Şimdi Ara

laptopun ısınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    amd mobil 2400 işlemcili laptop kullanıyorum.laptop, uzun süreden beri 2X256 ddr ram le sorunsuz çalışıyor ken -yaklaşık 2 sene oldu:)- son 6 ayda bazı sorunlar olmaya başladı,makina kendini kapamaya ve yavaş çalışmaya başladı.
    daha önce çalıştırdığım hiçbir programı çalıştıramıyorum.hatta disk birleştirme yaparken bile bilgisayar kendini kapıyor.
    kapandığında ram ler elle tutulamayacak sıcak oluyor.bir süre soğumasını bekleyip tekrardan çalıştırabilyorum.
    acaba windows u baştan yüklesem,format atsam sorun çözülür mü ,yoksa başka bir sorun mu var dersiniz?

• bence ram lerinde sorun var arkadaşım.. ama bak kapanma olayın ekran kartının fan ında bi sorundan da kaynaklanıo olabilir yani bu arada işlemcinide kontrol et ısınma anormal mi..yani sana diyceğim olay makinanın kendi kendini kapatma olayı ram harici işlemci ve ekran kartının ısınmasından da kaynaklanıor.
  • Arkadaşım sorunu zaten sen kendinde çözmüşsün Ramler aşırı ısınıyor diyorsun anakartın kaç mhz ı desteklıyor?? senın kullanmıs oldugun ram ler nedir? Cpu'unda aynı ısınma söz konusu oluyormu? Şayet bunlarıda yazarsan daha da açık bir şekilde sorunun ortaya çıkabilir.Windowsu baştan kurman veya format atman sorununu düzeltmez bilgin olsun???
  • anakart 1.79 mhz
    ram ler ise 2x256 ddr 33 mhz.. makina 1-1,5 yıl sorunsuz çalıştı, 3dmax,adobe premier,adobe after effects gibi programları çok rahat çalıştırabiliyordum şimdi ise mümkün değil.
    cpu da da normalin dışında bir ısınma oluyor,
    ekran kartı fan bilgilerine ulaşamadım ama da fanlar eskisinden daha gürültülü çalışıyor zaten gürültü maximum seviydeyken makina kendini kapıyor.
  • Hmmm cpu da geregınden fazla ısındıgına göre buyuk ıhtımal ram sounun var. Beslemeden kaynaklanan bir problemeninde olabilir.Öncelikli olarak ram bulabılecegın bi yer varsa ram degıstırerek sorunun devam edıp etmedıgıne bak?boş yere masraf yapma?1-1.5 sene çalıştıgına göre uyumsuzluk yapacak bir sorun olmasa gerek.Elektrik laptoplar için oldukça hassastır ani kapanma veya kesinti oldugunda ram mikrolarında sorun çıkmış olabilir. Ra, cpu işlemci değiştirip deneme imkanın varsa sorunun kesin olarak nereden çıktığını tespit edebilirsin?
  • deltorya ,.çok sağol yanıtların için,
    pek ram deneme şansım yok galiba şu an için,zaten ram yükseltmeyi düşünüyordum ,2 tane 512 ram alabilirim belki de,ama yine de sorun düzelmezse ne yapabiirim bir fikrin var mı?
    laptopu genelde hep adaptöre bağlı çalıştırdım o yüzden dediğin sorun gerçekleşmiş olabilir.
    şöyle bir örnek vereyim,
    şu anda makinada 3 tane browser açık ,arka planda virüs programı dahil hiçbir şey çalışmıyor ve (ram saver pro programı dışında ) ve ram saver e göre 122 mb free ram im var..512 mb ram e sahibim ama ekran kartıyla paylaşımlı olduğundan 384 mb ram kullanılabilir durumda.
    yani 3 browser için 262 mb ram gidiyor gibi bir durum var
  • Ben 8 tane Notebook eskittim ve senin sorununu iki kez yaşadım. Bunun sebebi CPU'nun üzerindeki fanın ve havanın dışarıya atıldığı kanalların aşırı tozlanmış olmasından kaynaklanıyor. Yeterli bir soğutma sağlanamadığındam CPU aşırı ısınıyor ve sistem otomatik olarak kendini kapatıyor. BUnları ya kendin, veya teknik serviste temizletmen lazım.

Notebook hemen kapanıyorsa CPU'nun üzerindeki fanda sorun var demek. Fanı bozulmuştur ve dönmüyordur veya bişey tıkanmıştır ve zorlanarak yavaş dönüyordur.

Markası ne? Sakın Fujitsu falan deme de...! Ah Amilo D 7820, az mı uğraşmıştım ben seninle... Vallahi süpürge makinası ile temizliyordum devamlı.
  • bethesta,
    markası hp laptopun
    notebook hemen kapanmıyor,günde 8-10 saat kesintisiz açık kalıyor,bu süre içinde 2-3 kere kapandığı oluyor,çalıştırdığım programlara göre.
    en iyisi teknik servise götürmek o zaman,içini açıp kurcalamayı beceremeyebilirm:)
    bir sorum daha olacak,
    şimdi bendeki ramler ddr ram,2 tane yeni 512 mb liik ddr2 ram alsam bir sorun olur mu?ddr2 olması performansı arttırır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi compay -- 22 Kasım 2005, 17:43:31 >
  • Anakartın DDR2 desteklemezse sende DDR2 takamazsın Sen o iki 256'lığı sat, yerine 2 adet 512'lik DDR Ram alıp tak. Ama önce ısınma sorununu çözmen lazım.
  • Recovery CD'si varsa temiz bir yükleme yapıp sonra tekrar gözlemlemen daha mantıklı görünüyor.
  • ISINMA PROBLEMİN VARSA BENCE BU ADOPTÖRDEN KAYNAKLANIYOR BİLİYORSUNKİ DİZİSTÜ ADOPTÖRLER ÇABUK BOZULUR BU DA HALİ İLE BİLGİSAYARA ZARAR VEREBİLİR +fazla veya -eksik voltaj geçirmesi harddisk e zarar vermiş olabilir bundan dogacak etkenler de veri kaybına veya bilgisyarın kilitlenmesine yol açmış olabilr.

---------------+
    bu da bizim fakirhanehttp://gcweb.somee.com
  • Muhtemelen fanında problem var hem ses yapıyor hem de yeterince soğutmuyor.Sıcaklık artısı olunca önce cpu hız düşürür (gücü azaltıp az ısınsın diye) belli bir dereceden sonra da kendini kapatır. işlemci ısısını gösteren bir program indirip takip et belli ısıyı geçince mi kapanıyor?
    eğer öyle ise serviste fanı revize ettirmen lazım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.