Şimdi Ara

Laptop, Mikser ve Hoparlörleri Birbirine Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
8.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar okulumuzda düzenleyeceğimiz şiir dinletisi için yukarıda saydığım laptop, mikser ampfilikatör, mikrofon ve hoparlörleri biribirine nasıl bağlayacağım hakkında bir fikrim yok. Bir yandan fon müziği çalarken bir yandan da şiir okunurken bütün bunları tek bir merkezden yani laptoptan yönetmek istiyorum ve gerekli teknik bilgilere sahip değilim. Hoparlör olarak 5+1 kullanmak istiyoruz. Ses kartı ya da dönüştürücü gibi nelere ihtiyacımız var? Bu konular hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olurlarsa gerçekten çok müteşekkir olurum. Şimdiden teşekkürler.

• mamiano M kullanıcısına yanıt
    mikser bağlantı terminalleri,,, anfi bağlantı terminalleri,,, mikrefon jakınız,,, ve elinizde olan kablolar.. bunları belirtmeden bağlantı kuramayız.
    Kısaca; mikser bizim merkezimiz. mikrefon+bilgisayar+hoparlörler miksere bağlanacak.
    birazdaha teknik olarak açarsam; mikserde giriş (İN) ve çıkış (OUT) olmak üzere kanallar bulunur..
    Mikrefonunuzu bağlamak için kullanacağınız kanal MIC IN-enstruman IN kanalından birisi.
    Anfiyi bağlamanız için kullanacağınız kanal; audio OUT- Mixer main out - power amp OUT - Line OUT gibi isimlendirilmiştir ve kırmızı beyaz veya çivi jak çıkışlı olabilir.
    Bilgisayarı bağlıyacağınız kanal stereo in olmalı; stereo mix in - stereo audio in - line in gibi isimlendirilmişdir, yada mikrefonu bağladığınız kanallardan diğerine giriş yapabilirsiniz. resim olursa iyi olur, (hızlıresim.com) sitesinden paylaşabilirsiniz
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Okullar tatil olduğu için mikser yanımda değil. Cuma günü resmi buradan paylaşırım. Ayrıca bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Hocam okulumuzda mikser bunun 500 watlık olanından. Şekil itibariyle aynı.http://i.hizliresim.com/dWGm0L.jpg
     Laptop, Mikser ve Hoparlörleri Birbirine Bağlama

Cihazin arkasinda sagdece hoparlor cikisimi var.. Ondeki 6 kanalin hepsi giris. Pc ve mikrefon ayri kanallara baglanacak. Giris itibariyle capraz olmali. Arkasinda preout- line out yoksa isiniz zor.. Kolon hoparlor bulmaniz gerekebilir.. Yarin oglene dogru burdayim. Kisaca bu cihaz power anfili mikser..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam arka tarafında da girişler var. İnanın teknik donanım sıfır olduğu için girişler hakkında hiçbir fikrim yok. Ama mikserin arkasında açma kapama tuşları dışında girişler vardı. Okulumuzun teneffüs sistemleri de bilgisayara bağlı ve aynı mikser kulanacağımız. Sanırım bu biraz size fikir verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Cihazin arkasinda sagdece hoparlor cikisimi var.. Ondeki 6 kanalin hepsi giris. Pc ve mikrefon ayri kanallara baglanacak. Giris itibariyle capraz olmali. Arkasinda preout- line out yoksa isiniz zor.. Kolon hoparlor bulmaniz gerekebilir.. Yarin oglene dogru burdayim. Kisaca bu cihaz power anfili mikser..

Hocam söylediğiniz gibi mikserimiz power miksermiş. Peki bu durumda pc, 5+1 ses sistemi ve iki mikrofonu bağlamak için yapmamız gereken nedir acaba? Bu tarz bağlantıları yapabileceğimiz 200 lirayı aşmayacak mikserler var mıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İki PC'yi Birbirine Bağlama
    15 yıl önce açıldı
    2 telefonu birbirine bağlama
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O konuda hic fikrim yok,, ama bir elekktronikci, sistemde main audio out yoksa yani baskabir amfi baglamak icin sessinyal cikisi yoksa, cihazi söküp anfi ses girisinden 2-3 kablo cekecek, 1 de jak bagliyacak okadar.. 10tl tutmaz ama beyin parasi alabilir. Adanadasaniz yardimci olurum..
    Mikrefonu - bilgisayari bagliyabilirsiniz,, sagdece 5+1 i bagliyabilmeniz icin ortak ses sinyal cikisi gerekli.. Cihazda hoparlor cikisi vardir arkada,, bir tanidiktan muzikseti kolonu falan ayarlayip baglayabilirsiniz.
    Aslinda pc ilede bu is olur,, pc ye iyibir uyumlu mikrefon alin, pc den muzik calacak, zaten mikrefon pc ye bagli. Pc ses cikisinada 5+1 i baglarsaniz tamamdir.. Mikser resminde on sag kenarda giris falanmi var goremedim.. Hoparlor baglantilarinin yaninda baskabir baglanti varmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 9 Ocak 2015; 13:48:50 >
  • quote:

O konuda hic fikrim yok,, ama bir elekktronikci, sistemde main audio out yoksa yani baskabir amfi baglamak icin sessinyal cikisi yoksa, cihazi söküp anfi ses girisinden 2-3 kablo cekecek, 1 de jak bagliyacak okadar.. 10tl tutmaz ama beyin parasi alabilir. Adanadasaniz yardimci olurum..
    Mikrefonu - bilgisayari bagliyabilirsiniz,, sagdece 5+1 i bagliyabilmeniz icin ortak ses sinyal cikisi gerekli.. Cihazda hoparlor cikisi vardir arkada,, bir tanidiktan muzikseti kolonu falan ayarlayip baglayabilirsiniz.
    Aslinda pc ilede bu is olur,, pc ye iyibir uyumlu mikrefon alin, pc den muzik calacak, zaten mikrefon pc ye bagli. Pc ses cikisinada 5+1 i baglarsaniz tamamdir.. Mikser resminde on sag kenarda giris falanmi var goremedim.. Hoparlor baglantilarinin yaninda baskabir baglanti varmi

Hocam ön girişte hoparlör girişi var dediğiniz gibi. Bugün detaylı bir şekilde inceledim, söylediğiniz gibi 5+1 bağlamak için gerekli çıkışlar yok. Sadece arka kısmında üzerinde "ohm" yazan iki tane giriş var.

http://www.electromiles.com/behringer-xenyx-802-8-kanal-home-studyo-mikseri

Hocam bu cihaz işimizi görür mü sizce?
  • quote:

O konuda hic fikrim yok,, ama bir elekktronikci, sistemde main audio out yoksa yani baskabir amfi baglamak icin sessinyal cikisi yoksa, cihazi söküp anfi ses girisinden 2-3 kablo cekecek, 1 de jak bagliyacak okadar.. 10tl tutmaz ama beyin parasi alabilir. Adanadasaniz yardimci olurum..

Hocam şu konuda da yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum. Şimdi bizde bu kolon yerine 5+1 kullanacağız. Bunlar için bağlantı kablosu, pcyi bağlamak için bağlantı kablosu isimleri nelerdir acaba? Bu konuda isimlerinin ne olduğunu söylerseniz çok memnun olurum.

Evet o cihaz olur,, elimizde hazir varken hic istemem boyle olmasini ama... Peki siz anfiyi sokup,, power anfi girisindeki kablodan, iki kablo paralel cekebilirmisiniz,, uygun olursa yardimci olurum,, fakat resimli paylasim gerekli..
    Baglantilara gelince;; Bir tarafi stereo civi jak, diger tarafi stereo rca jak li aparat. 2 adet. Civi jak 6mm enstruman veya gitar jaki, mikrefon jaki diye bilinir.
    Bunu miksere bunun rca uclarina, birtarafi 3.5mm stereo, diger tarafi stereo erkek rca jak baglayip, mikserin stereo kanalina ve pc ye bagliyacaksiniz.. Sessistemi icin hine birterafi erkek rca diger tarafi 3x3.5mm disi kablo ile sessistemine ve behringer mikserin audio out cikisina bagliyacaksiniz. Mikrefonu zaten biliyorsunuz.. Pc de niye olusturmadiniz ben onu anlamadim. Bunlari ben genelde dijital depo sitesinde gordum, suanda mobil oldugum icin bakmasi zor. Nekadar zamaniniz kaldi..

• quote:

Evet o cihaz olur,, elimizde hazir varken hic istemem boyle olmasini ama... Peki siz anfiyi sokup,, power anfi girisindeki kablodan, iki kablo paralel cekebilirmisiniz,, uygun olursa yardimci olurum,, fakat resimli paylasim gerekli..
    Baglantilara gelince;; Bir tarafi stereo civi jak, diger tarafi stereo rca jak li aparat. 2 adet. Civi jak 6mm enstruman veya gitar jaki, mikrefon jaki diye bilinir.
    Bunu miksere bunun rca uclarina, birtarafi 3.5mm stereo, diger tarafi stereo erkek rca jak baglayip, mikserin stereo kanalina ve pc ye bagliyacaksiniz.. Sessistemi icin hine birterafi erkek rca diger tarafi 3x3.5mm disi kablo ile sessistemine ve behringer mikserin audio out cikisina bagliyacaksiniz. Mikrefonu zaten biliyorsunuz.. Pc de niye olusturmadiniz ben onu anlamadim. Bunlari ben genelde dijital depo sitesinde gordum, suanda mobil oldugum icin bakmasi zor. Nekadar zamaniniz kaldi..

