Şimdi Ara

Laptopun Fabrika Ayarlarını yeni SSD'ye yüklemek(Kurtarma sürücüsü ile birlikte)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir konu hakkında görüşünüzü rica ediyorum beyler,
    Laptopa msata ssd aldım, fabrika çıkışı olarak 500gb hdd ahci mod aktif windows8.1.
    Şimdi temiz windows 10 kurmak istiyorum ssdye ama pc'nin orjinal recovery partitionuda silinmesin istiyorum, upgrade et bildirimi geldi 10 için yuklemeye hazir, msatayı bekliyorum.

Sizce,
    -hddyi direk win10a yukseltip sonra os'u sıfırlasam ve bu şekilde acronis ile tum partitionları ssdye kopyalasam, ahci veya trim açısından bir problem çıkarmı?

Diger secenek,

-Ssdye sifirdan windows 10 kurup recovery partitionu yine acronis ile hdd'den ssdye kopyalamak.

Nasıl bir yol önerirsiniz?
    Şimdiden teşekkürler.

Klonlama yapmak istememin nedeni klonlamanin temiz kuruluma göre trim fonksiyonunda ve ssd'nin performansı konusunda bazen, bazı problemlere neden olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeMETH_ -- 17 Ocak 2016; 17:26:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendi sorumun cevabını kendim veriyim.
    Yeni SSD aldınız ve basitçe bilgisayarınızın ilk aldığınız gün gibi olmasını istiyorsunuz.(recovery partition ve factory image'i kullanabilmek istiyorsunuz.) ,
    Yani en basit haliyle ssd'yi bilgisayarınıza taktıktan sonra:
    Acer – Alt + F10
    Asus – F9
    Dell/Alienware – F8
    HP – F11
    Lenovo – F11
    MSI – F3
    Samsung – F4
    Sony – F10
    Toshiba – 0
    bastığınızda bilgisayarınıza format atabilmek istiyorsunuz.

Yapmanız gereken çok basit Acronis veya paragonla hdd'nizi ssd'ye kopyaladıktan sonra, windowsta ayarlar/güncelleştirme ve kurtarma/kurtarma bölümünden fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğine tıklamak.
    Kopyalama işleminden sonra direk F tuşu kombinasyonları ile fabrika ayarlarına almaya çalışırsanız kurtarma bölümü hata verecektir. Ancak windows arayüzünden fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğini seçtikten sonra bilgisayarınız partitionları yeniden ayarlar ve kolay format kombinasyonlarınızı tekrar kullanabilirsiniz.

• MeMETH_ kullanıcısına yanıt
    kardeş kolay gelsin konu başlığı baya geçmiş ama fazla yerde bulamadım senden cvp alabilirim gibi geldi...sorum şu ben ssd alcam hdd deki recovery bölümünü klonlamak istiyorum ve ben ssd yi taktıktan sonra açtığımda yeni kurulmuş windows 10 ve ssd recovery bölümü çalışmasını istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olursan sevinirim...
  • droguzhan D kullanıcısına yanıt
    Yeni aldığın ssdyi tak. Hddyi olduğu gibi kopyala. Sonra hddnin bağlantısını kesip Windowsun ssdyi ana disk olarak görmesini sağla. Sonra hdd kablosunu tekrar tak, hddyi dilediğin gibi formatla. Açtığında yeni windows istiyorsan bunları yaptıktan sonra recovery işlemini kullanarak bilgisayarı sıfırla. Bu kadar.

• MeMETH_ kullanıcısına yanıt
    Tşk ettim denicem dediğin gibi sadece hdd yi ssd ye klonlicam sonra direk hdd yerine ssd yi takarım biostanda bakarım zaten başlayınca normal hdd ki windows olcak galiba ssd içinde..sonra ssd içindeki format seçeneğini bulup recovery yapıyosa sorunsuz tamamdır..ben klonlarken aceba recovery bölümünü klonlamaz korkusu vardı.

• droguzhan D kullanıcısına yanıt
    ben 3 sefer yaptım bu işlemi acronis true image ile sorunsuz hallettim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.