Bir insanı parmakla işaret etmek bile; o insana yapılmış olan bir kötülüktür. Ki, laf taşıyan insanlar cennete giremezler. Ta ki lafı edilen kişi tarafından affedilene kadar.
Alıntıdır! Kral TV sahur programlarını seyrederken; sözü geçen "Ayet"lerden bir tanesi.
yani haklısın ama oyundan bahsediosan bunu engelleyebileceiğini sanmıyorum zaten bu forumdakiler yaşını başını almış kişiler (istisnalar yok değil tabiki) ama bu oyunu 7 milyon türk oynuosa bunun 35.5 milyonu çocuk bilmem anlatabildim mi
Oyun=çocuk bana mantıklı geldi
Yanlıs olan büyüklerin oyunu abartması çocuk aklı oyunda fazla kötü seyler yapamaz ama dikkat ederseniz hack, küfür, şiddet hep çockluğunu aşmış kişilerden geliyo
umarım yanlış anlaşılmam
Herkese iyi bayramlar
quote:
Orjinalden alıntı: GungSlinGer
Oyun=çocuk bana mantıklı geldi
Yanlıs olan büyüklerin oyunu abartması çocuk aklı oyunda fazla kötü seyler yapamaz ama dikkat ederseniz hack, küfür, şiddet hep çockluğunu aşmış kişilerden geliyo
umarım yanlış anlaşılmam
Herkese iyi bayramlar
oyun=çocuk demen bence biraz hatalı. Oyunları yapanlar yetişkin insanlar; yetişkin insanlarında oyun oynaması doğaldır. Büyüklerimiz neden oyun oynamıyor dersen? Eski zamanda bunlara benzer bir teknoloji olmadığı için oyun oynama alışkanlıkları yoktur.
Küfür olaylarına gelince; Küçük yaştaki oyuncuların çevrelerinden duydukları kötü örnekleri oyunlara yansıtması olarak görüyorum. Argoyu küçükken iyi bir şey olarak algılayıp; Reşit olduktan sonrada çoğu kişilere doğal bir şeymiş gibi dile getirilmesi doğru değildir.
Neden argo tercih ediliyor? Bazı kişiler küfür veya argo kullanıp kendilerini erkek olduklarını ıspatlamak çabasından kaynaklanıyor. Erkekliği malesef karşı cins ile ilişkiye girmekle karıştıranlar bile var. Oysa ki; erkeklik "BABA" olmaktır ve çocuklarına bakabilmektir...
Şu kişi küfürü hak ediyor diyerek; başka insanlara küfür veya alay etmek, yokluğundan yararlanmak, laf atmak vb. Bu dünyada kazandıklarını düşündüren bir tezattır.
Herkes yetişkin olabilir! Fakat, herkes yetişkin insan olamaz! Konu başlığında bunu ifade eden en güzel cümleler muhakkak biryerlerde vardır.