Şimdi Ara

KYK adaylarına tavsiyeler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
71
Favori
31.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gençler yurt değilde burs başvuruları ne zaman başlıyor biliyor musunuz ?
  • gençler benden tavsiye tercihler belli olur olmaz ev bakmaya başlayın. yemek dediği gibi her yurtta öyle değil zira bizim yurtta ısıtıp aynı yemegi ertesin gün bile verdikleri oluyor. tatlı desen yanından gecmezsiniz(genelde petibor pasta ya da supangle çıkar). illa yurda gidecem, gitmek zorundayim diyosaniz ve kaldığınız yurdun yerini, ücretini vs.. beğenmiyorsaniz cevre de ki diğer yurtlara nakit isteyin ya da oda değişikliği için eleman bulun sabretmeyin bu yıllar bir daha gelmeyecek iyi anılar bırakın geriye. universite de zaten derslerle çile çekeceksiniz bir de bu tiplerle boşa keyfinizi kaçırmayın. artık sorumluluk sizde unutmayın.. ben de geçtiğimiz sene kyk yurdundaydim sorulariniz varsa sorabilrisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemekhaneler de her yemeğin fiyati küçük bir yazı tahtasına yazilir. sen istediğini alırsın mesela; akşam yemeği yiyeceksin toplam 8tl tuttu. devlet bunun 6.5tl sini kesiyor sen kalanini ödüyorsun. diyelim akşam yemek yedin geldin yurda o 6.5 tl ni ister arkadaşlarına yemek alırsın ister meyvasuyu falan alirsin sana kalmış. yalniz dikkat o 6.5 tl ye sadece 1 tane meyvasuyu,su, süt ve ayran alabiliryorsun meşrubat olarak.

• Öyle bi şart yok şans işi

• Tek kişilik özel yurtta kalmak paha biçilemez

• fevziunluol kullanıcısına yanıt
    Tamamen saçmalık o zaman
  • Bende 4 sene üniversite hayatımdan sonra buraya bir iki şey yazayım dedim.

1. Yazacağım şey uyku denen illet. Uyarın arkadaşlar hatta en baştan uyarın yoksa kimse sizi düşünmez kulaklık takmadan filmini izler, müziğini dinler, oyun oynar hatta yan odalardan arkadaşlarını çağırır topluca oyun oynarlar. Uykunuz hafifse ve anlayışsız insanlarsa işiniz bir hayli zor. Allah sabır versin.

2. olarak yemek konusu cebinizde paranız yoksa o verdikleri yemek fişi ile karnınız pek fazla doymaz. Bir arkadaşım 2 ekmek alıp suyuna banardı yemeğin. Çünkü yemekleri gerçekten gramla koyuyorlar ve genelde az oluyor. Tatları bazen yiyilmeyecek kadar kötü bazen normal ve nadiren iyi oluyordu.

3. internet var demeyin verdikleri internet youtube haric diğer sitelerde hız kısıtlı. Facede sayfa açmıyor akşamları. Bunu aşmanın tek yolu hotspot shield. Oda pek işe yaramasa da iş gördüğü zamanlar oluyordu.

4. Verdikleri dolap hiç birşeye yetmiyor mecbur eşyaların bir kısmını valizde odada tutuyorsunuz. Fakat sonra memurlar her gün gelip kaldırmanızı istiyor ve bıkıyorsunuz.

5. Ve son olarak benden size tavsiye fazla durmayın kykda 4 kişi aynı odada kalmak gerçekten çok zor. İnsanlar anlayışsızlar bir türlü anlamıyorlar ve millet olarak önce hep bana dediğimiz için durum çekilmez bir hal alıyor. Oda değişmekte pek işe yaramıyor. Kalmak zorundaysaniz imkânınız yoksa odadakilerle samimi olmayın. Bu sizden çekinmelerini ve hareketlerine dikkat etmelerini sağlar. Hadi kolay gelsin

• Bir maddede siyaset ve futbol bilin, en çok onları konuşacaksınız diyorsun bir maddede de siyasete bulaşmayın diyorsun kardeş

• Kyk gecici olarak kalın yurda girere girmez ev arayınız ikinci donem çıkmanızı tavsiye ederim

