Şimdi Ara

Babamın evlendiği başka kadından 2 aylık çocuğa hamile

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
3.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba şu anda bu haberi aldığım için çaresiz bir durumdayım. Ve gerçekten şakam yok kurgu yapmak için yazmıyorum lütfen linçlemeyin ve başımdan geçen olayları size tek tek anlatayım

Ben 20 yaşına Şubat'ta gireceğim ve Eskişehir'de üniversite okuyorum. Benim annemle babam 2022 yılının haziran ayında(sınav günümde) boşandılar. Bu zamana kadar kavga ediyorlardı ve annem babamın aldattığını söylüyordu. Ve aynı sene içinde de kışa doğru babam şu anda evli olduğu kadınla tanıştı ve 2023 yılının Nisan ayında nikah kıydı( nikahta ben de vardım mecbur bu evliliği onaylamıştım)

Sonraki bu yıllarda hayatımdaki bu değişikliğe mecbur adapte olmak zorundaydım ve herkese de annemle babamın ayrı olduğunu arkadaşlarıma söylemiyordum kolay kolay bir tek liseden sağlam arkadaşlarım bilir durumu

2023 yılının Ekim ayında Eskişehir Tepebaşı'na Osmangazi Üniversitesi'de okumak için yurda yerleştim. Babamla Ekim ayından önce sık sık yurt işlemleri için Eskişehir'e geldim. Geldiğimden beri bana zar zor harçlık göndermiştir ve çoğu zaman kredi kartlarıma borç yapmışımdır(hala güncel borcum var)

Bu gece 28 Ocak 2024 Pazar günü 00.00'da kız kardeşim İstanbul'dan beni aradı. Babam benim arkamdan 2 aydır iş çeviriyormuş ve bu durumu söylemek için benim Ara Tatil de gelmemi bekliyormuş. Olay babamın evli olduğu kadın 2 aydır çocuğa hamileymiş ve 1 hafta önce de cinsiyetinin erkek olduğunu ve babamın bu çocuğun ismine de en büyük amcamın ismini koyacaklarını bu gece kız kardeşimden şok bir halde öğrendim. Ve aşırı mutsuzum. Babam olacak bu adam arkamdan pis işler çevirmiş. Kardeşime İstanbul'a geldiğimde o kadınım sağlığına zarar vereceğimi söylediğimde bunu onaylamadı ve yapmaktan da vazgeçtim. Yemin ederim çaresizim. Ailem beni sevmiyor ortamda üniversitede olmama rağmen arkadaşım yok çok fazla ve lise arkadaşlarım da beni hep yarı yolda bıraktı. Çok yalnızım ve babam olacak o adam yüzünden berbat bir hayat yaşıyorum. Kız kardeşimin bana aktardığı kadarıyla benim gibi bir insana ömür boyu bakmaktan sıkıldığını ve artık yeni bir hayata başlamak için o kadınla ortak karar alıp bu çocuğu yapma kararı almışlar. Daha bana düzgün harçlık göndermeyen bu adam şu ekonomide çocuğa bakacak. Ve şerefsizlik yapıp bana da bu zamana kadar gizli iş çevirip söylemediler.

Ayrıca annem babamın aldattığını söylerken bu evlendiği şu anki kadınla 2020 yılından beri bu kadınla konuştuğunu WhatsApp mesajlarıyla da kız kardeşim telefonunu kurcalayarak ifşa etmişti. Yani babam bizden 3 senedir kurtulmak istiyordu. Son günlerde ise anneme faturalarını üstüne aldırıp maddi desteği de kesti. Annem hasta olduğu için kolay kolay işte çalışamıyor ve arada harçlıklarımla anneme para gönderiyorum(babamın bu parayı bana vermesine rağmen)

