Bildirim
lazer mi püskürtme mi avantajlı acil ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
ben lazer öneririm hocam hp marka püskürtmeli yazıcım var hiç memnun değil kartuş çok çabuk bitiyor ve çıktı çıktıktan hemen sonra eline aldığında ıslak oluyor resimlerde püskürtme oldupunda klağıt ıslanmış gidi oluyor -
biraz araştırıyorumda püskürtmelinin elektrik harcaması son derece düşükmüş ve baskı kalitesi daha iyimiş lazere göre? şöyle söyliyim 100 tl lik püskürtmeli yazıcı ile 300 tl lik lazer yazıcı arasındaki farkı lazer yazıcı nekadar kağıtta amorti eder ? saçma sorular soruyo olabilirm maruz görün artık -
-
lazer yazıcı hem çıktı sayısı olarak hemde hız olarak ofis için çok daha avantajlı ofiste baskı kalitesi çok önemli olmaz hemde kaliteli bir lazer yazıcı püskürtmeli bir yazıcıdan çok daha kaliteli çıktı alır örneğini yaşadım kuzenimde lazer yazıcı var lexmark marka benim püskürtmeliden çok daha kaliteli çıktı alıyor yaklaşık 2 katta daha hızlı ben lazer öneririm kesinlikle -
En kötü lazer yazıcı 1000 kopya çeker Inkjet yazıcılar 60-70 kopyada biter ve kartuşları makinadan pahalıdır.
Lazer yazıcılardan 2 sene çıktı almayın sonra çıktı alın ilk günkü kalitesinde yazdırır. İnkjet yazıcılardan 2 hafta çıktı almayın kartuş kafası tıkanabilir donar yazdırmaz ve kartuşları yazıcıdan pahalıdır.
En yavaş lazer yazıcı dakikada 20 A4 kağıt basar inkjet yazıcılar dakikada 2 tane A4 kağıdı anca yazdırır.
Piyasada kendisi dolumu ucuz kartuşu ucuz chip- resetleme masrafı çıkarmayan çıktısı güzel lazer yazıcılar Brother 2130 ve 2040 dır
Gene kendisi, dolumu, kartuşu en ucuz resetleme masrafı çıkarmayan çıktısı güzel renkli lazer yazıcılar Canon 5050 ve Hp 1215-1218 dir -
quote:
Orijinalden alıntı: srabonn
En kötü lazer yazıcı 1000 kopya çeker Inkjet yazıcılar 60-70 kopyada biter ve kartuşları makinadan pahalıdır.
Lazer yazıcılardan 2 sene çıktı almayın sonra çıktı alın ilk günkü kalitesinde yazdırır. İnkjet yazıcılardan 2 hafta çıktı almayın kartuş kafası tıkanabilir donar yazdırmaz ve kartuşları yazıcıdan pahalıdır.
En yavaş lazer yazıcı dakikada 20 A4 kağıt basar inkjet yazıcılar dakikada 2 tane A4 kağıdı anca yazdırır.
Piyasada kendisi dolumu ucuz kartuşu ucuz chip- resetleme masrafı çıkarmayan çıktısı güzel lazer yazıcılar Brother 2130 ve 2040 dır
Gene kendisi, dolumu, kartuşu en ucuz resetleme masrafı çıkarmayan çıktısı güzel renkli lazer yazıcılar Canon 5050 ve Hp 1215-1218 dir
hocam olayı çok güzel açıklamış kesinlikle laze yazıcı
-
Püskürtmeli yazıcıyı sadece fotoğraf baskıları için öneriyorum. Çıktı alacaksanız püskürtmeli almayın. Kuruma problemleri de olabiliyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: sener371
Püskürtmeli yazıcıyı sadece fotoğraf baskıları için öneriyorum. Çıktı alacaksanız püskürtmeli almayın. Kuruma problemleri de olabiliyor.
ne kuruması oluyor muş?lazer yazıcılar bitmeyen kartuşlu yazıcılara göre sadece hız bakımından iyidir.başka hiçbirşeyi inkjet yazıcıya değer değildir.
bir mürekkep püskürtmeli ve bitmeyen kartuşlu yazıcyılal günde 1000 tane çıktı rahatlıkla rutin bir şekilde alınabilir. -
ne kuruması oluyor anlatayım. kartuşların ucundaki mikro deliklerden mürekkep püskürtülüyor. özellikle sıcak havalarda bu mikro delikler kuruyarak tıkanabiliyor. yeni kartuş yazıcıdan pahalı. benim hp püskürtmeli yazıcım vardı baya çöpe attım. sonra sadece tarayıcısını kullanmak için canon çok fonksiyonlu aldım 30-40 resim bastım. tıkanma olmadı. -
quote:
ne kuruması oluyor anlatayım. kartuşların ucundaki mikro deliklerden mürekkep püskürtülüyor. özellikle sıcak havalarda bu mikro delikler kuruyarak tıkanabiliyor. yeni kartuş yazıcıdan pahalı. benim hp püskürtmeli yazıcım vardı baya çöpe attım. sonra sadece tarayıcısını kullanmak için canon çok fonksiyonlu aldım 30-40 resim bastım. tıkanma olmadı.
