Şimdi Ara

laptopta hddsinde sorun..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2-3 gündür sorun yaşıyorum world of tanks oyunu oynuyorum. öncelikle ve 3 gün önce win 10 da açılmadı bende yeniden yükleme yaptım. sorun çözüldü sandım fakat toplamda 15-20 dk süren yeniden sıfırlayıp kurma işlemi 1-1:30 saat sürdü. güncellemeler vs yaptıktan sonra yani 10 saat sonra tekrar açtıgımda pc açılmadı ekranda windows penceresi gelip kitlenip kalıyordu devamlı hdd çalışıyordu. bende yeniden win 7 kurdum fakat 2 gündür hdd okadar saçma sapan kasılıyorki diskte bad sektör varmı diye disk taraması vs yaptım fakat sorun yok. bir dosya silmeye çalışınca bile 2-3 dk donuyor okadar saçma kasılıyor hdd. kontrol ediyorum 6mb hddnin hafızasını full zorluyor görevler yanıt vermiyor bazen.. sizce sorun nedeni nedir bilen varmı. HDD değştirsem faydası olurmu..

laptop özellikleri : asus g51 xj3d 6gb ram i71nesil hdd7200rmp

• Win 7'yi internetten indirdiysen sorunlu olabilir ya da hasarlı inmiş olabilir. Microsofttan indirdiğin bir iso ile format atman iyi olur. Ayrıca win 10 kullanmanı tavsiye ederim.
  • Diskte bad sektör olmaması onun sağlam olduğunu göstermez. Disk arızalı ve arızası da yavaş çalışma olabilir.Farklı bir HDD ile cihazı test edin.Anakart arızasına kadar yolu var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi tarama yaptım tekrar yaklaşık ilk 10 15 gblik bölümde 4 adet bad sektor çıktı. HD TUNE PRO ile yaptım veri kaybı vs çok fazla olduğunu gösteriyor. Elimde bitane SSD var. onu takıp kurmayı deneyecegim. Anakartta Ağrıza varmıdır bilmiyorum fakat onuda kontrol etmemde bi yöntem varsa arkdaşlar önermenizi rica ederim. Şimdiden teşekürler.

Win 7 cdsi casperin verdigi orjinal olan cd ile yapmak zorunda kaldım :) Flash bellekleri başkasına verince mecbur casperin verdigi cdyi kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakres622 -- 9 Ağustos 2016; 22:40:57 >
  • Bi defasında acil bi durumda bozuk hdd'e sistem kurmak zorunda kaldım ve 10-11 saat sürmüştü. Farklı bir hdd'e veya ssd'ye sistem kurup dene. Büyük ihtimalle sorun çözülür.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hdd de problem olduğunu düşünüyorsanız hdd tune pro test programı ile diski taratabilirsiniz. bad sector olup olmadığı ortaya çıkar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop ses sorunu
    3 ay önce açıldı
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Hardisk sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.