Şimdi Ara

Laptop'um Kendiliğinden Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc'im son bir kaç gündür kendiliğinden kapanmaya başladı. Oyun oynarken de değil, internette gezinirken falan. Fanı tıkanmıştı, fanını da temizledim. Ramlerin yerlerini değiştirdim. Test programlarıyla ramleri test ettim hiçbir sorun çıkmadı. Bunları yapmama rağmen hala daha kapanıyor. Bazen hiç kapanmıyor. Pc'de oyun oynayamaz oldum işlemci sıcaklığı şuan da 50-55 arası oynuyor. Crysis 2, The Run, Rivals'i rahatlıkla hiç kasmadan oynayabildiğim oyunlar şimdi hiç oynayamıyorum. Kapandıktan bir süre sonra açıyorum bazen windows'u boot ederken kapanıyor. Tekrar açtığım da da açtığım gibi tekrar kapanıyor. Sorun ne olabilir hiç bilmiyorum ramlerde sorun olsa test programlarında hata verirdi. Ya da mavi ekran hatası alırdım sanırım. Pc'de 2 tane ekran kartı var biri intel diğeri ati sorunu çözemedim gitti bilen biri lütfen yardım etsin. Ayrıca hdd'yi de test ettim. Badsector'e rastlamadım. Sorunun nedenini bilen lütfen yardımcı olsun.

Pc'imin özellikleri:

Casper Nirvana CN MTD2670B

İşlemci: Intel Core i72670QM 2.20 GHz
    Ram: 6 GB
    İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate 64 Bit
    Hdd: 500 GB
    Ekran Kartı: AMD Radeon HD 6610M, Intel HD Graphics Family

• Benim laptopla aynı benimki farklı olarak 8gb ram i5 ekran kartı modeli aynı HWMonitor indirip normal ve oyundanken sıcaklıklara bak büyük olasılık sıcaklıktandır bendede benzer sorun olmuştu driver güncelle sıcaklığı kontrol et düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: rastamo

Benim laptopla aynı benimki farklı olarak 8gb ram i5 ekran kartı modeli aynı HWMonitor indirip normal ve oyundanken sıcaklıklara bak büyük olasılık sıcaklıktandır bendede benzer sorun olmuştu driver güncelle sıcaklığı kontrol et düzelir

Driver güncellemesi gelmiyor ki sürekli kontrol ediyorum catalyst'tan format atsam çözüm yolu bulabilir miyim? Düzelme ihtimali var mı?
  • Bende ilk oldugunda format atmıştım düzelmişti kesin çözüm değil ama bu sonradan düşük ihtimalde olsa olabiliyor amd 6610m kendi driver güncelleme gelmiyor eski sürüm oluyor genelde ben şöyle çözmüştüm siteden indirdiğim driver 6610m olarak görüyor ama versiyor düşük oluğundan performans vermiyordu o yüzden laptop fazla ısınıyor ve yoruluyordu amd indirdiğimde iste ekran kartını radeon hd 7500 olarak görüyor yine aynı şey oluyordu bende önce eskisi yükledim normal silme işlemi yaptım sonra üzerine günceli yükledim hem güncel olarak görüyor hemde performans alıyorm sana tavsiyem güzel bi format at sonra güncel driver yükle sorun düzelicektir...

(özellikle kendi cd format at)

Bilgisayarın sıcaklığına baktınmı? sıcaklıktan kaynaklanıyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rastamo -- 21 Haziran 2014; 22:51:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rastamo

Bende ilk oldugunda format atmıştım düzelmişti kesin çözüm değil ama bu sonradan düşük ihtimalde olsa olabiliyor amd 6610m kendi driver güncelleme gelmiyor eski sürüm oluyor genelde ben şöyle çözmüştüm siteden indirdiğim driver 6610m olarak görüyor ama versiyor düşük oluğundan performans vermiyordu o yüzden laptop fazla ısınıyor ve yoruluyordu amd indirdiğimde iste ekran kartını radeon hd 7500 olarak görüyor yine aynı şey oluyordu bende önce eskisi yükledim normal silme işlemi yaptım sonra üzerine günceli yükledim hem güncel olarak görüyor hemde performans alıyorm sana tavsiyem güzel bi format at sonra güncel driver yükle sorun düzelicektir...

(özellikle kendi cd format at)

Bilgisayarın sıcaklığına baktınmı? sıcaklıktan kaynaklanıyor olabilir

Tamamdır dostum çok teşekkür ederim

• power de sıkıntı olabilir bizimkin de de en ufak sallantıda kapanıyor du power i değiştirince duzelmisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.