Şimdi Ara

Laptop'um kendi kendine hazırda beklet komutunu veriyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2011'de aldığım HP Laptop'ım 1-2 aydır kendi kendine hazırda beklet komutu veriyordu. Kasasına baktığımda ısınıyordu fakat altında soğutucu vardı. Virüs olduğunu düşünmüştüm. Sonunda Anti virüs yükledim ve sistemleri taradım... Taradığımda 6 tane sorun vardı ancak sorunlar çözülmüştü ama yine yapıyordu...2. kez taradığımda 4 sorun çıkmıştı ancak sorunlar gene çözülmüştü. Buna rağmen gene aynı şeyi yapıyordu. Açıldığında da ısınma uyarısı veriyordu. Yardımcı olabilecek var mı?
    Not: Online oyunları çok severim. YouTube'da gezinmekte favorilerimden. Acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Çünkü bunlara girmediğim zaman bir günden fazla kalabiliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunteris -- 21 Temmuz 2012; 3:19:17 >

• Laptopu halı dizüstü gibi yerlerde kullanıyorsanız, içi tozlanmış olabilir. (1-2 ayda tozlanması düşük bir ihtimal) . O yüzden ısınma uyarısı veriyor olabilir.

Antivirüsünüzün tüm virüsleri bulduğundan emin misiniz? Kendi kendine hazırda beklet virüs işi gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merhaba80

Laptopu halı dizüstü gibi yerlerde kullanıyorsanız, içi tozlanmış olabilir. (1-2 ayda tozlanması düşük bir ihtimal) . O yüzden ısınma uyarısı veriyor olabilir.

Antivirüsünüzün tüm virüsleri bulduğundan emin misiniz? Kendi kendine hazırda beklet virüs işi gibi duruyor.

Masada kullanıyorum ve halı gibi tozlu yerlere hiç koymadım. Açıkçası pek emin değilim. Programın ilk taramasında 6 tane,2. taramada ise 4 tehlike bulması garip geldi. 3. kez tarasam iyi olur diye düşünüyorum.
  • Güç ayarlarına bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Güç ayarlarına bak.

+1

Pil azalınca otomatik olarak hazırda beklete geçiyordur.
  • Hocam laptopun güç planlarına girin olmadıgı entegre kendi programı varsa Super Posh öneririm desteği varsa.
    Güç ayarlarına girin ordan güç planının gelişmiş ayarlarına girin ordan zaten uyku bekletme neyse artık bulun buldunuzda pile takılı ve batarya durumlarını düzenleyip kaydedin kendinize göre sorun cözülecektir
  • Önerilerinizi denedim:
    -Antivirüsüm her seferinde 4 tane virüs buluyor. Ve çözüldü diyor.
    -Güç ayarlarını ayarladım. Ancak gene aynı hatayı yapıyor.
    ----
    Bir de hazırda bekletteyken ısrarla açarsam kendisini bildiğiniz kapatıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop kendi kendine reset atıyor
    10 yıl önce açıldı
    Pc kendi kendine kapanıyor !
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevabınız biraz geç olmuş ama önemli değil.

Virüsleri tekrar tekrar buluyorsa, birde combofix'i deneyin. O büyük ihtimal virüslerler ilgili sorunu çözmenize yardımcı olacaktır.
  • quote:

Cevabınız biraz geç olmuş ama önemli değil.

Virüsleri tekrar tekrar buluyorsa, birde combofix'i deneyin. O büyük ihtimal virüslerler ilgili sorunu çözmenize yardımcı olacaktır.

Combofix'i indirdim internetteki tavsiyeleride yaptım ama Stage 49'dan sonra donuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunteris

quote:

Combofix'i indirdim internetteki tavsiyeleride yaptım ama Stage 49'dan sonra donuyor...

Büyük ihtimal combofixin kurulumunda sorun olmuştur. Kaldırıp tekrar yükleyerek deneyin. Gene combofix sorun çıkarırsa son çözüm format.

• quote:

quote:

quote:

Büyük ihtimal combofixin kurulumunda sorun olmuştur. Kaldırıp tekrar yükleyerek deneyin. Gene combofix sorun çıkarırsa son çözüm format.

Bu cevabımda bayağı bir geç oldu...Combofix'i uninstall edip tekrar indirdim ancak busefer de takıldı :/ Bir arkadaş tavsiyesiyle avast indirdim tam sistem taraması yapıyorum hayırlısıyla :)
    Edit: Avast da 1 virüs buldu. İsmide EICAR Test File-Not Virus!!! Nu virüsü araştırınca EICAR(European Institute for Computer Antivirus Research)'ın test amaçlı olan ama bilgisayara zarar vermeyen bir virüsü olduğunu öğrendim...
    ---
    Isıyı ölçen programlarda varmış onlarıda yüklesem mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunteris -- 10 Ağustos 2012; 6:56:10 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu cevabımda bayağı bir geç oldu...Combofix'i uninstall edip tekrar indirdim ancak busefer de takıldı :/ Bir arkadaş tavsiyesiyle avast indirdim tam sistem taraması yapıyorum hayırlısıyla :)
    Edit: Avast da 1 virüs buldu. İsmide EICAR Test File-Not Virus!!! Nu virüsü araştırınca EICAR(European Institute for Computer Antivirus Research)'ın test amaçlı olan ama bilgisayara zarar vermeyen bir virüsü olduğunu öğrendim...
    ---
    Isıyı ölçen programlarda varmış onlarıda yüklesem mi?

Isıyı ölçen programlarda şöyle sıralanabilir:

CPU-Z
    Everest
    AIDA64
    Speccy
    vs. vs.

En azından birini yükleyip ısılarıda bir kontrol edebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.