insanlığı güçlü bir temizlikçi abla, bu kedi iyi değil, psikolojisi bozuk dedi, alın götürün demeye getirdi, daha fazlasını da diyemezdi, ben anlamadım maalesef kadını, 2 gün sonra haber geldi, kedi öldü dediler, üzücüydü, sonra da pişman oldum.

Biliyordum ki, kedi 6 ay içinde ölecek ya da 1 yıl içinde, ama 6 ay daha yaşayacaktı en az, hayvanın hayatından 6 ay çalınmasına sebebiyet vermiştim, belki de 1 yıl, üstelik huzurlu bir biçimde ölme hakkını da elinden almıştım. O yüzden köpeğiniz iyi durumda değilse, çare çok az ise bırakın huzur içinde ölsün, veterinerler elinde oyuncak etmeyin.

• nukleikasit kullanıcısına yanıt
    Yururken yazmistim hocam kafa dalgindi :))

• quote:

Orijinalden alıntı: DIGIL

Geçmiş olsun.İstanbul'da Türkiyede (ismini vermeyeceğim) veteriner ilaçlarının dağıtımını yapan büyük bir firma yetkilisi yakın tanıdığım.İlaçların onlarda olanının bir-iki dozunu ücretsiz temin edip size yollayabilirim.Konuyu 15 dk evvel okuyup orada görevli veteriner hekimi aradım.Bayramdan sonra verebiliriz dedi.Ayrıca kesinlikle mama verilmemesini insanlar için olan probiotik kefir verilmesini ayrıca en kısa sürede (bir arkadaşta üstlerde yazmıştı) A+B vitamini ve medramid ampul karışımının damar yolundan verilmesini önerdi.Tekrar geçmiş olsun inşallah iyileşir.
    Allah sizden razı olsun hocam.
  • Umarım iyileşir. Süs köpekleri çok sevimli oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

Cidden merak etttiğim için soruyorum, tavşan, kedi çok baktık, hala daha kedi bakıyoruz, bu hayvanlarla duygusal bağ kuruluyor zaman içinde, huyunu,suyunu biliyorsunuz, karakterini vs, evin bir üyesi, aileden biri oluyor.

Peki balıklarda bu oluyor mu ? Biliyorsunuz balık çok farklı, dokunamazsınız, sevemezsiniz, sizi anlamaz, tanımaz, balıklarda durum nedir ?

Alıntıları Göster
    Aslında yanılıyorsunuz hocam sizi tanıyan seven balık cinsleri var. Ben mesela Astronotus Ocellatus yani astronot veya oscar cinsi balık besliyorum, inanılmaz zekidir. Sizi gördüğü anda heyecandan ne yapacağını bilemez, elinize zıplar size dokunmaya çalışır, bazen isyankarları oynar bazen çok neşelidir. Yemek zamanı geldi mi bunu size anlatır, oburdur doymak bilmez. Eşim geldiğinde ona hiç yanaşmazken ben gelince çıldırıyordu balıklarım ama elim bir hastalık hepsini öldürdü. Hasta olduklarını anında anlarsınız balıkların ama işte bulunduğum ilde tedavi seçenekleri yok denebilir..

Şuan green terrör ve electric blue acara besliyorum, bunlar da beni tanıyorlar gelince bana doğru yüzüyorlar, akvaryumun sağ köşesinde otururum genelde, hep en üst sağ köşede beni izlerler :) Akarı kokarı yok ev şartlarında temiz hayvan olduğu için besliyorum yoksa köpek falan tercihim aslında..

• John Sheppard kullanıcısına yanıt
    Tercih onun. Benimki bir tavsiye. Benim olsaydı ben öyle yapardım. Acıma duygusu zayıflıktır. Bak gelişmiş ülkelere kendi çıkarları için bırak hayvanları, insanları bebekleri öldürüyor.