ben şahsen mürekkep püskürtmeli hp kullanmadım.fakat 4 tane canon geçti ve dördü de bitmeyen kartuşlu okul dönemlerinde yaz tatilinde 3 ay çıktı almadığımız oldu okullar açılınca normal devam ettik yazıcıya.tıkanma yanlış mürekkep tercihinden kaynaklanan bir sorun. -
Lazer al bence -
quote:
Orijinalden alıntı: sco17
Lazer al bence
lazer yazıcının albenisi sadece hızlı olmasından kaynaklanmaktadır.
Başka hiçbir şeyi mürekkep püskürtmeyi yazıcıya denk değildir. -
bende canon mf4010 lazer var. kilosu 30tl den bir kartuşu 3 tl ye 2000 sayfa baskı alıyorum. püskürtmeli ile 2000 baskı almanın maliyeti kaç? -
quote:
bende canon mf4010 lazer var. kilosu 30tl den bir kartuşu 3 tl ye 2000 sayfa baskı alıyorum. püskürtmeli ile 2000 baskı almanın maliyeti kaç?
10 tl (3000)baskı tabii bitmeyenkartuşla kullanılırsa dikkat edinki okullar gibi seri çıktı alan kurumlar dahii bu bitmeyen kartuşlu cihazlara yöneliyorlar çünkü lazerden bin kat daha iyi.
Eğer sizin gibi ucuz toner gibi ucuz mürekkep kullanılırsa 1 lirayada düşer...
ayrıca mantıken bir resmi bir siyah beyaz aldığınızı düşünün birde renkli inanın lazer yazıcıdan alınan reismler insanın içini karartıyor.lazer yazıcılar ayda 10000 bin baskı kapasitesine sahip yazıcılar.bence hiçbir ev kullanıcısı için mantıklı değil.tabi.. bitmeyen kartuşla mürekkp püskürtmeli yazıcı kullanılır ise
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirekinci -- 8 Şubat 2012; 20:29:00 >
-
Hem mürekkepli hem de lazer kullanmış biri olarak evlerde bile lazer kullanılmalı.
Mürekkeplilerin hayatta kalması için serum misali bitmeyen kartuş uydurdular ama nafile, gelecek lazerlerin. -
quote:
Orijinalden alıntı: Burak[Alper]
Hem mürekkepli hem de lazer kullanmış biri olarak evlerde bile lazer kullanılmalı.
Mürekkeplilerin hayatta kalması için serum misali bitmeyen kartuş uydurdular ama nafile, gelecek lazerlerin.
ne açıdan evde lazer kullanılıyor.evde ögrencisi olan bir evde lazer ne iş görebilirki...
ayrıca bir lazer yazıcı en az 200 liradan başlıyor.ve adam gibi evde kullanılacak bir lazer renkli olarak tarayıcısı olan en az 500 lira ve onlarda bile foto alınmıyor. -
bende lazerde var bitmeyen kartuşlu püskürtmelide var. Lazer alma bence. Bu arada renkli lazerin baskı maliyetleri ile karşılaştırın bu sistemi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: utkanizmit
bende lazerde var bitmeyen kartuşlu püskürtmelide var. Lazer alma bence. Bu arada renkli lazerin baskı maliyetleri ile karşılaştırın bu sistemi.
işte bilinçli kullanıcılar belli ediyor kendini ....
lazer yazıcılar sadece hız bakımından iyi...gerisi yalann... -
Arkadaşlar ben sadece evde kullanacağım, fotoğraf falan çıkarmak için kullanmayacağım sadece çok sık çıktı alacağım. Uzun ömürlü beni kartuşuyla uğraştırmayacak bir yazıcı önerebilir misiniz? Foruma şöyle bir göz gezdirdim Canon MP495 adlı modelin bitmeyen kartuş diye bir makinesi varmış, önerir misiniz bu modeli?
Edit: Anladığım kadarıyla kenarına takılan şey sonradan takılan bir şey, Canon bu şekilde satmıyor sanırım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 8 Şubat 2012; 23:36:44 >
Benzer içerikler
- epson yazıcı wifi bağlanmıyor
- epson l3250 ile l3251 arasındaki fark
- epson ped reset programı indir ücretsiz
- hp yazıcı çalışıyor ama yazdırmıyor
- epson yazıcı boş kağıt çıkarıyor
- bim 3d yazıcı
- firmware nedir
- en iyi yazıcı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X