Çok çaresiz durumdayım. Acınası durumdayım. Kimse yüzüme bakmıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yarıdma ihtiyacım var ve psikolojim maalesef bozulmaya gidiyor. Bu çocuğun doğmasına engel olmak istiyorum. Çünkü babam olacak o adam bizi arka plana atmak istiyor. Kız kardeşim 15 yaşında daha. Anneme şimdiden eziyetler çektirmeye başlamış ben Eskişehirdeyken. Elimden ne gelir? Nolur yardım edin bana imdat. Bu iş için polise bile gidebilirim. Elimden çünkü hiçbir şey gelmiyor. Allah rızası için bana yardım edin akıl verin. Acıyorsam bu zamana kadar haksız gördüğüm anneme acıyorum. Ve bu dünyada ne kadar nefret etsem de sevdiğim tek kadın. Onu hasta olmasına rağmen acınası hale sokamam. Tek erkek evladıyım bari benden zulüm görmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F5912581 -- 28 Ocak 2024; 2:52:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Allah kolaylık versin sevgili kardeşim.Oncelikle olumsuz düşünmeyi bırak illaki karşına iyi insanlar çıkıp sana yardımcı olacaktır. Baban artık kendi yolunu çizmiş bu durumu kabullenememissin henüz. Aklinada sakın başkasına zarar verebilecek düşünceler getirme sakın. Size yardım edebilecek bir akrabaniz yok mu anne tarafindan?Eviniz size mi ait?Bende üniversitedeyken çok zor zamanlar geçirmiştim sağolsun akrabalarımız yardımımıza koşmuştu.Birde kira oduyorduk 1 sene anneme bakmıştım hastaydı.Sonradan iyileşti herşey rayına girdi. Kendi masraflarin açısından yardımcı olması amacıyla Eskişehir büyükşehir belediyesine bir müracaat et istersen. Belki burs gibi birşeyler alabilirsin. Part time adalardaki kafelerde yada barlarda çalışabilirsin.Ben mesela garsonluk yapmıştım, dondurma bile sattım. Eskişehir de çevrem olsaydı kalsaydı yardımcı olmayı isterdim. Biraz Sakin ve sabırlı olacaksın bak göreceksin herşey rayına girecek.

Alıntı

metni:
    Babaniz evlendikten sonra esi ile her birlikte oldugunda sizden izin mi aliyordu ?
    Arkamdan is cevirmis mevzusunu anlamadim. Benimde cocugum var bazen siz gencler nerde duracaginizi bilmiyorsunuz. Adam evlenmis, nikah kiymis ki sahitlik etmişsiniz. Esi hamile olmasi icin sizden izin mi almaliydi ?
    Genc olarak maalesef bombossunuz. Aklınızda, fikirlerinizde bombos. Birde herseyi kendinize hak goruyorsunuz. Allah size katlanana sabir versin.

HADDİNİ BİL @Sky_Vision_V2

Demek ki ilk defa hayatında bu kadar ağır darbe görmüş ve kaldıramamış. Kardeşini ve annesini düşününce tüm olanlar daha da zoruna gitmiş. Neyse ne artık, çaresiz kalmış, herhangi bir eyleme geçmemiş, ilk mesajdan beri bana yardım edin akıl verin diyor, bir insanın yardım çığlığı var, böyle üstten konuşmakla meseleler çözülmez.

Bizler sakin kalıp ona doğru yolları gösterebiliriz. Nitekim diğer forumdaşlar sağ olsunlar, öyle de konu ilerlemiş.

Sonraki mesajlarını okursan ne denli aklı başında biri olduğunu da görürdün.

Asıl bomboş biri varsa sizlersiniz. Allah size katlanana sabır versin.

• Ayrıca ek şunları da ekleyeyim. Amcalarımı aradım hiçbirisi de telefonumu açmıyor olayları anlatsam babamın çocuğu yeni olacam desem yüksek ihtimalle babama destek verip beni haksız görecekler

• Babam iyi ki ölmüş. Yoksa bir de üvey kardeşim olacaktı. Niyetleri oydu ama gerçekleşemedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben şu an ne yapabilirim? Seninkisi iyi ki öyle olmuş ama benimki tam tersi. Çok kötü hissediyorum.

• kardeş öncelikle gelmiş geçmiş olsun. annen nafaka alıyor mu şuan nerde kalıyorlar. yani demek istediğim annenle kız kardeşin iyi kötü maddi yönden hayata devam edebilecek durumda mı. eğer öyleyse sende okurken kendine bir iş bak hayat böyle akıp gider. eğer herhangi bir gelir ve başı sokacak bir ev yoksa okulu bırakıp çalışmalısın ailene bakmak için evin direği sensin artık. babanada "ne ölüme ne dirime" deyip hayatından sil.

