Şimdi Ara

Lastik tavsiye izmir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 225/45 r17 lastik alıcam fiyat olarak yüksek fiyatlara çıkmak istemiyorum (tanesi Max 500tl)tavsiye edebilceginz lastik ve lastikçi önerirmisinz İzmirde ikamet ediyorum bu koşullarda yazlık mı 4 mevsim mi mantıklı
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Karaca jant lastik Michelin ana bayii
    Semih abi var işletme sahibi. Mutlaka yardımcı olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yazlık alın diyorum. Yıllardır İzmir'de yazlık lastik kullanıyorum. 4 mevsim falan hikaye.

İkinci olarak lastikten beklentilerinizi de yazarsanız ona göre tavsiye verelim. Çoğu lastiğin karakteri farklı.

• İzmirde 4 mevsime gerek yok bence . Ben de İzmirdeyim yazlık lastik araştırıyorum. Pahalı alacak olursam pilot sport 4 ya da cpc6 . Ucuz F/p olarak falken düşünüyorum... Kararsızım ben de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mojaverok -- 5 Eylül 2020; 1:31:55 >
  • Bir izmirli olarak şunu söyleyeyim arkadaşlar, yolların rezalet olmasından mütevellit sert ama ses çıkarmayan ve yıpranmayan lastik tercih edin. Yumuşak diyebileceğimiz continental kullanıcısıyım memnunum da fakat bu lastikteki kalite bizim yollara kesinlikle uygun değil. Tamamen avrupa lastiği cpcler, yani erken yıpratırsınız. 2017 yaz ayında almıştım cpc5, aradan 3 yıl geçti lastiklerimin kenarlarında yıpranma izleri var ve sol ön lastiğim iki kez yamandı. Umarım 2 sene daha kullanmayı düşünüyorum arabayı satmazsam. Velhasıl adresiniz bridgestone veya lassa olsun. Yaz mevsiminden başka da tercih etmeyin, izmirde gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mojaverok

İzmirde 4 mevsime gerek yok bence . Ben de İzmirdeyim yazlık lastik araştırıyorum. Pahalı alacak olursam pilot sport 4 ya da cpc6 . Ucuz F/p olarak falken düşünüyorum... Kararsızım ben de
    Ben İzmirde PremiumContact 6 kullanıyorum. Sormak istedikleriniz varsa mesaj atabilirsiniz.

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Aracım astra k çok sert kullanmam genelde uzun yolda kullanıyorum benim içeri çok ses almasın kötü yollarda çukurda kasiste beni üzmesin yeterli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lastik Tavsiye
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mojaverok kullanıcısına yanıt
    Falken için bende olumlu yorumlar okudum satan bayi biliyormusunz

Size göre + ve - leri yorumlarsanız sevinirim. Yol tutuş( kuru- ıslak ) ,frenleme, ses ve dayanıklılık... Teşekkür ederim.

• hhaassaann35 H kullanıcısına yanıt
    Falken genel olarak beğeniliyor ancak balans problemi ve yumuşak olduğu için küçük çakıl taşlarını çok topladığına dair şikayetler var. Bayii bilmiyorum , internetten alıp lastikçide taktırmayı düşünüyorum.

Kaliteli lastikler 1000 tlnin üzerinde . Eğer pahalı lastik alacak olursam Kasım ayını bekleyeceğim. Eskiden Kasım ayında 4 al 3 öde gibi kampanyalar olurdu. Bu sene de olur mu bilmiyorum.

• quote:

Size göre + ve - leri yorumlarsanız sevinirim. Yol tutuş( kuru- ıslak ) ,frenleme, ses ve dayanıklılık... Teşekkür ederim.
    İlk olarak kendi yorumlarımı yazayım.
    Aracım Vectra C kasa. Ebatlar 205 55 R16. Kullanmaya başlayalı 4 bin kmyi geçtim.
    Önceki lastiğim de ContiPremiumContact 2ydi.

Frenleme net bir şekilde çok iyi. Hem ıslak hem kuru zeminde kesinlikle güvenebilirsiniz bu lastiğe.
    Muadillerinden daha iyi olduğunu da söyleyebilirim.

Kuru zeminde yol tutuşu harika. Agresif kullanıyorum. Ne şehiriçi ne uzun yolda herhangi bir güvensizlik yaşatmadı. Zaten objektif yorum yapacak biri bu lastiğin kurudaki yol tutuşunu olumsuz yönde eleştirmez emin olun.

