Şimdi Ara

Lastiğin Yanağındaki Deformasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımın lastiğinin yan tarafı bu şekilde. Herhangi bir sorun teşkil eder mi, yoksa bir şey olmaz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok derin. Hiç riske atmayın. Yanak yaması falan diyen olur ama itibaren etmeyin. En ufak bi yükte ısındığında ayrılır. Sürekli basıncını takip etmeniz lazım

• Yani lastik masrafı çıktı sanırım. Peki üzerindeki lastikler 2016 üretimi, dişleri de fotoğrafta az çok belli. Sadece bu lastiği değiştirsem olur mu yoksa önlerin ikisi de mi değişmeli? (Kormoran-215/50/17)

• EPICA kullanıcısına yanıt
    Desen değişmemiş ise hiçbir sorun olmaz hocam. Aynı aks üzerinde aynı desen olması yeterli. Aşınmayı Cross change yaparak aşarsınız.

Stepne ne durumda? Onu soracaktım önceki mesajda unuttum.

• quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Yani lastik masrafı çıktı sanırım. Peki üzerindeki lastikler 2016 üretimi, dişleri de fotoğrafta az çok belli. Sadece bu lastiği değiştirsem olur mu yoksa önlerin ikisi de mi değişmeli? (Kormoran-215/50/17)
    Tek lastik değişimi olmaz. Çekme yapar. Ani frenlemede dengesiz olur. 2 tane alın.
    Sağlam olan diğerini de stepne yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sönmeyen Arıza Lambası. -- 17 Nisan 2018; 21:46:3 >
  • İnce stepne mevcut.

Aynı marka - desen bulabilirim de tek mı iki mi değiştirsem karar veremedim

• hocam benim lastikte daha az deforme vardı lastikçi bu daha yaramaz dedi bence sende riske etme can taşıyor 200 300 tl için canınızı tehlikeye atmayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kışlık lastikte deformasyon
    4 hafta önce açıldı
    LASTİKLERDE ÇATLAMA
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İdare edecekseniz arkada gider ama uzun vadede güven vermez

• Arka lastikler önemli illa kullanacaksanız önde kalsın.2 el letgo vs sitede belki aynısını bulursunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu lastik önde bu arada.

Bugün lastikçiye gösterdim sıkıntı olmaz dedi. Kafam karıştı. Sonuçta değiştirelim derdi, para kazanmak için.

Ayrıca 2016 üretimi ve tahmini 1.5 senelik bu lastikler. Değiştirmek istersem önleri çift olarak değiştirmek veya ön-arka yapıp arkaya tek almak seçeneğim var sanırım.

• kaç km yapıldı bu lastiklerle? bence 20 bin km üstü yaptıysanız çift değiştirin. birini de yedek olarak tutar veya satarsınız.
  • Benim başımıda geldi geçenlerde içinin fileleri görünüyordu araç 2017 model 14 bin km. Lastiğin sıfırı 460 lira idi sahibinden buldum adam sadece 650 km yol gitmiş jantıyla beraber 500 verdi onu arkaya takdım hiç bir sorum daha yaşamadım.
  • Hava kaçırmaz havayı iç astar tutuyor zaten. Yanaktaki kortlar da gözükmüyor zarar görmemiş. Simetrik tasarım lastik ise yön değiştirin kaldırım vs gibi yerlerde zarar görmesin , arka tarafa da alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet3534

kaç km yapıldı bu lastiklerle? bence 20 bin km üstü yaptıysanız çift değiştirin. birini de yedek olarak tutar veya satarsınız.
    Aracı aldiğimda vardı, tahminen 10 bin km civarı yapıldı.

• canınızı 200 lira için sokakta aramayın

bu kadar soyuk , pimi çekilmiş bomba
  • Buna benzer bir durum ben de oldu 2~3 lastikciye sormuştum sıkıntı olmaz demişlerdi baya bir kullanmıştım o zaman.
    Ama sen işini sağlama al bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haliyle 70-75 km yi geçmezseniz sorun olmaz. Lastik çok eski olmadığı için bu şekilde bir müddet dayanabilir ama çukurlara dikkat etmeniz gerekir. Darbeli taraf çukura denk gelirse yarılır. Yüksek hız zaten çok tehlikeli olur. Ama zaten şehir içi kullanıyorum, 80 km yi geçmiyorum diyorsanız bu şekilde kullanmanızda bir sıkıntı olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Yani lastik masrafı çıktı sanırım. Peki üzerindeki lastikler 2016 üretimi, dişleri de fotoğrafta az çok belli. Sadece bu lastiği değiştirsem olur mu yoksa önlerin ikisi de mi değişmeli? (Kormoran-215/50/17)
    aynı marka aynı model lastik alırsan sıkıntı yapmaz. bakma sen millet sallıyor çekme yaparmışta bilmem ne de. deseni aynı olsun sorun yok.
  • Şehir içi sıkıntı olmaz da dediginiz gibi şehir dışı risk almaya gerek yok. 200-250 lira için kaza riski almamak gerek.

• Bu haliyle lastikci birsey olmaz der ama ben olsam kullanmam.

Benim lastik balon yapmisti, lastiklerim 20bin km deydi, ayni marka ayni model benimkinden biraz daha fazla kullanilmis cikma lastik aldim, canavar oldu 100tl ye hallettim.

Yarik ondeydi, onleri arkaya aldim, cikmayi da arkaya taktim problem cozuldu.

Hatta sifir alacagina ayni model cikma almak daha iyi oluyor daha uyum sagliyor.,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.