• Gerçekten çok kötü bir durum yerinde olsam okulu bırakıp annemle yaşardım çalışırdım

• crux07 kullanıcısına yanıt
    Annem nafaka almıyor kardeşim nafaka alıyor aylık. Kardeşimin dediğine göre bu karı bilmesin diye nafakayı gizliden gönderip kardeşimin de mesajlarını siliyormuş. Annem de zar zor çalışan bir insan .oğu zaman evde buzdolabı boş yani ben para gönderip bir şeyler almasa. Yani maddi durumdan zor devam edecek bundan sonra çünkü çoğu faturaları zorla annemin üstüne geçirmiş ben Eskişehirdeyken boşanıeken de faturaları ben ödicem diye söz vermişti. Tutmadı tabii sözünden bütün bunlardan benim haberi yeni oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Logangmpwr kullanıcısına yanıt
    Annem ne olursa olsun okumamı istiyor ki eğer ben okumazsam ilerde anneme hiç bakamam. 4 yılı kazasıs belasız geçirmem lazım Eskişehir'de

Hocam bu dediklerine çıkıyor her şey ancak bu çocuk mevzusuna ne yapabilirim? Evlenmesine bir şey demedim ama şimdi çok ileri gidiyor? İrtibatı kessem sapık gibi beni arabasıyla İstanbul'da takip edecek ayrıca bu çocuk mevzısuna ne yapılır bilemiyorum

Ve inan çok yalnızım bu zamana kadar bütün herkesi hayatımdan çıkardım en son babam annem kardeşim kaldı ve babamı da hayatımdam çıkarmak zorunda kalacağım. Bir annem bir kardeşim kalacak artık anneme de şüpheli bakıyorum ilerde evlenmek ister mi diye? Eğer evlenmek isterse de onaylamak zorundayım

• Annenin e devletiyle sosyal yardım hizmetlerine başvur sende part time yada hafta sonları garson olarak çalış bence yanlızlık için yapabileceğin bişey yok yeni insanlarla tanış yada alış buna

• Çocuk mevzusuna ne yapılır bilmiyorum çocuğun günahı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kolaylık versin sevgili kardeşim.Oncelikle olumsuz düşünmeyi bırak illaki karşına iyi insanlar çıkıp sana yardımcı olacaktır. Baban artık kendi yolunu çizmiş bu durumu kabullenememissin henüz. Aklinada sakın başkasına zarar verebilecek düşünceler getirme sakın. Size yardım edebilecek bir akrabaniz yok mu anne tarafindan?Eviniz size mi ait?Bende üniversitedeyken çok zor zamanlar geçirmiştim sağolsun akrabalarımız yardımımıza koşmuştu.Birde kira oduyorduk 1 sene anneme bakmıştım hastaydı.Sonradan iyileşti herşey rayına girdi. Kendi masraflarin açısından yardımcı olması amacıyla Eskişehir büyükşehir belediyesine bir müracaat et istersen. Belki burs gibi birşeyler alabilirsin. Part time adalardaki kafelerde yada barlarda çalışabilirsin.Ben mesela garsonluk yapmıştım, dondurma bile sattım. Eskişehir de çevrem olsaydı kalsaydı yardımcı olmayı isterdim. Biraz Sakin ve sabırlı olacaksın bak göreceksin herşey rayına girecek.

