Şimdi Ara

Laptop macun yenileme sonrası ısınmalar arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Casper Nirvana CGE laptop kullanıyorum 2 yıldır laptop hiç açılmadı temizlenme vs yapılmadı ısınmalar artık fazla olduğu için macun yenilemeye karar verdim taki yenilemeye kadar çok daha iyiymiş. en kaliteli macunu sürdüm cooler master neon jel mi ne her türlü sürdüm ne fazla ne az ama hepsinde youtube dahi girsem anında CPU 98 e fırlıyo ama oyunlarda harici GPU ile açtığım halde GPU en fazla 75 dereceye çıkıyo sizce nerede hata yaptım? Fanın tam oturmadığında süpheliyim ama o zaman GPU niye ısınmıyor acaba bakır boru temizlerken işlemci tarafı yamulduğundan vidalamama rağmen tam oturmuyor mu? Yardımlarınızı bekliyorum.

• Valla bende de Casper var 3 yıllık ilk 6 ay mükemmeldi oyunlarda son 1 yıldır performansı inanılmaz düştü csgo da bile kasıyor vs bende geçen macun degistirdim ama pek fayda etmedi
    Casper pişmanlıktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhank0897 -- 19 Mart 2019; 11:11:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutucunun CPU bloku tam oturmuyor yerine. Hatta Youtube'a girerken bile 98 dereceye fırlıyorsa hiç bile oturmuyor olabilir. Harici GPU bloğu yüzeye iyi temas ediyorsa sıkıntı çıkarmaz.
  • Hocam eski dizüstüm ısınma konusunda beni kanser ettiği için uzman oldum bu konuda. Öncelikle uygulamayı doğru yaptığından emin ol. Çok değil ama az sıkmak kötü. Aman çok sıkmayayım diye elini korkak alıştırmış olabilirsin, çok sıkmanın zararı yok. Macunu işlemciye yayma, çizgi ya da nokta halinde merkeze sık, bırak kendi yayılsın. Bakır plakayı yerleştirdikten sonra sağa, sola oynatma yerinden kaldırma. Vidaları da dengeli sık, birini bir tur döndürdükten sonra diğerlerini de bir tur döndür, sonra başa dön. Bir vidayı komple sıkıp diğerine geçme.

Ama senin sorunun muhtemelen pump out effect, pompalama etkisinden, kaynaklanıyor. Masaüstü bilgisayarlarda iyi sonuç veren bazı macunlar dizüstü için uygun değil, eğer macunun viskozitesi az, akışkanlığı çoksa bakır plaka ısındığında genleşip macunu dışarı itiyor. Onun için dizüstünde yüksek viskoziteli macun kullanmak lazım. Üreticinin neredeyse diş macunu kıvamında sert macun kullanma sebebi de bu. Ben de en iyisi bu diye Noctua macun kullanmıştım ama 3-5 gün sonra eskisinden bile kötü oldu. Bu pump out mevzusunu öğrenince bu sefer IC Diamond aldım, iki sene sorun çıkmadı. Şu linkten kendine viskozitesi yüksek bir macun seç, bahsettiğim şekilde uygula.

Tom's Hardware
    Thermal Paste Round-up: Viscosity Benchmarks
    https://www.tomshardware.com/reviews/thermal-paste-comparison,5108-12.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fpmsmonj -- 21 Mart 2019; 17:59:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.