İnancım yok ateist oldum. :) Yazdığınız inanç düşüncesiyle bende şöyle yazayım. Belki o canlı ölsün diye o hastalık verildi bu canlıya. Siz onu tedavi etmekle uğraşıp şirk mi koşuyorsunuz.

Düşünce yapım biraz canice ama tedavisi pahalı hastalıkları tedavi etmektense bu bütçe ile sağlamları daha mutlu ve huzurlu yaşatmak daha güzel olurdu. Bir kutu ilacı 4-5bin TL ye satıp zengin oluyor birileri.

https://cizmelikedi.com.tr/kopeklerin-genclik-hastaligi-canine-distemper/

Ayrıca burda yazan doğru ise basit bir aşı ile koruna biliyormuş ve hastalık bulaşıcıymış. Şu an o hayvan hastalık saçıyor. Belki daha etkisini tam göstermeden gezdiği yerlerde kaç hayvanı hasta etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenbalx

Tercih onun. Benimki bir tavsiye. Benim olsaydı ben öyle yapardım. Acıma duygusu zayıflıktır. Bak gelişmiş ülkelere kendi çıkarları için bırak hayvanları, insanları bebekleri öldürüyor.

İnancım yok ateist oldum. :) Yazdığınız inanç düşüncesiyle bende şöyle yazayım. Belki o canlı ölsün diye o hastalık verildi bu canlıya. Siz onu tedavi etmekle uğraşıp şirk mi koşuyorsunuz.

Düşünce yapım biraz canice ama tedavisi pahalı hastalıkları tedavi etmektense bu bütçe ile sağlamları daha mutlu ve huzurlu yaşatmak daha güzel olurdu. Bir kutu ilacı 4-5bin TL ye satıp zengin oluyor birileri.

https://cizmelikedi.com.tr/kopeklerin-genclik-hastaligi-canine-distemper/

Ayrıca burda yazan doğru ise basit bir aşı ile koruna biliyormuş ve hastalık bulaşıcıymış. Şu an o hayvan hastalık saçıyor. Belki daha etkisini tam göstermeden gezdiği yerlerde kaç hayvanı hasta etti.
    Ateist olunca, böyle düşünmüyorsunuz onu peşinen belirteyim. Kendimden biliyorum. Bu arkadaşın kendi saçma düşüncesi. Bu tipler yüzünden millet ateistleri vicdansız, ahlakı olmayan, her gün birilerini kesen, ölüme üzülmeyen, yaşatmaya uğraşmayan tipler zannediyor. Saçma düşüncelerini içinde tut. Herkes için daha iyi olur.

• bu köpeğe yapacağınız 1 tl bile ziyan, israftır. Süs köpeği beslemek te caiz değildir. Yasaktır. Dinsizseniz başka tabi.
    İnsana en çok zarar veren 2. canlı köpektir. Tek seferde 12 tane yavru yapan bir canlı için 2000 tl tedavi masrafı vermek te akıllara ziyan bir durum bence. Hani siz aklınıza göre hareket ediyorsunuz hep... o para ile bir koyun satın al. et yemeyen millete çocuklara bağışla mesela... Bu kampanyaya yardım eden de aynı lacivertten.

quote:

Mezheplere göre köpek beslemenin hükmü;

Şâfiîlerden Nevevî'ye göre; "İhtiyaç yokken köpek beslemek haramdır. Av, ziraat ve çoban için köpek beslemek caizdir. Ev ve sokakların korunması için köpek beslemek hususunda iki nokta-i nazar var: Birine göre caizdir, diğerine göre değil. Sahih olan görüş şudur: Madem ki, hadislerde üç maksadla köpek beslemeye izin verilmiştir. Buna kıyasla sahih bir ihtiyaç olursa başka maslahatlar içinde beslenebilir."
    Hanefîlerden İbnu'l-Hümâm; "Av, çoban ve ziraat maksadlarıyla köpek beslemek bi'l-icmâ caiz ise de hırsız veya düşman korkusu olmadan (sırf zevk, moda olsun diye)köpek beslemenin câiz olmadığını" belirtir ve eve sokulmaması gerektiğini söyler.
    Mâlikîler, bu meselede biraz daha yumuşak davranırlar. Onlar, belirtilen maksadlarla beslenen köpeklerin temiz olduğuna da hükmederler. Ancak diğer mezhep mensupları bu görüşü, köpeğin su içtiği kabın yedi kere yıkanmasını emreden hadise aykırı bularak tenkid ederler. (Kütüb-i Sitte)