Islak zeminde yol tutuşu için çok yorum yapamayacağım çünkü yazın başında taktırdım bu lastikleri. Sadece 1 kez uzun yolda Muğla'ya giderken virajlı bir yolda yağmura yakalandım. Yaklaşık 10 dk sürdü ve yağmur yokmuş gibi yoluma devam ettim hızımı düşürmeden. Sorun yaşamadım.

Ses konusuna gelince, üstte yazdığım bundan önceki cpc2 leri 10 sene 110bin km kullandım. Son zamanlarda uğulduyordu resmen. Onun için çok net bir yorum yapamıyorum çünkü diğer lastiğin yerine ne taksam çok iyi hissettirecekti. Aracın yalıtımı fena değil, zaten sürekli müzik açık oluyor. Açıkcası lastiğin sesi benim için pek önemli değil. Fakat memnunum.

Dayanıklılık konusuna gelince. Bu sadece 4 bin km ile yorum yapılabilecek bir konu değil aslında.
    Ben hem internetteki testlere hem de üstte yazdığım eski lastiklerime güvendim bu konuda.
    Eski lastiğim xl yanak olmamasına rağmen balon bile yapmadı 10 senede. Sadece son zamanlarda yandan milimetrelik bir balon yaptı bir tanesi o kadar. Mart ayında o lastikler 3.2mm diş derinliği ile muayeneden geçti.
    Muhtemelen bu da dayanıklı ve uzun ömürlü olacak.

Son olarak konfor hakkında yorum yapayım.
    215 55 16 dan bu ölçüye geçtim. Haliyle yanak küçüldü. Ama konforu eski lastiklere göre daha iyiydi.
    Fakat sonradan aracım amortisörlerinde bir problem çıktı. Lastiklerden bağımsız olarak konfor problemi var araçta.
    Çukura girince tak diye vuruyor alttan resmen.
    O bakımdan pek tecrübe edemedim.

Özet olarak bir daha lastik alacak olsam yine PremiumContact 6 alırdım. Çok memnunum gerçekten.

Şimdi aşağıya objektif bir test videosu ve videodan kesitler bırakayım. İçeriğinde PremiumContact 6, Goodyear EGP 2, Michelin Primacy 4, Pirelli P7C2, Falken Ze310 gibi lastikler var. Ona göre de bir karşılaştırma yapabilirsiniz.

Lastik tavsiye izmir
    Lastik tavsiye izmir
    Lastik tavsiye izmir
    Lastik tavsiye izmir
    Lastik tavsiye izmir
    Lastik tavsiye izmir

Test videosu;
    Tyre Reviewsyoutube
    12 of the BEST car tyres for every day driving, tested and reviewed!
    https://www.youtube.com/watch?v=p0NN-Po4a1U&feature=youtu.be

Mobilden yazdım, yazım yanlışım varsa kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

Bir izmirli olarak şunu söyleyeyim arkadaşlar, yolların rezalet olmasından mütevellit sert ama ses çıkarmayan ve yıpranmayan lastik tercih edin. Yumuşak diyebileceğimiz continental kullanıcısıyım memnunum da fakat bu lastikteki kalite bizim yollara kesinlikle uygun değil. Tamamen avrupa lastiği cpcler, yani erken yıpratırsınız. 2017 yaz ayında almıştım cpc5, aradan 3 yıl geçti lastiklerimin kenarlarında yıpranma izleri var ve sol ön lastiğim iki kez yamandı. Umarım 2 sene daha kullanmayı düşünüyorum arabayı satmazsam. Velhasıl adresiniz bridgestone veya lassa olsun. Yaz mevsiminden başka da tercih etmeyin, izmirde gerek yok.
    Hocam contiler yumuşak değildir aslında.
    Michelin, falken falan yumuşak lastik. Belki Goodyear.

Ben az önce de yazdım cpc2 tecrübelerimi. Üst mesajda görebilirsiniz.

Fakat cpc5 pek beğenilmedi doğrudur. Ama cpc6 da pek şikayet yok. Lastik öyle yumuşak falan da değil açıkcası.

Ayrıca bridgestone falan pek kullanılmamalı bence. Kullanma fırsatım oldu. Taş gibi lastik desem yeridir.
    Şu an kullanan arkadaşım da var ayrıca. Kendisi de memnun değil bridgestonedan.
    Acayip ses çıkarıyor lastik.

Ayrıca dediginiz gibi sert ve ses çıkarmayan lastik mümkün mü bilmiyorum.

Pirelli Cinturato p7 de sertti ama çok ses çıkarıyordu.

