Şimdi Ara

Laptopa yeni hdd taktım Görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Lenovo z580 marka laptopuma bad sector olduğu için yeni hdd aldım başka bilgisayarda win 10 yükledim fakat laptopa yeniden taktığımda siyah erkanda kalıyor. Cihazda recovery tuşu var boot menüsü öyle açılıyoro o tuşla başlattığımda menü geliyor fakat tekrar görüntü siyah ekran. Bu sorunu nasıl çözebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktiveking -- 28 Temmuz 2017; 10:17:28 >

• Merhabalar,

Öncelikle yeni HDD hayırlı olsun.

Levona laptoplarada pek çok görülen sorunlardan biri yeni HDD tanımlanması!

1) Öncelikle mümkünse yeni HDD taktıktan sonra kurulumu kullanacağın laptop da yapmandır.
    2) Bios ayarlarını yeni HDD boot ederken isim olarak net görüyor mu?
    3) Eski HDD markası ve modeli, aynı zamanda Yeni HDD marka ve modelini yazar mısın?

Kolaylıklar Dilerim.
  • OyunSeverlerKulubu kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim;
    biosa v eya herahngi bir menüye giriş yapamıyorum maalesef recovery tuşuyla sadece menü açılıyor neyi seçersem seçeyim siyah ekranda kalıyor laptop.
    Eski hdd 1TB samsung yenisi hitachi 500gb
    Laptopa yeni hdd taktım Görüntü gelmiyor
    bu menüden hangisini seçersem seçeyim siyah erkanda kalıyor.
  • Yeni hdd'de kalıbı(imajı) bulamadığı için yapabilir. Eski hddyi tekrar bilgisayarına bağlayıp kalıbın dvd'ye yada usb'ye yedeğini almayı deneyebilirsin. 2012 yılında Tuncay-TT'nin paylaşımını bir incele. Eski hddni bağla ve kurtarma diski oluşturu dene. Dvd'ye kopyasını aldığında recovery ile windowsunu yükleyebilirsin. Arızalı da olsa denemekte fayda var.

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=63084740
  • muhtemelen arkadaşın dediği gibi imaj kalıbını aynen yeni hdd ye aktarırsan sorunsuz açılır. yada windwos u bir şekilde yeni hdd laptop a takılıyken kurman gerekir.

normalde laptop hdd yi tanıması lazım.. tanıyorsa usb belleği windows kurulumu için yapılandırdığında rahatlıkla yeni windows kurabilmen lazım.
  • casual kullanıcısına yanıt
    acronis ile eski hdd ile imaj almaya çalışıyorum ama hdd bayağı sıkıntılı olduğu için işlemin başarılı olcağını sanmıyorum bunun başka bir çözümü yok mu bios menüsüne falanda giremiyorum cihazda format deneyemedim o yüzden
  • aktiveking kullanıcısına yanıt
    windows kurman için bios a girmene gerek yok, senin gönderdiğin ss de usb,dvd,hdd vs yani başlatma seçenekleri sunan bir menu var oradan usb yi seçersen usb bellekten windows u kurmaya başlar.

tabi neden bios a giremediğin ciddi bir konu.. bios a giremiyosan bir sorun var demektir..

yani usb den başlatmak için bios a girmen gerekli değil. hatta laptoplara göre değişen f4 f6 f9 gibi tuşlar hangi donanımdan başlatmak isteğin menüyü ekrana getiriyor.

eğer bios a girememen bozuk olan eski hdd den kaynaklanıyorsa zaten windows u yeni hdd ye kuracaksın..

yani usb den windows kurarken yeni hdd laptop a takılı olacak.. biosa girememen hdd kaynaklı ise yeni hdd ile bu sorunda kalmayacak.

usb belleği windows kurulum için yapılandırmak çok basit.. elinde windows .iso dosyası ve 1 tane 4gb ve üstü usb bellek olması yeterli. internet araştırmasında rahatlıkla bulursun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd taktım ekran gelmiyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    hocam sanırım bazı yanlış anlaşılmalar var öncelikle gönderdiğim fotoğrafta hangi seçeneği seçersem seçeyim siyah ekranda kalıyor laptop. lenovonun bu modellerinde recovery tuşu yapmışlar ona basınca bu çıkıyor. diğer güç tuşuna basınca da aynı gene siyah erkan başka bişeyde gelmiyor.
    bunun nedeni bozuk hdd olabilir yeni hdd yi takarsanız düzelmesi lazım, hdd nin biçimlenmemiş olması bios a girmenize yada başka menulere girmenize engel olmaz

hatta hiç hdd olmasa bile bios a girebilmeniz lazım yada boot menü ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 28 Temmuz 2017; 14:50:43 >
    çektiğim resimdeki menü dışında her şey siyah ekran ve her seçenekte aynı şekilde siyah ekranda kalıyor laptop
    yeni hdd taktığınız da yada hiç hdd takmadığınızda da bios a giremiyomusunuz? biosa giremiyorsanız donanımsal bir sorun olmalı..

farklı düşünmeye çalışıyorum ; sanırım eski hdd ile windows açılıyor.. o zaman akla gelen "yeni hdd yi laptop tanımıyor" soket oturmaması gibi bir durum olabilir. normalde zaten ide hdd kalmadı cihaz sata3 olsa bile geriye dönük sata2 destekler..

eski 1tb hdd ile windows açılıyorsa (ki sanırım öyle) windows üzerinden (hemen bütün laptoplar destekler) bios güncellemeyi deneyin. (yeni bios varsa)

belki o şekilde yeni hdd yi tanıyabilir. hemen her laptop ta biosa girebilirsiniz "donanımsal bir hata yada arıza yoksa" bu zaten genelde "del" "f2 gibi tuşlarla olur recovery tuşuna basmaya gerek yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 29 Temmuz 2017; 16:42:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.