Şimdi Ara

Kurban Fiyatları (küçükbaş,büyükbaş) 2024 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
11
Favori
18.700
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

3 aylık oglaktan kurban olmaz ancak nefis kuyu kebabı nefis oğlak cevirme olarak yenirse sorun olmaz değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engineerofshit kullanıcısına yanıt

teşekkürler bilgi için

• Bayulu B kullanıcısına yanıt

Bende gölcük de 600 kg dana ya 23 e girdim 1 ay önce

• Neden kasaptaki et fiyatından fazla oluyor hayvanı direkt kestirip almak, anlam veremiyorum. Tam tersi en ucuz olması gerekmez mi?

• Chembond kullanıcısına yanıt

Anadolu irfanı ve gerçek İslam birleşince oluyor.

• Balıkesir de 20k ya anlastık bakalım hisse dana için hayırlısı olsun Allah kabul etsin.

• istanbulda düve için 19 bin fiyat verdiler arakdaşlar uygun mudur acaba

• fabrizo kullanıcısına yanıt

canlı kg kaça geldi

• Ya arkadaşlar şu konu altına şu kadar kg canlı hayvanı şu kadar fiyata aldık şu kadar kişi yazsak daha iyi olmazmı? Kıyas için sağlıklı olacaktır yoksa bir anlamı olmuyor

• freeleaks kullanıcısına yanıt

hocam bu ayet veya hadisle belirtilmiş mi? çünkü ben bu zamanda imkanım olsada hac görevini yapmak istemiyorum. Bana göre bir ibadet olmaz mevcut durumlarda. Eğer öyleyse kurbanda sıkıntıya girmiş olur benim

bana düvede 23k fiyat cektiler ama hayvana ve kilosuna göre tabi yoksa düve icin 19k iyi kanımca

• bielsa B kullanıcısına yanıt

Kurban ile ilgili tüm emirler hac yapan Müslümanlar içindir. Hacı oldum kurban kesmem lazım bundan sonra değil sadece hac sırasında

Neresi yer var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • freeleaks kullanıcısına yanıt

hocam sizin bahsettiğiniz kurbana hedy deniyor. Hac sırasında yapılan kurban. Bir de uhdiyye var kurban bayramında kesilen kurban. İmkanı olanlar için söylenmiştir.

bazı mesheplerde sünnettir, hanefi meshebinde vaciptir. Peygamber efendimiz (asm)'' kim imkanı olupta kurban kesmez ise mescidimize yaklaşmasın'' demiştir.

Ancak yine peygamberimiz (asm) kurban bana farz kılındı sizlere değil demiştir.

Bazı ayetler ve hadislere göre alimelr sünnet ve vacip olarak belirtmiştir.

• xxxcem kullanıcısına yanıt

hocam en düşük hisse gibi düşünün paramıza göre gireceğimiz buydu, 35-40 kg civarı diyelim dana için 24-25 civarı

• karkas olarak ortalama fiyat nedir?

• bielsa B kullanıcısına yanıt

Elbette İslam geleneği içinde var olan kurban anlayışından bahsetmiyorum. İslam anlayışı içinde vacip diyen de vardır sünnet diyen de bu dahi zaten kurban ibadetinin aslında olmadığını gösterir. Kurana bakarsak kurbanın bağlamı hemen her zaman hac ile iliskili. Onun dışında kalanlar da emir üzere verilen kurbanlar habil, kabil, İbrahim vs

Demem o ki (hac dışında) kurban kesmek bir ibadet değildir. Ancak bunu söylesek kim kabul eder artık yerleşik bir gelenek var.

• +600 kg dana hissesi 24bin tl

• angraf kullanıcısına yanıt
    Nerrsi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • angraf kullanıcısına yanıt

7 kişilik hissede ortalama 50-55kg arası verir, iyi fiyatmış. Allah kabul etsin

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.