Şimdi Ara

KOÜ VS SAÜ VS İÜC MÜHENDİSLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elektrik elektronik mühendisliği için,
    iüc=saü>koü (koüde bu bölüm yok ama diğer bölümleri saüden kötüdür)

bilgisayar için
    iüc>saü=koü

kampüs olarak
    saü>koü>iüc

sanayi olarak
    koü> iüc > saü

kim ne derse desin bunlar arasında bir fark yoktur, istanbulda itü ve ytünün ağırlığı var. sakaryada ise bi tık saü mezunları otokar,toyotada çalışıyor. kocaelide ise daha gelişmiş sanayi var, bu bakımdan kocaeli sakaryadan avantajlı gözükse de elektrik elektronik gibi bir bölümde sakaryanın çok az tık ileride olduğunu düşünüyürum kocaeliye göre.
    istanbul universitesinde de baykar gibi firmalarda sakaryada daha çok çalışan var, normal çünkü iü istanbulda.

istanbuldaki şirketler için sıralama şu şekilde oluyor, cerrahpaşada büyük firmalarda çalışan 700 kişi varsa bu kocaelide 1000, saüde 600 civarı.
    kocaelide aşırı bir mühendislik kontenjanı var ama bunu da unutma adamlar elektrik,mekatronik,elektronik haberleşme ve bunların ikinci öğretimiyle bir sürü mezun veriyor.

ha, bana sorarsa cerrahpaşa derim. sakarya ve kocaelide okuduğunda insanlar çok tınlamıyor. istanbul uni hâla bilinen bir okul, havan olur biraz. bir de istanbul’da olduğu için bi tık avantajı var. onun dışında bu okullar aşağı yukarı aynı. sadece şehir farkı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEC8BB1EA -- 12 Şubat 2023; 12:10:31 >

• Evet İstanbul üniversitesi nin kampüsü gerçekten kötü. Ama işverenin gözünde her zaman İstanbul üniversitesi Sakarya ve Kocaeli den daha iyi bir yerde. SAÜ ve KOÜ mezunları genelde Marmara civarı çalışır. Fakat İstanbul mezunları genellikle her yere dağılmış durumda. Marmara dışına çıksa bile herkes tanıyacaktır İstanbul üniversitesini. Böyle bir durumu Sakarya vs de göremezsin.

• Bir de şöyle bir durum var Sakarya üniversitesi eskiden gerçekten kaliteli bir eğitim veriyormuş. Çalışanlar genelde 2010 öncesi mezunlardır. Şu anda o kadar kaliteli bir eğitim verdiğini düşünmüyorum. Aynı zamanda bilinirliği eskiye nazaran düşmüş durumda.

• Hocam bence saçmalıyorsunuz. Eğer iyi bi potansiyel verirseniz iş verene her yerde çalışırsınız mühendislik için. Hele ki yurt dışı için çalışacaksan inan ki adamların hiç umrunda değil senin hangi üniversitede okuduğun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hangisi

• ie bölümleri nasıl

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ESTÜ vs KOÜ vs İÜC
    2 yıl önce açıldı
    GTÜ VS YTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dayns D kullanıcısına yanıt
    saü ie baya iyi kanka.
    mezunları kurumsallarda.

• Diğer iki okul nasıl koü ucundan kaçmıştı ama şu an yatay geçişle gelir orası saü zaten geliyor iüc nin de yatay geçişle gelme ihtimali var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dayns -- 19 Haziran 2023; 16:39:31 >
    gelirse istanbul gelmezse sakarya.
    ben böyle tercih ederim, istanbul uniyle saü arasında sadece şehir farkı var. o yüzden istanbul.
    bunlar harici okul yazmanı önermem

gazi gelirse gazi de olabilir.
    sakarya civarındaysan sakarya yazılabilir. sakaryanın sakaryada etiketi var zaten ama gazi de olabilir şehir seçcen burada sen

Ben İÜ EE deyim

IE daha iyi sanırım İÜ de

LC Waikiki THY falan baya çalışan var bakabilirsin LinkedIn denq

• Hocam konum olarak baya kötü yerde okul ondan biraz uzağım ama yine de başvuracağım gazi mi daha iyidir iüc mi

• Gazi mi iüc mi

• EE için gazi daha iyi ama ie için İstanbul'da olması avantaj bence ama emin değilim

Konumu avcılarda ulaşımda falan sıkıntı yok ama kampüs içi kötü

Hala inşaat var ve fazla işletme falan yok içeride

Cafe migros kırtasiye falan var

kanka ben açıkcası marmarada çalışacaksan iüc derim,
    ankarada savunma sanayi için gazi derim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.