Faizlerin bir gece binde bilmem kac yukseldiği dönem internet serbest erkeklere giriş çıkış limiti yok ama kızlara sıkı denetim uygulanırdı

İmza atın yeter

Eşyalarınızı ulu orta bırakmayın

Asla siyaset hakkında konuşmayın bozkurtlar göreceksiniz ne kadar boş beleş adam varsa hepsi bozkurt sürü hödük tipler öte yandan terorist sempatizaları da var birbirleriyle kavga ederler bilmiyorum anlamam deyio çekilin kenara zaten durumu gözlerinizle göreceksiniz

Yurt yönetimi de ses etmez hepsi aynı bokun laciveti

Oda arkadaşlarınızı iyi tanıyın şansınıza ne çıkarsa artık

Ev çıkacaksınız da en fazla 3 kişi nerde çokluk orda bokluk birkaç hafta 10 kişi ile aynı evde kaldım muhabbet bilgisayar vs iyidi ancak insan dayanamıyor

• Odada kimseyle fıkı mıkı olmayın resmi olun, gerekmedikçe de konuşmayın. Böyle yapın zarara uğramazsınız.
  • İnternette çok büyük gelişme var. Şuan kaldığım yurtta minimum 360p film dizi izleyebiliyorum.

• redwolf0 kullanıcısına yanıt
    Son yapılan kyk yurtları çoğu özel yurtdan daha güzel ve ucuz

• Ah ulan en büyük pişmanlıgim şehir dışında okumak yerine ailemin dizinin dibinde okumak oldu. En güzel 4 yilim heba oldu yemin ediyorum

• Aynı odada sadece aynı sınıflar mı kalıyor ? Yoksa aynı odada 1 tane 1. 1 tane 3. sınıf vs. olabiliyor mu ?
  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    karışık hocam ,sınıf , bölüm farketmiyor
  • Rez

• 6-Para toplayıp su ısıtıcısı alın ( teftişlere dikkat ) ütü odanızda ütü yoksa kendi ütünüzü getirmeyin odaya ütü alın oda arkadaşınızda varsa ve almaya razı değilse kullanmak için rica edin ricayı da kabul etmezse atara kalkmayın tatsızlık yaratmayın evinizden getirin.

Yaşadığım Yurttaki Yönetim Adeta Baba Anne Gibi Müdüründen Memuruna Çay da Ismarlar Maç İzlerken Küfürleşir De Geç Girdiğinde Yerine Göre Görmezden Gelebilir İnsanlar Fakat Ne Sizin Hayatınız Bu Kadar Ucuz Olsun Nede Arkadaşlarınızın Her Gün Gelip Rica Ettiler Kettle Çalıştırmayın Aşırı Yüklenme Oluyor Elektrik Faturası Çok Geliyor Diye Yapmıyoruz Heralde Diye(Mizah Adına)Genelde Okuldan Gelme Saatleri Aynı Olduğu İçin Herkes Aynı Anda Yükleniyor Ve Ciddi Zararlar Yaratıyor Elektrik Hattında(2,5 Tl Lik Kahve Isıtıcılar Tamamen Kısa Devre Mantığı İle Çalışır Bilenler Bilir)Yalvara Yalvara Bi Hal Oldular Ama Bilirsiniz Milletimiz Yapma Dedinmi Ardıarkası Kesilmez Gidin Kantinde Sıcak Su 25 Kuruş 4 Bardak İçeçek İçseniz 1 Tl Para Eder HAYATINIZ BU KADAR UCUZ OLMASIN HAYATIMIZ BU KADAR UCUZ OLMASIN!

• NİHAİ TAVSİYEM: ADAY OLARAK KALIN.

kyk denilen yer fakirlerin parasızlıktan barzolara, şeriatçılara, çember sakallılara, gerizekalılara ve aptal yönetime katlanmak zorunda olduğu yerdir. 1.5 senelik kyk maceram oldu ve hele şükür bitti sonunda ev kiraladık.

-kaldığım yurtta odalar 6 kişilikti. yaz okuluna geldiğimde 7 kişi kaldık.