Köpek beslemenin caiz olduğu durumlar:

• Köpek edinmek uygun bir şey değildir. Ancak hırsızın korkusu veya başka bir korku bulunursa, o zaman müstesnadır.
    • Ziraatcinin köpek beslemesi şer’an caizdir.
    • Av için köpek edinmek ise mübahtır.
    • Keza, bir kimsenin bağ, bahçe, ekin ve hayvanlarını korumak için köpek edinmesi de caizdir.(Fetavayi Hindiyye)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 1 Haziran 2019; 15:2:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

bu köpeğe yapacağınız 1 tl bile ziyan, israftır. Süs köpeği beslemek te caiz değildir. Yasaktır. Dinsizseniz başka tabi.
    İnsana en çok zarar veren 2. canlı köpektir. Tek seferde 12 tane yavru yapan bir canlı için 2000 tl tedavi masrafı vermek te akıllara ziyan bir durum bence. Hani siz aklınıza göre hareket ediyorsunuz hep... o para ile bir koyun satın al. et yemeyen millete çocuklara bağışla mesela... Bu kampanyaya yardım eden de aynı lacivertten.

quote:

Mezheplere göre köpek beslemenin hükmü;

Şâfiîlerden Nevevî'ye göre; "İhtiyaç yokken köpek beslemek haramdır. Av, ziraat ve çoban için köpek beslemek caizdir. Ev ve sokakların korunması için köpek beslemek hususunda iki nokta-i nazar var: Birine göre caizdir, diğerine göre değil. Sahih olan görüş şudur: Madem ki, hadislerde üç maksadla köpek beslemeye izin verilmiştir. Buna kıyasla sahih bir ihtiyaç olursa başka maslahatlar içinde beslenebilir."
    Hanefîlerden İbnu'l-Hümâm; "Av, çoban ve ziraat maksadlarıyla köpek beslemek bi'l-icmâ caiz ise de hırsız veya düşman korkusu olmadan (sırf zevk, moda olsun diye)köpek beslemenin câiz olmadığını" belirtir ve eve sokulmaması gerektiğini söyler.
    Mâlikîler, bu meselede biraz daha yumuşak davranırlar. Onlar, belirtilen maksadlarla beslenen köpeklerin temiz olduğuna da hükmederler. Ancak diğer mezhep mensupları bu görüşü, köpeğin su içtiği kabın yedi kere yıkanmasını emreden hadise aykırı bularak tenkid ederler. (Kütüb-i Sitte)

Köpek beslemenin caiz olduğu durumlar:

• Köpek edinmek uygun bir şey değildir. Ancak hırsızın korkusu veya başka bir korku bulunursa, o zaman müstesnadır.
    • Ziraatcinin köpek beslemesi şer’an caizdir.
    • Av için köpek edinmek ise mübahtır.
    • Keza, bir kimsenin bağ, bahçe, ekin ve hayvanlarını korumak için köpek edinmesi de caizdir.(Fetavayi Hindiyye)
    Ailenin seni bu yaşa getirip, şurada saçma sapan düşüncelerini yazmaya vesile olması asıl israf. Dinini de al yaylan hadi.

• yenisini alırsın.

Sokaklar sahiplenmeyi bekleyen milyonlarca sokak hayvanı dolu.

Ölümü kaçınılmaz onlar bir köpeğe harcanacak parayla onlarca çocuğun karnı doyar.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.