Şimdi Ara

LASTİK TERCİHİ YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracım Clio Symbol 1.5 dci Üzerinde 175/65/14 lastikler var.Bu ebat orijinal ebatları.Şubat ayı sonunda 4 adet yaz lastiği almam gerekiyor.2 konuda yardım istiyorum
    1-175/65/14 lastiklerimi 185/60/14 yapmak istiyorum.aracıjmın kullanma kılavuzunu inceledim.Clio nun 1.6 16 v modelinde bu lastikler var.Jant genişliği aynı.Lastik ebadını yükseltirsem bir sorun yaşar mıyım?
    2-Lassa impetus revo mu yoksa michelin energy saver mi? Bu ikisinin arasında kaldım ama gönlüm Lassadan yana.Kullanan arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi anlatın.Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• 1.lastiğin sadece taban genişliği yükselir 185 yaparsanız ki faydası yok gibi..65lik yanak genişliğidir 60 daha ince olduğundan engebeli arazide sıkıntı yaşatır janta zarar verebilir..
    2.ekonomik açıdan michelin kesinlikle..ayrıca uzun ömürlü ve kaliteli...İmpetus revo smybol için gereksiz bence..sessiz olsun diyorsanız Nokian H serisi alın..
  • Ebatlarını hiç değiştirme hiç memnun kalmazsın,fuldanın ecocontrol serisi hem performansı hemde fiyatıyla oldukça iyi.
  • 185/60/14 ebatı 175/65/14 ün muadili olarak görünüyor.Ben hem sessiz bir lastik hem de viraja daha iyi giren bir lastik istediğim için 185 istiyorum.Biraz da göz zevki var sanırım.Çünkü kalın lastik çok hoşum gidiyor arabada.Ama bu değişiklik yakıtımı ne kadar etkiler bilemiyorum.
  • yakıtta etkisi olmaz..ama yanak 65ten az olmasın derim tr şartlarında..
  • aralarındaki yüzde farkı -0.9522 normalde + - %3 geçmemesi gerekiyor. yani belirttiğiniz ebatlar çok uygun. ama size önerim 185*55*15
  • 185-60-14 ve Mıchelın enerjı alın keyfınıze bakın çok daha ıyı olacagından emınım.aynıs seyı ben denedım kusursuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.Lastik seçimimde bana fikir verdiğinizden ve fikirlerinizi dikkate alacağımdan emin olun çünkü bu konu fikrimin olduğu bir konu değil.Tekrar teşekkürler.
  • Zaten Clio 1.6 16 V de de kullanıldığına ve orijinal ebatlarla arasında belirgin bir fark olmadığına göre gönül rahatlığı ile takabilirsiniz. Hiç sorun olmaz.
  • ben michelin taktım geçen sene

arabanın lastik sesi çok azaldı.

yakıt azaldı
  • michelin energy saver iyidir. uzun ömürlüdür. ama fren yaparken hep güvensiz hissettim.
    yaptığım kazada hep aklımda soru işareti olarak kalan bir konuydu.
    nasıl duramadığımı çok düşündüm.
  • Bundan 10 yıl önce Doğan arabama Fulda diadem drigo takmıştım.Frenleme falan çok güzeldi.Islak zeminde çok iyiydi.Şimdi Fulda Progresso var benim istediğim ebatta.Testlerde başarılı acaba diyorum kullanan var mıProgressoyu?Tercih edilebilir mi Lassa impetus revo ve michelin energy saver karşısında? Ne dersiniz arkadaşlar?
  • selamlar

175/65/14

14 X 2.54 = 35,56 cm (jant çapı)
    17.5 X (0.65+0.65) = 22,75 cm (lastiğin her iki yanak yüksekliği)
    35,56+22,75 = 58,31 ( lastiğin yerden yüksekliği)
    (58,31 X 22) / 7 = 183,26 cm (lastiğin bir turda aldığı mesafe)

185/60/14

14 X 2.54 = 35,56 cm (jant çapı)
    18.5 X (0.6+0.6) = 22,2 cm (lastiğin her iki yanak yüksekliği)
    35,56+22,2 = 57,76 ( lastiğin yerden yüksekliği)
    (57,76 X 22) / 7 = 181,5 cm (lastiğin bir turda aldığı mesafe)

183,26/181,5 = 1,009
    yani kabaca %1 lik fark var.
  • 175 çok ince bir lastik zaten 185-60 R14'ün yuvarlanma çapı da neredeyse aynı az da olsa yol tutuşuna etkisi olacaktır. Bence kesinlikle 185-60 14 almalısın. Aracını hor kullanmıyorsan 60 yanağın sorun olacağını sanmam.

