Şimdi Ara

Kreatini Yükleme Yaparak Kullanmak Anabolik Etki Yaratır Mı? Kreatin Zararlı Mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kreatini Yükleme Yaparak Kullanmak Anabolik Etki Yaratır Mı? Kreatin Zararlı Mıdır?

Kreatin kullanımında yükleme yapma seçeneği hakkında oldukça fazla şehir efsanesi ve bilgi kirliliği bulunmakta. Bunlardan başlıcası kreatinin yükleme yapılarak kullanıldığında vücudun fazla kreatini dışarı attığı, yüklemenin supplement satışı yapan firmaların satışlarını arttırmaya yönelik bir uydurması, pazarlama taktiği olduğu yönünde.

Sanılanın aksine kreatin yüklemesinin anabolik etki, patlayıcı güç, dayanıklılık, hücre içi su miktarında artış, performans artışı ve kas inşasını arttırması konularındaki faydaları araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Kreatin ile ilgili çeşitli mekanizmalar bulunmakta. Biri de şu ki; kreatin tüketimi, kreatin supplemantasyonu bedenimizdeki Dihidrotestosteron yani testesteronun, testesterondan daha aktif bir formunu arttırabilir. Dolayısıyla anabolik bir etki yapar.

Devamı için:
    Vitamin7
    Kreatini Yükleme Yaparak Kullanmak Anabolik Etki Yaratır Mı? Kreatin Zararlı Mıdır?
    https://www.vitamin7.net/2020/01/kreatini-yukleme-yaparak-kullanmak.html

• Ben kullanıyordum bir ara. Sonra biraz üşendiğim için bıraktım. Güç kaybı VS olmadı sanki plasebo etkisi gibi geliyor kreatin bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nctnll -- 13 Ocak 2020; 23:10:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yükleme yapmak çok mantıklı değil, Araştırırsan ziyan olduğunu görürsün. Onun haricinde bende kaslarda yarım santim kadar büyüme oluyor düzenli aldığımda içmeyi bıraktığımda hacmi düşüyor. Ağırlıklarımda 5-10 kilo kadar artıyor ama plasebo etkisi varmı yokmu bilmiyorum.
  • Yükleme dönemi bir aydan fazla olmazsa sorun yok ama Böbrekleri eline alma riski var. Biraz daha kas yapayım diye Böbreği iflasa sürüklemeye gerek yok. Ben 1 aylık Suplement Molasından sonra 1-2 hafta Günlük 10Gram yükleme yapıyorum. Uzun süreli Kreatin kullanımında Kilo artarken yağlanma olmuyor. Buda vücudun baya Su tuttuğunu gösteriyor. Kreatin e ara verdiğiniz zaman ise Yağlanma ve Kilo artışı arasındaki ilişki belirgin oluyor.

Ve 4-5 Suplement kullanıyorsanız böbreklerin zorlandığını hissediyor insan. Bende o dönemde böbreklerde hafif sizi-Ağrı oluyor hemen ara veriyorum. Suplementleri Gelişigüzel bilgisiz kullanmak zararlı. Millete Hava atmak için, kız tavlamak için kas yapayım diye Sağlık risk edilmemeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cosmos2999

Yükleme dönemi bir aydan fazla olmazsa sorun yok ama Böbrekleri eline alma riski var. Biraz daha kas yapayım diye Böbreği iflasa sürüklemeye gerek yok. Ben 1 aylık Suplement Molasından sonra 1-2 hafta Günlük 10Gram yükleme yapıyorum. Uzun süreli Kreatin kullanımında Kilo artarken yağlanma olmuyor. Buda vücudun baya Su tuttuğunu gösteriyor. Kreatin e ara verdiğiniz zaman ise Yağlanma ve Kilo artışı arasındaki ilişki belirgin oluyor.

Ve 4-5 Suplement kullanıyorsanız böbreklerin zorlandığını hissediyor insan. Bende o dönemde böbreklerde hafif sizi-Ağrı oluyor hemen ara veriyorum. Suplementleri Gelişigüzel bilgisiz kullanmak zararlı. Millete Hava atmak için, kız tavlamak için kas yapayım diye Sağlık risk edilmemeli.
    Beslenmenizi de ona göre yaparsanız, yeterince sıvı alırsanız hiçbir şey olmaz hocam. Siz ya beslenmenizde bir yanlıslık yapıyorsunuz ya da yeterince su içmiyorsunuz. Herşeyin doğru olduğunu düşünüyorsanız bir sonraki ağrı-sızı durumunda bir kontrole gidin derim belki böbreklerde birşeyler vardır.

• Ha kaynak vitamin7 yani? Tamam o zaman..
    Pubmedden arastirabilirsin, kreatin yüklemesi yapmak gereksizdir , öyle bir anabolik faydası gözlenemez.Yükleme yapınca öyle dusunuldugu gibi süper güçlü olmayacaksiniz.Vucut hepimizden akıllıdır , yükleme yaptığınız kreatin kan degerlerinizde kas metabolizmasi sonucu oluşan kimyasal atık denilebilecek kreatinin değerlerini yukseltebilir, kan testine gittiğinizde doktorunuz sizden hemen 24 saat idrar testi isteyecek boş yere.Ama meraklanmayin zamanla azalacak kreatinin, siz dengeli şekilde kullanırsanız bu tarz ürünleri.Ama sonucta bobreginiz ve karacigeriniz yorulacak..
    Sonuç olarak yükleme gereksizdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramiz Karaeski -- 22 Ocak 2020; 3:46:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz Karaeski

Ha kaynak vitamin7 yani? Tamam o zaman..
    Pubmedden arastirabilirsin, kreatin yüklemesi yapmak gereksizdir , öyle bir anabolik faydası gözlenemez.Yükleme yapınca öyle dusunuldugu gibi süper güçlü olmayacaksiniz.Vucut hepimizden akıllıdır , yükleme yaptığınız kreatin kan degerlerinizde kas metabolizmasi sonucu oluşan kimyasal atık denilebilecek kreatinin değerlerini yukseltebilir, kan testine gittiğinizde doktorunuz sizden hemen 24 saat idrar testi isteyecek boş yere.Ama meraklanmayin zamanla azalacak kreatinin, siz dengeli şekilde kullanırsanız bu tarz ürünleri.Ama sonucta bobreginiz ve karacigeriniz yorulacak..
    Sonuç olarak yükleme gereksizdir
    Kreatin döngüsü ne kadar süre olmalı? Kaç haftada bir ara vermeliyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Oscar Nixon

Kreatin döngüsü ne kadar süre olmalı? Kaç haftada bir ara vermeliyiz?

Alıntıları Göster
    4-5 hafta kullanıp kullanıldığı kadar da ara verilmesi iyidir, tabii mümkünse bi böbrek değerlerine de bakılmalı kişi kendinde sorun hissediyor ise

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.