Şimdi Ara

Laptop işlemcisi ısınıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci boşta 50 derece. Aşırı yükte 85 derece. İşlemci AMD Ryzen 5 3550H. Garantiye versem bunun ısınma sorunu var diye karşılarlar mı? Laptop termal macunla mı gelir? 150 TL'ye kadar fan önerir misiniz?

• 85 derece normal sıcaklık. helekı tam yukte.
    kaliteli bir macunla 80 e dusebılır. (e bilir)
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    laptop 3 aylık. kapağını açıp garantisini bitirmek istemiyorum. önerebileceğiniz başka bişey var mı
  • FmodEX37 kullanıcısına yanıt
    bir çok markanın garantısı gıtmez kapagı acınca ama macunu alıp servıse gonderebılırsınız. bu macun ıle değiştirin diye.
  • laptoplarda 80-90 derece normal sicakliklar. 1-2 cm bosluk yere ne kadar iyi sogutma yapabilirsin ki? termal macun degistirseniz de bir sey farketmez. islemci frekans kesmiyorsa kullanin gitsin. para verip urun aliyorsunuz biraz keyfini cikarin. bu kadar takilmayin bu seylere bi sorun cikarmadigi surece.
  • Aşırı yükten kastınız bir stress testi ise frekans kısmadan 85 olması çok normal.
  • Amerika'da çıkan bir karar sonucu bu kapak açma durumlarında falan garanti dışı kalma mevzusu kalkmıştı diye bir şeyler okumuştum, ürünün garanti belgesinde de aksi bir madde yer almıyorsa açıp istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.
    Bu arada o sıcaklıklar normal, artık her şey ısınıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Aşırı yükten kastım orta ayarlarda r6s. Az daha zorlasam bilgisayar patlayacak
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Laptop işlemcisi ısınıyor.
  • Laptop dediğin ısınır hocam hele oyun bilgisayarı değilse daha da ısınır. Benim ki de 90ları görüyordu 2 saat oyun oynarsam. Arctic mx-4 alıp macunladim temizledim bir de güzelce 82 dereceye kadar düştü.
  • ecayirli kullanıcısına yanıt
    arctic mx4'ü önerir misiniz yoksa o paraya daha iyi termal macun var mı
  • FmodEX37 kullanıcısına yanıt
    Fiyat performs olarak en iyisi oydu ben aldığımda. Ben lenovo z510 kullanıyorum. Servise yollamıştım pil değişimi için aşırı dandik macun sürmüşlerdi o da etki etti sıcaklık artışına. Arctic üzmez diye düşünüyorum.
  • Hocam benim de laptop aşırı ısınıyordu i7 7700HQ işlemciye undervolting yaptım şimdi max ısı 76 derece daha önceden 95 derece görüyordum tam yükte oyunda
  • PC'deki ısı değerlerini beklemeyin.
    PC Hocası TVyoutube
    BİRİ AMD'yi DURDURABİLİR Mİ?? - RYZEN R7 4800H İşlemcili ASUS TUF A15 FA506 Gaming Laptop İncelemesi
    https://www.youtube.com/watch?v=7Hx-8h87-oI&t=1175s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 15 Haziran 2020; 13:36:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ecayirli

Fiyat performs olarak en iyisi oydu ben aldığımda. Ben lenovo z510 kullanıyorum. Servise yollamıştım pil değişimi için aşırı dandik macun sürmüşlerdi o da etki etti sıcaklık artışına. Arctic üzmez diye düşünüyorum.
    macunu nasıl sürmüştünüz?
    top şeklinde ortaya mı ?
    2013'te aldığım laptobun ilk defa macununu değiştirdim
    (gta 5 te 90 derece oluyordu.)

ben ilk önce sürüp spatulasıyla dağıttım, düz hale getirdim, eskisinden kötü oldu (93 derece falan),

sonra temizleyip, ortaya top çeklinde sıktım, üstünü kapattım kendi eşit yayılsın diye.
    ama en baştaki gibi oldu, sıcaklık düşmedi. yine 90 derece.
    yanlış mı yapıyorum.
  • kuasudba kullanıcısına yanıt
    Ben top şeklinde sıkıp soğutucu bloğu üzerine monte etmiştim.
  • oyunlar çökmeye başladı (sıcaklıktan herhalde) başka öneriniz var mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.