-ilk senemde yemekler güzeldi. ama yemek firmaları her sene değişiyor. son senemde kötü bir firmaya denk geldim ve patatesi biten izmir köftenin içine patates kızartması atan kişilere denk geldik. bu arkadaşın anlattığı gibi süper yemekler çıkması sadece şans meselesi.

-benim kykda odalar 2+0 ve kendi banyosu şeklindeydi. genelde odanın biri diğerinin yarısı kadar boydaydı ve her iki odada da 3 er kişi kalıyordu. ben ufak olandaydım ve bırak yürümeyi ayakkabıları koyacak yer bulamıyorduk.

-2 odada toplam 5 priz vardı. 3 tanesi büyük odada(1 tanesinde buzdolabının fişi takılı olduğu için sürekli doluydu, yani 3 kişiye 2 priz) kalan 2 prizde bizim odada(yine 3 kişiye 2 priz).

-güvenliğe "bunu neden böyle yaptınız?" diye sorsan "yaptıysak ne olacak bir sıkıntı mı var?" cevabı alabilirsiniz.

-hamdolsun internetimizde vardı. öyle bir internetti ki akşam yoğun saatlerde interneti kullanmak için sisteme giriş bile yapamıyorduk çünkü yoğunluktan sistem kilitleniyordu. yavaş interneti bulsak ne ala.

-müdüre interneti kullanamadığımızı söylediğimizde diğer çocuklara söyleyin internetten çıkış yapsınlar o zaman cevabı alabilirsiniz.

-bir keresinde bilal erdoğan bizim şehre konferans vermeye geldi ve yurttan oraya otobüs kaldırdılar. güvenlikler özellikle odalara gelip konferansa çağırdılar. normalde yurda öğrenci ve çalışanlar dışında kimse yurda giremez. velileri bile almazlar. ama konferans bittikten sonra yurda 30-40 civarı milli irade sevdalısı arkadaş gelip beleş yemek yediler.(arkadaş dediğim bayağı 40 50 yaşlarında öğrenci olmayan herif.)

-odada yerlerde halı yoktu. banyoya tuvalete girdiğimiz terliklerle odada dolaşıyorduk ve yorganlarımız gece uyurken bazen yere değiyordu veya düşüyordu. tuvalete girdiğimiz terliklerle bastığımız yere.

-güvenlikler siz yokken odada arama yapabilir ve dolabınızı kilitlemediyseniz açıp aramakta hiçbir sakınca görmezler.

-her an birinin balkona çıkıp anırma ihtimali vardır.

-iq ortalaması 10 dur.

-bazı kyklarda odalar 2-4 veya civarı kişiliktir. ama sizde orda kalan kişilerde yakın veya aynı parayı ödeyip benim gibi 6 kişi kalabilirsiniz.

daha aklıma geldikçe yazarım hatta konu açmayı düşünüyorum kyk rezaletlerini anlatmak için. burayı okuyan arkadaşlara tavsiyem şu ki aklı olan kykya gelmesin. hoş, zaten aklı olan pek fazla insana rastlamadım kykda.

eklemeler:

-bazı kyklarda internet sınav haftaları kasıtlı olarak yavaşlatılır.

-arkadaşımız kaldığı kykda pkklılar kalıyordu. onlarla kavga eden bir grubu yurttan attılar ama pkklıları tutmaya devam ettiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 3 Ağustos 2017; 3:10:24 >

• domuzadam101 kullanıcısına yanıt
    Domuzadam101 akıbetin kmesne gibi olmasın dilkat et

• cetinsangu kullanıcısına yanıt
    bilgin olsun diyorum çık kantinde bağır çağır demiyorum . siyasete girme derken belli başlı gruplaşmalar her yurtta olur o grupların içerisine girme diyorum . illa ki siyaset konuşacaksın ama rengini kimliğini ifşa etmene gerek yok taraf tutup yakıp yıkmaya gerek yok ... Bildiğin her şeyi uygulamalı yapmana gerek yok dostum . Hırsızlık nedir biliyorsun , biliyorsun diye her gün banka mı soyuyorsun . siyaset hakkında bilgin olur ama eylemden eyleme kavgadan kavgaya koşmazsın bunu demek istiyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.