Şimdi Ara

Köpeğim Ölüyor (Güncellendi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
4
Favori
45.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
464 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    15k nın 10u giderlere gidiyor farkında değilsin bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Ne yapalım ücreti ile aldığımız yurt dışından aldığımız ilacı hayrına kaç tane sokak hayvanın harcayabiliriz? Bizde ekmek kazanmaya çalışıyoruz hocam ve dediğin rakamlar çok utopik rakamlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birde bu kadar saygısız olmayın lütfen unutmayın ki sizin hekim seçme hakkınız olduğu gibi bizimde hasta seçme hakkımız var. Tedavi etmek zorunda değiliz ücretini veriyorum yapacaksın denilen bir meslek değildir Hekimlik kendinize gelin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 30 Mayıs 2019; 11:29:58 >
  • Geçmiş olsun öncelikle. Bu veterinerler çok acımasız insanlar. Normalde insanları mesleği ile yargılamam ama veterinerler ellerine düştüğümüzü bildikleri için geçiriyorlar fiyatta. Geçen gün kedimin tüyleri çok döküldü bir kaç bölgede. Götürdüm mantar var dedi ve 1 tab ilaç verdi ve 70 lira dedi. Biz de tabi bilmediğimiz için aldık eve getirdik. Babam baktı bu insanlara verilen ilaç dedi ve kutusu 20-30 liraymış. Bir kutuda da 3 tab ilaç oluyormuş. Babam aile hekimi bu arada. Yani kısaca bu nasıl bi geçirmektir. Gittik iade ettik hemen bilmesek kazıklıcaklar. Savunan bir arkadaş var ona söylüyorum. Kazanmayın demiyoruz ama bu nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köpeğine aşı yaptırmadın mı? Aşı ile bu hastalık önlenebiliyor diye biliyorum.

• loradona kullanıcısına yanıt
    İlk olarak saygısızlık etmedim. Benim hayvanıma bakmak zorundasınızda demedim yolda bulduğum yaralanmış sahipsiz hayvana bakmalısınız dedim. Saygıyı sizden öğrenecek değilim. Başarısız veterinerlerin çok olmasına şaşmamalı yazdığım cümleyi bu denli yanlış anlamanız hayret verici. Son olarak verdiğim rakam sadece aşıydı. Ek satışlar (mama,tarak,tasma) ve ek işlemler hariçti. Veterinerlerin aylık 10+ kazanması gerektiğini düşündüğünüz ütopik dünyanızda size mutluluklar...

• Kötü bir his. Özellikle bu kadar sene vakit geçirdikten sonra. Sırf bu ve benzeri sorunlar ve maddi olarak bu özgürlüğe sahip olmadığım için sahiplenemiyorum. Şimdi siz fiyatları tekrar belirttiniz bir o kadar daha soğudum. Arkadaşlar veterinerlik fakültelerinden bahsetmiş. Kulağa mantıklı geldi götürün derim.
  • Geçmiş olsun, insanlar ailelerini kaybediyor hayat bu. Acıları bir birleri ile yarıştırmıyorum ama yapacak bir şeyiniz yok.
  • Up

• Ekşisözlük'e ulaş. Kesin yardım eden çıkar. Daha çok belgeyle de destekle sözlükte.

• Bize ne yahu köpeğine ne kadar ödediğin.
    Veterinere götürdüğünü yazman yeterli değil mi ?
    2000 ödedim, 500 ödedim...

Hayatın maddiyat olmuş. Para sayacağına köpeğine adam gibi bakacaksın.
    Bunun hesabını yapacaksan köpek sahiplenmeyeceksin.
    Yazık köpeğe.
  • casoga kullanıcısına yanıt
    10+ bir rakam anormal değil. Herhangi bir hekim 10+ maaş alıyor zaten. Veteriner zaten amaan dediğiniz insanlar bir diş ve insan hekimine göre çok daha fazla sorumluluk üstleniyor. Başta bizim işimiz hayvan hekimliği değil koruyucu Hekimlik tir insanları zoonoz hastalıklardan korumak, gıda güvencesini sağlamak gibi şeyler. Hergün antrax ile şap çeşitli Viral hastalıklar ile iç içe yaşayan senin hasta olmaman için seni koruyan bir meslek için 10- bir rakam mı normal oluyor? 10+ alan bir veteriner hekim kendini geliştirmiş tercih sebebi olmuş iyi bir hekimdir. Dediğin örneklerdeki meslektaşlarım zaten tutunamıyorlar 3-5 civarı bir kazanç ile hayatlarını devam ettiyorlar. Araştırın önce araştırın lütfen

