Şimdi Ara

Kutudan modeme 150 metre cat6 sağlıklı olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu anda evimde 50 mbs kullanıyorum fakat bana gelen kabloda sıkıntılar var biraz fazla dolaşıyor.Santral ile aram 100 metre civarı dolaşarak geldiği için 300 400 metrede anca geliyor.Malum kablolarda 20 senelik olduğu için hat değerlerim kötü.Sormak istediğim konuda şu.Santrale en yakın internet kutusundan evime kadar en fazla 150 metre kablo çeksem ne kadar sağlıklı olur.100 Mbs hız alabilirmiyim.Deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum

• 150 metreden bağlantı sağlayamazsınız.
  • Peki farklı bir yolu yokmu bizim yapabileceğimiz gibi düşük maliyetli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim cat kablolar 100 metreye kadar sağlıklı veri aktarabiliyor ama birde işin şu boyutu var kutudan direk kablo çektirtmiyorlar diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl

Benim bildiğim cat kablolar 100 metreye kadar sağlıklı veri aktarabiliyor ama birde işin şu boyutu var kutudan direk kablo çektirtmiyorlar diye biliyorum.

Cat kabloya göre değişir 100 metre işi kutudan kablo çektirmiyolar derken türk telekom saha görevlisi kendisi bana bina içi eski ve cat5 kablo çekmemi önerdi kutudan yani karışmıyorlar.
  • Birçok kimsenin anlayamadığı, anlatamadığı veya yanlış anladığı kısım şu. Cat6 kablosu veya standart 0.5mm bakır telefon kablosu değil mesele, kullandığınız-ilettiğiniz sinyal modu-tipidir.

Sizin anlattığınız durum cat6'dan dsl sinyali almak. Dsl sinyalini 5 Kilometre'lik tam bakır cat6 kablo kullanarakda iletebilirsiniz. Fakat TT buna izin vermez. Ancak binanızdaki veya evinizdeki ankastre kutusundan modeminize kadar cat6 kablo çekebilirsiniz. Diğer kısımlardaki kablo yenilemesi için Türk Telekom'a talepte bulunmanız gerekir.

Not: Cat6 kablolarda bahsedilen 150 Metre mesafe durumu, ethernet protokolüyle sağlanan iletim modunda geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 11 Ocak 2018; 15:46:59 >
  • Arkadaşlar benim anlamadığım kısım şu. santral in yakın olup olmadığını nereden anlıyoruz ? dışarıda duran tip 7 kabinler santral oluyorsa eğer o bize yakın ve etrafında vs kablo yok. yer altından çıkıyor desek bizim burada direk ve telefon kutusu var sadece bizim eve geliyor o kablo. sanırsam internet kutusu o fakat o kablonun nereden geldiğini çözemedim. ben şimdi cat 6 kablo çektirmek istesem dışarıda gördüğüm telefon kablosundan itibaren mi çektirmek zorunda kalacağım yoksa bilmediğim başka bir yer mi var ?

dışarıdaki kutu şuna benziyor
    https://n11scdn.akamaized.net/a1/450/ev-yasam/kutular-ve-panolar/telefon-kutusu-1-li-catili__0930893416623057.jpg

bunun içinden çıkan kablo benim eve duvardan girmiş şekilde. cat 6 kablo dediğimiz olayı bu telefon kutusundan itibaren mi eve çekiyoruz ?
    benim şuanda bulunan siyah, kalın bi kablo var. cat 5-6 vs bilmiyorum ama 5 dir büyük ihtimal. ağaç kırılıp üstüne düşmüş kablonun internette herhangi bir sıkıntı yok. fakat telefon kutusu tahta direkte olduğu için (yüksek) benim gidip düzeltme imkanım yok ve pek bilgili değilim bu konuda. böyle durması bir sıkıntı yaratır mı elektrikci çağırtıp kabloyu sıkılaştırmalı mıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodmerles -- 11 Ocak 2018; 16:9:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber Drop Kablo Kayıp Olurmu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sawgiray S kullanıcısına yanıt
    Binadaki ankastre kutusuna çekebilirsiniz tabi ben sokakdaki kabin'e çekiceksiniz sandım işte onlara izin vermiyorlar.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Doğrudur ama protokolden ziyade kullanılan frekanslar mesafeyi etkiliyor sanırım protokolün mesafeye nasıl bir etkisi olabilir?
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Zaten bende ethernet protokolü mesafeyi direkt etkiler şeklinde bir ifadem olmadı. Sonuçta hangi tip bir iletişim kurarsanız kurun bir metod kullanılması zorunlu. Temel anlamda mesafeyi belirleyen, kullanılan modülasyon tekniğidir. Yani frekansın düşüklüğü veya yüksekliği de bu anlamda tam belirleyici sayılmıyor. Örnek olarak ethernette kullanılan protokolü değiştirmeyip, sadece frekansı düşürüp te aktif telefon hatlarında daha uzun mesafe elde edemezsiniz. Çünkü sinyalin iletildiği ortam farklılaştı ve birçok dış etken var sinyali bozan. Bu sinyali bozan etmenlerden, iletilen veriyi korumak için sadece bu telefon hatları için özel modülasyon tekniği geliştirildi. Bu tekniğin adı DSL hatlarda DMT hat kodlamadır. Bunun üzerine günümüzde daha fazla geliştirmeler oldu. G.vector veya G.inp gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim asıl anlatmak istediğim konu şu arkadaşlar santralin dibindeki ankastre kutusundan evime çekeceğim.Normal yollardan evime gelene kadar 5-6 tane ankastreden geçiyor sinyal yıpranıyor.O ilk ankastreden evime kablo ile yaklaşık 150 metre civarı var.Bu şekilde çeksem direkt olarak faydalı olurmu daha iyi sinyal alabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemodinho1 -- 12 Ocak 2018; 11:3:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemodinho1 kullanıcısına yanıt
    Sizin istediğiniz telekoma ait olan hatları izin almadan bypass etmek. Peki telekom'un buna izin vereceğini veya herhangi bir arızaya sebebiyet vermeyeceğinizi nereden biliyorsunuz. Ayrıca bu tip işlemler yapılmadan önce isterseniz telekom saha ekipleri gelip evinizdeki ankastre kutusundan cihazla ölçüm yaparlar. Sinyal kendi altyapılarındanmı sorunlu yoksa sizin bina tesisatınızdamı sorunlu böylece ortaya çıkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.