Benim kişisel fikrim de bu ölçüdeki bir lastikte markaya fazla takılmamak gerektiğidir fiyat-performans oranı en iyi olan tercih edilmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 7 Ocak 2009; 15:02:43 >
  • Araştırmaya devam ediyorum.Bu seferde Bridgestone turanza er300 hoşuma gitti.biraz sesi yüksek diyor kullananlar ama ne dersiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1şahıs

Bundan 10 yıl önce Doğan arabama Fulda diadem drigo takmıştım.Frenleme falan çok güzeldi.Islak zeminde çok iyiydi.Şimdi Fulda Progresso var benim istediğim ebatta.Testlerde başarılı acaba diyorum kullanan var mıProgressoyu?Tercih edilebilir mi Lassa impetus revo ve michelin energy saver karşısında? Ne dersiniz arkadaşlar?

2 sene once 175/65/14 ebatlarinda diadem linero aldim ve lastik omrunu tamamlayana kadar (75000 km) ne havasi indi ne tel kirdi vs.. yumusakligi benim icin yeterliydi ayrica yol tutusuda hosuma gidiyordu. yol sesini hic anlamadim o yuzden yorum yapamayacagim. simdi yeni lastiklerimde fulda. diadem linero piyasadan kalktigi icin ecocontrol aldim. yakit olayina deginemeyecegim cunku motordan dolayi cok yakiyor aracim ama ayni konforu hissediyorum diyebilirim. size onerim goruntu ugruna 65 yanaktan vazgecmeyin pisman olursunuz.

Babamin e 200 unde (205/60/15 yada 16 hatirlamiyorum) Fulda Carat Progresso kullaniyoruz (cok kullanmiyoruz bu araci ucuz olsun diye taktik) fakat o lastiklerde takilali 1 seneden fazla olmasina ragmen gecen kontrol ettirdigimde havasini kaybetmemisti, ayrica yuksek hizlarda (170--) herhangi bir guvensizlik vermiyor. ses konusunda yine birsey diyemiyecegim.

bridgestone turanza er 300 de babamin diger aracinda vardi. tam 125 bin km yapti, hala da giderdi bir gun bir tanidik barum diye bir lastikte kampanya gormus (4 tanesi 200 lira 195/65/15) dayanamamis almis :) yalniz bridgestone da konfor biraz az sanki birde yazin cok ciyakliyor..

lassa impetus konusuna gelince teyzeme israr etmeme ragmen gitti lassa aldi aracina, pek memnun degil biraz sert ve gec isinan bir lastikmis.

michelin konusunda sunu biliyrsunuzdur, yumusak hamurlu olmasindan dolayi cabuk balon yapip tel kiriyor. mercedesin eski lastikleri michelindi 2 lastik balon yapti ondekilerden biride tel kirinca mecbur degistirdik, fuldalardan memnunuz en azindan sert degiller.

ne alirsaniz alin markadan sasmayin, fulda ucuz olsada goodyear uretiyor ben sahsen guveniyorum. ager az daha parama kiysaydim (gerekli gormedim o zamanlar) good year alirdim. gerci forum ahalisinden hic good year onerende duymadim..

• Emtue kardeş değerli tavsiyelerin için teşekkür ederim.İmpetus revo veya fulda progresso ikisinden birisinde karar kılacağımı sanıyorum.Teşekkürler.
  • Dün gece 1civarı ankarada çok güzel çalısan beledıyemızın actıgı cukura düştüm.Anında arabanın gidişi değişti dedim kesin lastik yarıldı araç palio simit tank var yedek lastiğm yoktu sağa çektim lastikte bişey göremedim.
    Bu sabah baktırdım jantım eğilmiş Lastikde balon vs birşey olmamış Michelin Enerji hakkında çok duyum oldugu için korkmuştum ama sorunsuz atlattık.
  • Arkadaşım bu ebatta clio aracın için seçeneklerin bol,ben kullandığım lastikleri ve izlenimlerimi aktarayım naçizane bir fikrin olur belki..Bu arada mesleğim şoförlük olduğundan kendi aracım dışında da çok markayı denemiş oldum..175 70 / 13 ebatta izlenimlerim

