Şimdi Ara

Laptoplarda yarım kalan bios güncellemeleriyle bozulan laptopu kurtarma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acer 5742g bilgisayarımın pil sorunu vardı üstünde durmucam bi şekilde bios güncellemesiyle düzeleceğini düşünerek son sürüm bios güncellemesi olan v1.30 u indirip windows 7 ortamında guncellemeye çalıştım yarıda kesildi. birdahada çalışmadı. forumlarda sordugumda herkesin anakartın bittiğini, servis yolunun göründüğünü vs söylediler.

neyse çözümü kısaca yazıyorum

1 bios surucusunu internet sitesinden indirin
    2 indirdiğiniz bios dosyalarının içinden .fd ile biten dosyayı normal bi şekilde cd ya atınız sadece .fd uzantılı tek dosya.
    3 bilgisayarı çalıştırınız ve dvd surucunun tusuna basıp çıkarın
    4 bilgisayarı kapatın, dvd surucusune bilgisayarınız kapalı durumdayken yazdığınız cd yi takın veiçeri itin
    5 bataryayı ve power kablosunu çıkarın
    6 FN VE ESC TUSLARININ İKİSİNE BİRDEN BASIP GÜÇ KABLOSUNU TAKIN VE ELINIZI FN+ ESC DEN CEKMEYİN
    7 güç kablosunu taktıktan sonra power tusuna basın ve elinizi FN+ESC TUSUNDAN ÇEKMEYİN TAKİİ BİLGİSAYAR KAPANANA KADAR!!!!!
    8 bilgisayar kendi kendine kapanacak. power tuşuna basıp açın ve çoğu zaman 2 3 dakika kimi zaman 15 20 dakida surebilir o sırada biosu yükler. ve ekran gelir
    9 bu işlemlerden sonra bilgisayarı kapatmadan bataryayı takın sonra kapatıp tekrar açın.
    10 bios tamamen yüklendi boot edip windowsu kullanabilirsiniz artık.

kopyala yapıştır yapmadım. ben acer 5742g de denedim ve eminimki bi çok marka laptopta bu yontemle kurtulacaktır.

not: ordaki fn+esc tusuna basılı tutmanın amacı, basılı tutuldugu sürece cd deki dosyaları kopyalamak okumak zorunda kalıyor.

umarım birilerinin işine yarar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farozaa -- 11 Ağustos 2015; 21:57:13 >

• selam benim de acer 6530g laptop um acilip kapaniyor goruntu yok suan nasil yapacam ben anlatirmisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShuHan

selam benim de acer 6530g laptop um acilip kapaniyor goruntu yok suan nasil yapacam ben anlatirmisin

arkadasım aynen anlatıldıgı gibi uygulayacaksın sıkıntı yok duzelır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.