Tarak tasma gibi şeyleri satmak bizim işimiz değil. Klinikte satılabilir hatta bakkal bile satabilir. Ama işiz bu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 30 Mayıs 2019; 12:35:59 >
  • mophiss kullanıcısına yanıt
    Sigorta belli bir kısmını insan reçetesi de karşılıyor 20-30 TL öyle oluyor arkadaşım. Biz de reçete veriyoruz ve fiyatları bir tarafımızdan uydurmuyoruz. Vet. Hek. Odası ne diyorsa odur. Sigorta hayvanını karşılamıyor suçlusu veteriner hekimler değil devlettir.

• loradona kullanıcısına yanıt
    İsterse bir veteriner 100k+ kazansın. İstediği tedavi için istediği ücreti de talep etsin. Bunda ben hiçbir sakınca görmüyorum.

quote:

Sigorta hayvanını karşılamıyor suçlusu veteriner hekimler değil devlettir.

Ortada bir suçlu falan yok. Devlet hiçbir şeyi karşılayamaz. Karşılarsa vatandaştan topladığı paralar karşılar. Daha insanlara düzgün tedavi hizmeti veremiyor. Bir de başkalarının evcil hayvanlarına mı bakacak?

Bu arada evcil hayvanlar için de özel sağlık sigortaları var.
  • Ankara'daysanız bana ulaşın lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Ankara'daysanız bana ulaşın lütfen.
    Mersin de yaşıyorum maalesef :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Etzell

Geçmiş olsun ama yapacak birşey yok hocam

Yalnız bu veterinerlere oldum olası sinir olmuşumdur 2000 tl ne ya şaka mı
    O birazda hayvan ürünlerinin pahalılığı ile alakalıdır diye düşünüyorum. Bizde sokakta baktığımız köpeğe sokakta baktığımız halde toplamda 2 yılda 600-700TL para harcadık 1 defa hasta oldu yemek bile yemiyordu diğerinde de uyuz olmuştu sürekli kaşınıyordu. Ki hayvan mitolojisi insan mitolojisi gibi değil bu yüzden hayvan tıpında gelişim daha masraflı oluyor.
  • Ben zamanında iş yerindeki köpeğimi yaşatmayı başarmıştım. Gençlik hastalığını yendik. Ama özellikle ilaçları çok pahalı idi hatırlıyorum. Bakan veteriner sağolsun ödemelerde vs çok yardımcı olmuştu.

Ameliyat olmadı hayvan ilaçlar ile ağaya kalktı ama sol bacağı hasarlı kaldı sürekli çeker halde idi sabit tutamıyordu ayağını.

Ne kadar yazık ki hayvan bakmak çok aşırı lükse giriyor ülkemizde. Sevmek demiyorum, bakmak. Aşısı, maması tedavisi vs.

Umarım bu zor günleri atlatırsınız. Umarım köpeğiniz iyileşip eski sağlığına kavuşur.

• Veterinere sokak hayvanini kurtaracaksin diyenler cebinden her sokak hayvani icin tedavi masrafini cikartsin sonra veterinere insanlik ogretsin. Herkes karnini doyuracak paranin pesinde. Devlet masraf karsilamiyorken veterinerin gorevi degil cebinden para harcamak.
    Ayrica konu sahibine cok gecmis olsun. Boyle seyler gorunce aklima millet colugunu cocugunu iyilestirecek para bulamiyo bunlar nasil bagis bulacak gibi dusunceler geliyor ama sonra farkediyosun iste bu adam icin de belki cocugu gibi degerli bu hayvan. Zor durum gercekten.

• Türkiyede hayvan sigortasının olmaması ve veterinerlerin fahiş muayne masrafları illallah ettiriyor, hayvan edinmekten, korkutuyor malesef

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah sabır versin yavrun gibi bir şey hayvan bakmak..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.