Hocam devletin demirbaş malı olduğu için sökme takma işine girişemiyoruz. Bürokrasiyi biliyorsunuz mikser de yan okulun olduğundan dokunamıyoruz. Zaten o teknik donanım da yok ve yapabileceğimi de zannetmiyorum. Beceremezsem kendi cebimden resmini yolladığım cihazı alacağım. Pcde oluşturamama sebebi de bilgisizlik maalesef hocam. Şu an anlattıklarınızdan mikser olayına aşinayım ve pcde aynı sesi alır mıyız, iki yüz-üç yüz kişilik bir kitleye yeterli hitap eder mi ve iki mikrofon da kullanacağımız için aynı anda bir de o da var. 18 Mart'a yetiştirmemiz gerekiyor tabi bir de öncesinde bir kaç hafta prova yapmamız gerekiyor. Kablo bilgileri için çok teşekkür ederim ayrıca. Bir de bu 5+1 ses sistemi için ekstra ses kartı gerekir mi hocam? Pcden çıkışta ses falan bozuluyor diyorlar.

• Yalnis anlamayin,, okulda hoparlor var, mixer var, mikrefonda var, siz ayrica miksere pc bagliyacaksiniz-sagdece fon muzigi icin. 5+1 neden extradan devreye giiriyor. Acik alanda ve insan ortaminda 5+1 in sesi kaybolur.
    Ses karti gercek 5+1 film izlemek icin gerekebilir. Normal muzik veya dinleti icinhttp://www.depodijital.com/modules/catalog/products/pr_01_722_max.jpg bu yeterli. Anladim; mikserde ayri girisler var, pc de yok. Pc ile 2 mikrefonda olmaz gibi, sesi nasil isler o da bilinmiyor..

• Hocam hoparlor yok okulda var olan hoparlor sistemi zile bagli yani benim kapali alanda kullanmamin imkani yok.. Hoparlor olmadigi icin 5+1 kullanalim diyorum. Biz toren gibi acik alanda degil kapali alanda yapacagiz dinleti. Derme catma bir salon. Var olan hoparlor sistemi sokulebilir degil o yuzden 5+1 de israr ediyorum daha uygun fiyati oldugu icin.

• Tamam, ben sizin ayrica harcama yapmamaniz ve olanlari degerlendirmenizi istedim,

• Eyvallah sagolun soylediklerinizi uygulamaya calisacagim. Yardimlar icin tesekkur ederim.

• quote:

Yalnis anlamayin,, okulda hoparlor var, mixer var, mikrefonda var, siz ayrica miksere pc bagliyacaksiniz-sagdece fon muzigi icin. 5+1 neden extradan devreye giiriyor. Acik alanda ve insan ortaminda 5+1 in sesi kaybolur.
    Ses karti gercek 5+1 film izlemek icin gerekebilir. Normal muzik veya dinleti icinhttp://www.depodijital.com/modules/catalog/products/pr_01_722_max.jpg bu yeterli. Anladim; mikserde ayri girisler var, pc de yok. Pc ile 2 mikrefonda olmaz gibi, sesi nasil isler o da bilinmiyor..

Hocam size zahmet veriyorum ama bu kablolar ile ilgili acaba gereken kabloların linkini atabilir misiniz?

Aksam 12den sonra veya yarin oglene dogru. Pc de bakmam lazim. Siz sorun tabikide,, yoksa nasil sonuca varacagiz. Siz yeni mikserimi alacaksiniz,, firma ile gorusun, gereken kablolari temin edebilir yada sizin yapmak istediginize uyum sagliyormu, bilgi verebilir

• quote:

Aksam 12den sonra veya yarin oglene dogru. Pc de bakmam lazim. Siz sorun tabikide,, yoksa nasil sonuca varacagiz. Siz yeni mikserimi alacaksiniz,, firma ile gorusun, gereken kablolari temin edebilir yada sizin yapmak istediginize uyum sagliyormu, bilgi verebilir

Yeni mikseri almayı düşünüyorum. Ancak yarın müzik öğretmenimizle bir deneme yapacağız önce. Olmazsa yenisini alacağız. Firma ile ilgili söylediğinizi yaparım. Belki yardımcı olurlar kablo konusunda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.