Şimdi Ara

Lastiğim yarıldı öneri ve görüşler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ön sağ Lastiği dikkatsizliğim sonucu kaldırıma sürttüm 2-3 cm kadar yarıldı açtirinca içi gözüküyor
    2 lastik ustası baktı tamir edilmez çöp dedi
    4 Lastiğim continental 195 50 16 premium contact2 , lastikler 1.5 yıllık 25 000 km de
    Ben acaba ne yapsam
    1. Tamir ettirmek bir iki ustaya daha gösterebilirim
    2. Yeni lastik alsam continental yaklaşık 425 lira, Petlas 190 lira acaba 1 lastik farklı marka olsa sıkıntı olur mı
    3. İkinci el aynı ölçüde bir lastik mi alayım marka farklı olur büyük ihtimal
    4. Kış lastiğimi takip öyle kullansam olur mu acaba 3 yaz 1 kış lastiği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drnk90 -- 15 Nisan 2017; 16:41:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1) Tamire gerek yok, maks 500 lira sizin canınızdan önemli değil. Yama yaptırsanız zaten yaz ayı geliyor cehennem gibi olacak asfalt, gümlemeyeceği belli değil.
    2) Farklı markanın farklı desenleri olduğu için ben önermem. Ama alacak gücünüz yoksa yine yama yaptırmaktan iyidir.
    3) İkinci maddede açıkladığımın aynısı. Farklı markanın deseni de farklı olur.
    4) Kış lastiği ve yaz lastiğinin karakterleri farklıdır. Frenleme, yol tutuş, performans vb. O yüzden yine en kötü ihtimal Petlas takın.
  • yere değen kısım olsaydı tamirat olabilirdi;ama yanak bölümündeki hasarlarda tamirat olmaz , olsada saglıklı olmaz.

yerinizde olsam 2 adet aynı marka lastik alırdım;

2 tane petlas alın; diğer contileri öne takın,fazladan lastiğinizide yedek lastik niyetine kullanın.

ha stepneniz yok mu?

belki aklınıza gelmemiştir?

hayırlı günler.
  • Hocam aman yama yaptırma, lastik bu üstünde can gidiyor. Para gidecek biraz ama sağlam iş olsun.
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Şuan stepne takılı ama onun jant boyutu 14

• Yandan yarılan lastik tamir olmaz , iki petlas al önlere takarsın...

• aynı lastiğin çıkması varsa onu alın, 1 yıl sonra komple takım alırsınız. sahibinden.com'da vardır.
  • Biraz araştırdım aynı aksa farklı desen olmazmış ya 2 tane farklı marka mesela Petlas alacam yada 1 tane continental nerdeyse aynı fiyata geliyor

Pazartesi kasko yu arayacam belki kasko karşılar poliçede teker ile ilgili birşey göremedim ama soracam genede

• aynı aksa yıpranma oranları farklı, marka ve modelleri aynı 2 lastik bile olmaz. Frenleme, viraj, hızlanma kabiliyeti düşer aracın. "Çekme" ve "titreme" de tuzu biberidir.

Aracınızın lastik ebatları nedir ? Ankara'da yaşıyorum, kullanmadığım lastikler var, size bunları karşılıksız verebilirim ebat uyarsa.

edit: ebatı okudum, ne yazık ki 15" bahsettiğim lastikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -s-laughter -- 15 Nisan 2017; 21:48:8 >
  • Sigortacıyla konuşun, benim de benzer şekilde yarılmıştı taş üstünden geçtiğim için. Kaskoyu delmeden yeni lastik bedelini karşıladı sigorta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • -s-laughter kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim ama zaten kabul etmezdim, sadece en ekonomik nasıl hallederim onu düşünüyorum

Yeni continental alsam da biri eski biri yeni olacagi için sorun olur mu diyorsunuz

• Ben bu poliçe döneminde dikiz aynami değiştirdim kaskodan vurup kaçmışlardı.

Yani hasarsizligim bozuldu zaten, lastiğide değiştirsem oran filan artar mı acaba kaskonun

• Çıkma alın, sonra da 4 lastik değişirsiniz

• drnk90 D kullanıcısına yanıt
    Poliçede yer alan zarar oranlarına göre değerlendirmek gerekir, birkaç senelik hasarsızlıktan sonra dikiz aynasını da kaskoyu delmeden karşılardı diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drnk90

İlginiz için teşekkür ederim ama zaten kabul etmezdim, sadece en ekonomik nasıl hallederim onu düşünüyorum

Yeni continental alsam da biri eski biri yeni olacagi için sorun olur mu diyorsunuz

Şehir içi kullanımına sorun çok olacağını düşünmüyorum. 75k + km olsa hadi neyse de lastik daha 25.000 yapmış diyorsunuz, tek lastik alın geçin derim.
  • cLk kullanıcısına yanıt
    Öyle düşündüm ama hem aynı marka aynı boyutlarda bulmak zor baya göremedim çoğu sitede

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.