Şimdi Ara

Köpeğim Ölüyor (Güncellendi) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
4
Favori
45.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
464 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ymy67

Toplumdaki gençlerin bu kadar sorunu ve hastalığı varken köpeğin gençlik hastalığını düşünemeyeceğim kusura bakmayın. Şimdi beni linç edecek şeyler söyleyeceksiniz; hayvan düşmanı, köpekden değersiz vs. gibilerinden fakat hiçte öyle değilim sayısız hayvan besledim sevdim bunu ispatlamaya çalışmayacağım zaten yakınımdaki insanlar bunu bilir. Sadece kızdığım nokta şu: Sokakta ayakkabısız gezen çocuklar var 2 gün önce de bunlardan biri İstanbulda Ekrem İmamoğluna denk geldi pazaryerinde esnaf ziyaretinde bulunurken. Demek istediğim şu dünyadaki bütün hayvanları kurtaramayız zaten yaradılışları gereği de kurtarmamız imkansız. Ama bir insanı kurtarmak günün birinde birçok şeyi kurtarmak olabilir. Şurada bir insan konu açsa dese ki şu sınava gireceğim 2500 lira bulamıyorum adamla d....k geçenler olur. Toplumda bu kadar sorun sıkıntı varken bu tarz konuların öne çıkması beni rahatsız ediyor. İnş. demek istedğimi anlatabilmişimdir. Abuk subuk başka taraflara çekmek isteyen elbet olacaktır ona yapacak bir şey yok. Gerçekten gönülden isterim ki bu hayvanda yakalandığı hastalıktan inşallah kurtulur. İyi forumlar.
    Bak şimdi bu mesajımı okuduğunda “Al işte bir hayvansever çıldırmış/kudurmuş da bana saldırıyor” diye düşüneceksin ama durum öyle değil. Aşırı da hayvansever değilim çünkü.

Tamamiyle yazdıklarına cevap niteliği taşısın diye düşüncelerimi paylaşacağım. Sokakta ayakkabısız dolaşandan banane? Yardım etmek zorunda mıyım?

Moruk sen “Sınava gircem 2500 lazım” diye konu açsan emin ol yardım eden bulunur orası ayrı konu ama kimse gelip de “HAYVANLARIN DA İHTİYACI VAR AMA SİNİR OLUYORUM” yazmaz senin gibi. Senin yaptığının adını koyamadım ben. İsteyen hayvanları önemser isteyen insanları. Bu seni sinir ediyorsa da kimseyi bağlamaz senin insanları bir kalıba sokmaya çalışan hastalıklı zihninden başka.

Umarım anlatabilmişimdir morukçum. Ben de mesela herhangi bir şey için yardım toplayanlara sinir oluyorum. Toplumda yardımlaşma olmamalı bence. Niye? Daha önemli konular var BENCE de ondan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Köpeği uyutun hocam. En güzel köpek uyuyan köpektir. En azından başkalarına saldırmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Aklima geldi

Alıntıları Göster
    https://youtu.be/klnL8k3YXUw

• Veteriner değilim, veteriner yakınımda yok fakat çok para istiyor dediğiniz veterinerlik mesleğine haksızlık ediyorsunuz. Öncelikle hayvan tedavi etmek daha zor ve risklidir. Doktorların da devlet katkısı ve sigortası olmasa ciddi hastalıklarda muayeneleri dahi 500 TL civarında. Bu işin bir hastanesi yok gibi birşey, 2-3 veteriner ortak biryer açıyor ve kira ve personel başta olmak üzere birçok gideri var. Ayrıca veterinerler çoğu zaman sokak hayvanlarına dahi ücretsiz tedavi uygularlar. Bazı konularda görüyorum bakamayacağın çocuğu neden yaptın gibi sözler kullanan çok. Bakamayacağı tedavilerini karşılayamayacağını bile bile hayvan sahiplenen çok kişi gördüm bunlara kimse birşey demiyor. Ben burda konu sahibine söylemiyorum bu sözü zaten elinden geleni yapmış söylediğine göre, canlıdır geçmiş olsun, Allah şifa versin.

Hayvan besleyen veya sahiplenen kişiler, (ben bu kişilere hayvan sever demiyorum, o çok geniş bir söz, bende hayvan sever bir kişiyim fakat evimi paylaşacak kadar değil.) bu hayvanlara özel sağlık sigortası yaptırmak için ortak bir hareket yapabilirsiniz. Böylelikle ciddi masraflar çıktığı zaman, sıkıntınız daha az olacaktır, sonuçta birlikte yaşayıp beraber yatan beraber yiyip içen herşeyi beraber yapan dost ilişkiniz var. İnsanlar nasıl yakınlarına özel sigorta yaptırıyor, sizlerde bu konunun üzerinde durmalısınız. Kendi içinizde dernek veya vakıflar kurup aylık cüzi miktarlarda para toplayıp hayvanlarınızın tedavisi için fon oluşturabilirsiniz. Belki ayda 10-20 lira verirsiniz fakat böyle 2000 lira gibi masraflar çıkınca fondan destek alırsınız. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Athlon 840 Kaveri

Aaaa ne kadar da hayvan sever bir insan. Demek 14 bin Turkish Lira parayı verdin pug (okunuşu : pag) cinsi köpeğini tedavi ettirdin. Hayran oldum resmen. Var mı yapabileceğimiz bir şey peki?