• Konu biraz dağılmış ama nispeten uygun ve kaliteli olsun isterseniz Hankook'da incelenebilir. Batı Lastik var Bornova Pınarbaşında. Ben oradan bir kere Continental bir kere de Barum taktırdım. Hankook da ellerinde vardı bir sonraki lastiğim de o olacak. Rot balansı oldukça başarılı. Cihazları yeni ve modern..
  • Yüksek fiyatlara çıkmak istemiyorsanız ilk seçenek falken 310, ikinci seçenek sava intensa uhp. Bayiler biraz fiyatlı satıyor, özellikle 17 jantta internet ile arasında çok fark çıkabiliyor. Hem internetten hem sanayiden (gezmeye gerek yok, telefonla fiyat veriyorlar) fiyat alın, internet fiyatına 100 lira da montaj ekleyin. Çiğli-Karşıyaka yakınlarında iseniz er-rot balans konusunda iyi.
  • Bende bir süredir lastik arayısındayım, ebatlar 215/50/17 Cruze için. İzmirde ilk adres genel olarak Batı lastik oluyor etrafın önerdiği. bugün otarafa gitmişken fiyat aldım.
    Hankook VP3 650TL
    Barum 475 TL
    Laufen 450 TL
    Fiyatlara zam geleceğini söyledi. Bir kampanyalarıda yok.

Hemen yanında Otopratik var, ordan aldım fiyatlar;
    Lassa 700
    Falken 600
    Bridgestone 800

Bu rakamlar iskontolu rakamlarmış (4 al 3 ode var ama ben pek indirim göremedim), aynı falken hepsiburadda 485 TL.

Alsancaktaki Başaran Lastik goodyear eagle sport i.in 625 fiyat vermişti.

Araştırmaya devam ama internetten almak lastik başı yaklasık 100 tl indirimli oluyor gibi. 80-100 liraya takıyorlar.
  • batı lastik, buca gaziemir tarafındaysanız ece lastik, conti bayisi olarak akdağ oto lastik buralara bakabilirsiniz.

ben continental eco contact aldım, ama kötü yorumlar gördüm sonrasında. conti alacaksanız premium contact tercih ederseniz daha iyi olur.

kesinlikle yaz lastiği alın, 4 mevsime gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sushi. -- 3 Eylül 2020; 22:30:15 >
    Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok faydalı oldu.

• quote:

Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok faydalı oldu.
    Rica ederim. Aklınızda başka lastik varsa onlar hakkında da bildigim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım

• quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

Bir izmirli olarak şunu söyleyeyim arkadaşlar, yolların rezalet olmasından mütevellit sert ama ses çıkarmayan ve yıpranmayan lastik tercih edin. Yumuşak diyebileceğimiz continental kullanıcısıyım memnunum da fakat bu lastikteki kalite bizim yollara kesinlikle uygun değil. Tamamen avrupa lastiği cpcler, yani erken yıpratırsınız. 2017 yaz ayında almıştım cpc5, aradan 3 yıl geçti lastiklerimin kenarlarında yıpranma izleri var ve sol ön lastiğim iki kez yamandı. Umarım 2 sene daha kullanmayı düşünüyorum arabayı satmazsam. Velhasıl adresiniz bridgestone veya lassa olsun. Yaz mevsiminden başka da tercih etmeyin, izmirde gerek yok.
    Bence aracınıza Bridgestone veya Lassa lastik taktırmanız için, ya aracınızı ticari araç olarak kullanmanız (TAKSİ gibi) ya da köy yolların da falan kullanmanız gerekir. Başka mantıklı hiç bir sebebi yok. Islak Hava da yol tutuşu berbat ve içeri deli gibi ses alan lastikler. Ayrıca bir lastiği özellikle İzmir gibi sıcak bir şehir de 5 yıl kullanmaya çalışmak hiç doğru değil. Ne marka lastik olursa olsun 3 Yıldan sonra lastikler özelliğini kaybetmeye başlıyor, bu yüzden 3 kuruş kar edeceğim diye kendinizin ve Ailenizin hayatını riske atmayın derim.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Ne güzel demişsiniz “köy yolunda kullanmanız gerek” diye. İzmir’in yolları zaten köy yolu sayılabilecek düzeyde, sert ve kaba lastikler olan bridgestone ve lassa dememin sebebi bu. Sağlamlık açısından Türkiye yollarının yapısına bu lastik markaları daha uygundur. Üretilirken buraya uygun üretiliyorlar. Senede 10 bin km yapıyorum dolayısıyla lastiği 5 sene kullanmak istemem gayet mantıklı. 20-25 bin km yapanlar için dediğiniz gibi 3 yıl idealdir, not olarak düşeyim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.