Pirelli P 3000 energy:Kesinlikle ve kesinlikle yeni olduğu sürece süper bir lastik..Yakıt ekonomisi,yol tutuşu,sessizliği,suda kızaklaması bakımından güvenliliği,çekişi,fren mesafesi çok güzel,fakat bu güzelin bir kaç kusuru var;km ömrü kısa bana göre fiat palio aracımın altında %70 ş.dışı,%30 ş.içi kullanımla 35.000 km yapabildim,balans tutmama ve tel kırma problemleri oluşabiliyor,bende oldu..Fiyatı en ucuzu 80 lira gibi..

Continental Ecocontact3:Bu lastikte en az p3000 kadar beni memnun etti ama aynı p3000 de olduğu gibi yeniyken..p3000 için yazdıklarımın hepsi balans tutma hariç bunda da geçerli..(Bu arada lastiklerimi değiştirdiğimde en az 3 mm diş kalınlığı vardı) fiyatı 120-125 lira gibi..

Continental EcocontactEP:Bu lastik için söyleyebileceğim şey yakıt ekonomisi ve sessizlik..Bunların dışında vasat bir lastik,yol tutuş,frenleme,çekiş zayıf..Görece tabii..(senin ebatta var mı bilmiyorum bunu) 90 lira gibi..

Bridgestone B330 Evo:Gayet dişli bir lastik..Kış lastiği kadar diş derinliği ve yapısına sahip neredeyse..Biraz ses yapıyor o kadar aşırı değil..Km ömrü uzun,çekiş çok iyi,suda kızaklama güvenilir,frenleme iyi,Türkiye şartlarına en uygun yaz lastiklerinden biri..110 lira gibi..verdiğim tutarlar 175-70/13 e göre..

Aşağıdakiler de senin ebata yakın ebatta kullandıklarım..

Michelin Energy:Sadece ve sadece kuru zeminde iyi..Km ömrü iyi,çekiş güçlü bir araçta iyi değil çok patinaja düşüyor,frenlemede zaman zaman zayıflıklar gösteriyor..sadece yazın kuru havada tercih edilecek bir model,sessiz,yol konforu olan ama çukurları sevmeyen bir model..Fiyatı da senin ebatta sanırım 170 lira civarı..

Bridgestone Turanza ER300:Kesinlikle o da Michelin energy gibi sadece yazın kuru havalarda tercih edilmesi gereken sert bir lastik..Yağışlı havalarda güven vermiyor,çekiş zayıf,frenleme tedirgin edici..sessiz bir lastik..yol tutuşu kuru zeminde çok iyi..fiyatını hatırlayamadım ama 170 lira civarıdır diye tahmin ediyorum..

Good year GT3:Konforlu,sessiz,ömürlü bir lastik..Frenleme ve çekiş makul sayılabicek seviyelerde..Çukurları sevmiyor..yol tutuş vasat üzeri..fiyatı verdiklerine göre yüksek gibi geliyor bana..110 civarı sanırım..

Firestone:Genel olarak tatminkâr,fiyatını bilmiyorum..Volkswagen polo classic te kullandım yıllarca..

Aklıma gelenler bunlar inşallah bir fikir edinebilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0A14CAF8E -- 11 Ocak 2009; 19:40:55 >

• İyi akşamlar arkadaşlar.Foruma yeni katıldım.Birkaç hafta önce 2007 corolla D-4D plus line satın aldım.Bu aracı daha doğrusu toyotayı ilk defa kullanacağım nasipse.
    Corolla da orjinal de Brigdestone var biliyorsunuz.Islak zeminde sorun ve uzun yolda lastik ses yapıyor diyorlar.
    Araç yeni lastik istiyor.Hangi marka önerirsiniz? Birde orjinal ebat 195/60/15. 195/65/15 taksak herhangi bir sorun olurmu? Birkaç cm. daha yüksek. Bu arada şu anda Michelin Energy i düşünmekteyim.
    Fikir verirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.