• cyraxus kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğin çok mantıklı geliyor. Senden tecrübelerini dinlemem bir nebze fayda sağlayacaktır. İyi insanlar bir türlü karşıma çıkmıyor maalesef iyilerin de yapabileceği bir şey yok :/ Ev anneme kaldı annem de düzgün çalışamadığı için çoğu zaman zorlanıyor kadın. Ben arada harçlıklarımı gönderiyorum maddi anlamda sıkıntı çekmesin diye. Annemin ailesi küçük yaşta vefat etmişler kardeşleri de anneme çok kötü davranmışlar. Yani annem yetim ve öksüz gibi. Buna rağmen yıllarca anneme zulmettim :/ (yaptığım yanlışı yeni anlıyorum) ben Eskişehir'e bu sene geldiğim için iş ilanlarına bakmadım. Yakın zamanda Bahar dönemi içiin bakmayı düşünüyorum. Emin ol yardım edecek bir akrabam yok çünkü hepsi anneme hep kötü davrandılar ki çocukluğumda ben şahit oldum bu durumlara. Dayım olacak mahlukat annemi babam yokken dövdü gözümün önünde( akıl hastalığı var dayım olacak şerefsizin ). Dediğini yapacağım iş bulacağım anneme para göndereceğim. Maalesef hayatım berbat. O doğacak çocuğu da kabullenmeyeceğim. Benim kardeşim felan değil.

• Aile durumun çok zor Allah yardımcın olsun. Baban dediğin adam evlendiği kadından çocuk yapmış. Sizi düşünmemiş. Hukuki olarak yanlış birşey değil. Ama sizi geride bırakmış gibi hissettim ben.

Tek yapacağın şey babanı arkada bırakıp, görmezden gelip annene ve kardeşine sahip çıkmak. Belki okulu bırakman gerekebilir. Dediklerim sana çok vicdansız gelebilir ama anne babasını küçük yaşta kaybetmiş birisi olarak seni çok iyi anlayabiliyorum dostum. Yıkılmış bir ailede yetişen bireyler hayata maalesef eksilerle başlıyor.

Okuyamamak dünyanın sonu değil. Çok okuma hedefin varsa açıktan gene okursun ama bana göre önceliğin ailen olmalı. Kaldı ki baban gibi birisi olmak istemiyorsan, mecbur buna daha çok özen göstermen gerekecek. Benim çok okuma hevesim vardı ama babamı 12 yaşında, annemi askerde 20 yaşında kaybettim. Bunlar hep travma olarak kaldı bende. Çok şükür kendi ailemi kurdum. Okuyamadım liseyi zar zor bitirdim ama senelerdir çalışıyorum. Yaş oldu 35. Anne babamı kaybetmenin verdiği aile eksikliğini kendi kurduğum ailemi hayatımın merkezi yaparak aşmaya çalışıyorum. Şanslısın ki annen ve kizkardesin var. Sana destek, dayanak olacak insanlar hala yanında. Onları koruyup kollamak senin görevin. Hatta işinde bir kaç sene çalışıp para biriktirirsen bulunduğun muhitten tamamen ayrılıp farklı babanın bilmediği bir yere taşın.

Seni düşünmeyen insanı, sende düşünme. O seni silmiş. Sen onu silmezsen kendini kandırırsın. Babanın ailesine zarar vermek bile babanı düşünmenden, onu korkutup geri döndürme psikolojisinden geliyor. Gerek yok böyle şeylere. Sana hiçbir artısı olmadığı gibi ailene daha çok zarar vermiş olursun.

Yazdıklarım burada çoğu insan için çok vicdansız gibi görünecek ama aslında vicdansız birşey yok. Bunlar hep hayatta olan şeyler. Sonuçta sağlığın sıhhatin yerinde. Anne ve kardeşin yanında. Kafa yapında, babanın ölmüş olduğunu düşün ve nasıl hareket etmen gerektiğini tasarla. Ölmüş bir adamla işin olmayacağı gibi arkada kalan ailene destek olma zamanı. İstersen okulu dondurarakta bu dediklerimi deneyebilirsin. Üniversite hukukundan pek anlamam. Dondurma falan varsa, dondur işe başla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 28 Ocak 2024; 6:19:10 >

• Öncelikle genç olduğun için duygusal davranmayacaksın kardeşim. Babanın başka çocuğu olduğu için sakın olay falan çıkarma kardeşine falanda söyle karşı tarafın ekmeğine yağ sürersin. Okulunu en kısa zamanda bitirip bir an önce elini ekmek tutar hale getireceksin. Bu süre zarfında da babandan ne koparırsan kardır. Unutma bu süreçte sadece annenin kötü olma lüksü var. Eve para sokmaya başlayınca da istersen hayatından sil gitsin

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.