Tamam şovunu yaptın gidebilirsin.

Adam hayvanlar için para harcamayın mı demiş? Veteriner ücreti pahalı demiş sen gelmiş 14 bin Türk Lirası paraya kıydım tedavi ettirdim, yok aile üyesiymiş de neyin edebiyatı bu anlamadım? Üçün beşin lafı dediğin 14 bin lira . ON DÖRT BİN. Asıl sana hayret bir şey yahu! Anladık çok hayvan seversin.

""Şimdi sen bu cevabı da hayvan düşmanlığı olarak algılarsın""

Bu arada konu sahibine de geçmiş olsun ben sırf bu yüzden evcil hayvan beslemeyi bir süredir bıraktım ömürleri bize göre çok kısa biz hayattayken elbet bir gün ölüyolar aylarca etkiliyo insanı yokluğu.

Alıntıları Göster
    Hayvan beslemek sorumluluk isteyen bir şey, tatile giderken yanlız bırakamazsın, hasta olduğunda alt tarafı köpek lan ne halt ederse etsin deyip sokağa atamazsın,
    evde pug, bahçede dogo iki köpeğim var. dogo ırk olarak her hangi bir rahatsızlığa maruz kalmadı ama pug sorunlu bir köpek cinsi...

• quote:

Orijinalden alıntı: make up

Arkadaş veterinerlerin aldığı ücretin abartılı olduğunu söylemek istemiş. Siz yanlış anladınız.
    veterinerlerin aldığı ücret abartılı gelebilir ama ne yapalım, piyasası böyle bunu bilerek hayvan sahibi olunursa yaşanılacak olumsuzluklara daha pozitif yaklaşılabilir.

geçen ay eşim dünyagöz de katarakt ameliyatı oldu, 2750 tuttu, köpeğin aynı ameliyatı 4000 e çıktı, şimdi yaptırmayalım da köpek kör mü olsun, mecburen onu da yaptırdık.
  • Senelerdir hayvanların da, insanlar gibi sosyal güvence altına alınıp, tedavi masraflarının devlet tarafından karşılandığı bir düzen hayal ediyorum. Ama bu hayal bu ülkede çok uzak. Veteriner dediğimiz kişiler, hayvan sevgimizi sonuna kadar sömürüyor. Yolda tedaviye muhtaç bir can görüp, yardım etmek istiyorsun ama, sırf söğüşlenme korkusu yüzünden bir şey yapamıyorsun. Sonra da vicdanın seni kemiriyor.

Çok geçmiş olsun. Umarım o %5 şansa denk gelir ve köpeğin kurtulur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu öne çıkardım hocam, umarım iyileşir.Çok geçmiş olsun, Allah yardımcın olsun.
  • Köpeğim Ölüyor (Güncellendi)

• Ne kadar topladınız, ne kadar lazım?
    Bir iki belge daha eklerseniz insanlar inanır, toplarız 1000 lira bir şey değil.
  • Edizkowicz kullanıcısına yanıt
    Henüz hiç toplayamadım, veterinerlerde herhangi bi belge vermiyorlar nasıl bi belge gösterebilirim size

• Roimeita kullanıcısına yanıt
    Hangi şehirde, hangi veterinerle görüştünüz?
    Kendi isminizle birlikte detayları verirseniz size indirim yaptıracağım. Böylece yardımda bulunmak isteyenler de benden de bir onay duyar.
    Teşekkür ederim.
  • Edizkowicz kullanıcısına yanıt
    Mersin GreenVet, köpeğimin adı likör. Arayıp sorarsanız direk söylerler zaten 2 adet ilaç aldım parasını ödeyemedim henüz.

• Her önüne gelen heves edip köpek alınca sonu böyle oluyor. Köpek bakımı masraflıdır, sağlıklı bir mama (market maması değil) sürekli iç dış parazit ilaçlamaları, hastalıklardaki tedavi masrafları...

Bunları layığı ile karşılayamayacaksanız hiç bit hayvanın vebaline girmeyin

• DarthLuca D kullanıcısına yanıt
    5,5 yıl boyunca baktım şuan çok sıkışık dönemime geldi lütfen ithamlarınıza dikkat edin

• Milfka kullanıcısına yanıt
    Senin hastalıklı zihnini de .......... O morukçum lafınıda bir tarafına .......... Düşüncelerini düzgün belirt, laflarına dikkat et ...........
  • quote:

Orijinalden alıntı: ymy67

Senin hastalıklı zihnini de .......... O morukçum lafınıda bir tarafına .......... Düşüncelerini düzgün belirt, laflarına dikkat et ...........
    Nasıl da kudurmuş çıldırmış. Daha çok çıldır da üstlerde kalsın. Köpekçiğe belki yardım edebilicek birileri görür.

• Milfka kullanıcısına yanıt
    Kudurmak bazı hayvanlara mahsustur. Benim kudurmam söz konusu değildir. Konu sahibi arkadaşa söylede sana da ilaç temin etsin. ......................u
  • Geçmiş olsun hocam, umarım en kısa sürede sağlına kavuşur.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.