Şimdi Ara

lcd yi ışıklandırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar picli bir devrede lcd yerine nasıl display kullanabilirim yada lcdnin ekranını nasıl aydınlatabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

• lcd niz nasıl bir lcd?

lcd yi ışıklandırma

lcd yi ışıklandırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dağcı-85 -- 21 Kasım 2006; 12:06:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dağcı-85

lcd niz nasıl bir lcd?

lcd yi ışıklandırma

lcd yi ışıklandırma
    DOTMATRİX LCD
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayselozturk

DOTMATRİX LCD

Alıntıları Göster
    Kullandığınız LCD nin aydınlatma özelliği varsa bu uçlara uygun gerilimi vererek (genelde 15. ve 16. pinler) LCD nizin aydınlanmasını sağlayabilirsiniz. Eğer böyle bir özelliği yoksa kullandığınız lcd nin kodunu yazın. Bu lcd ile uyumlu, aydınlatma özelliği olan bir lcd araştırırız.
  • quote:

Kullandığınız LCD nin aydınlatma özelliği varsa bu uçlara uygun gerilimi vererek (genelde 15. ve 16. pinler) LCD nizin aydınlanmasını sağlayabilirsiniz. Eğer böyle bir özelliği yoksa kullandığınız lcd nin kodunu yazın. Bu lcd ile uyumlu, aydınlatma özelliği olan bir lcd araştırırız.

Alıntıları Göster
    kardeş bakın bakalım bu lcd nasıl böyle oldu sizce ben yaptım
    bir düşünün.

bakın bu tavır negativdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 21 Kasım 2006; 20:26:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

kardeş bakın bakalım bu lcd nasıl böyle oldu sizce ben yaptım
    bir düşünün.

bakın bu tavır negativdir.

Alıntıları Göster
    lcd önündeki film i ters çevirmişsin...

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Dağcı-85

evet
    LCD backlightı genelde 4.3 V civarı ile beslenir.
    devrenin 5V unda bir diyot (1n400x) ile 4.3 V elde edip bunu LCd.nin backligt besleme pinine bağlayabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar kusura bakmayın bir sorum daha olacak
    şimdi lcdnin 15 ve 16 ıncı bacaklarından hangisi şase hangisi +vcc ve biz lcdyi devreye bağlamadan sadece bu uçlarına enerji verirsek lcd ışık verirmi. yoksa lcnin beslemesinide bağlamamız gerekiyormu?
  • quote:

arkadaşlar kusura bakmayın bir sorum daha olacak
    şimdi lcdnin 15 ve 16 ıncı bacaklarından hangisi şase hangisi +vcc ve biz lcdyi devreye bağlamadan sadece bu uçlarına enerji verirsek lcd ışık verirmi. yoksa lcnin beslemesinide bağlamamız gerekiyormu?
    lcd nin kodunu veya datasheetini verirseniz daha fazla yardımcı olunabilir, genelde dot matrix lcdlerde backlight beslemesi için pinler A ve K ile gosterilir, A yı arkadaşın dediği şekilde bir diyode bağlayarak beslersiniz, K yı grounda verirsiniz. örnek GXM12232-1SL
    Liquid Crystal Display Module;
     lcd yi ışıklandırma

lcd yi ışıklandırma

burada 19. ve 20. pinler A ve K oluyor,
    mutlaka lcdnizin koduna bakarak datasheetini inceleyin, sizdeki lcd nin pinleri farklı tanımlanmış olabilir
     lcd yi ışıklandırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador01 -- 23 Kasım 2006; 13:44:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: matador01

lcd nin kodunu veya datasheetini verirseniz daha fazla yardımcı olunabilir, genelde dot matrix lcdlerde backlight beslemesi için pinler A ve K ile gosterilir, A yı arkadaşın dediği şekilde bir diyode bağlayarak beslersiniz, K yı grounda verirsiniz. örnek GXM12232-1SL
    Liquid Crystal Display Module;
     lcd yi ışıklandırma

lcd yi ışıklandırma

burada 19. ve 20. pinler A ve K oluyor,
    mutlaka lcdnizin koduna bakarak datasheetini inceleyin, sizdeki lcd nin pinleri farklı tanımlanmış olabilir
     lcd yi ışıklandırma

Alıntıları Göster
    tamam data sheetini buldum
    söylediklerinizi gördüm sorun şu lcd yi devreye bağlayıp enerji verdiğimde hala ekranı aydınlanmadı sorun ne olabilir acaba

• quote:

söylediklerinizi gördüm sorun şu lcd yi devreye bağlayıp enerji verdiğimde hala ekranı aydınlanmadı sorun ne olabilir acaba

Alıntıları Göster
    diğer bir olayda şu lcdyi devreye bağlamadan direk ekranın aydınlanıp aydınlanmadığını görebilirmiyiz görebilirsek nasıl
  • quote:

diğer bir olayda şu lcdyi devreye bağlamadan direk ekranın aydınlanıp aydınlanmadığını görebilirmiyiz görebilirsek nasıl

Alıntıları Göster
    lcd niz kaç pinli? eğer 16 pinli ise 16. ayağa - , 15. ayağa + 4.3 V verin lcd nizi hiç bir yere bağlamadan bu şekilde aydınlatmasını test edebilirsiniz.
  • quote:

lcd niz kaç pinli? eğer 16 pinli ise 16. ayağa - , 15. ayağa + 4.3 V verin lcd nizi hiç bir yere bağlamadan bu şekilde aydınlatmasını test edebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    deiğinizi denedim ama olmadı - dediğiniz ney şaseyimi kasdediyorsunuz yani gnd ye mi takıcam yoksa başka bir şeymi
  • quote:

deiğinizi denedim ama olmadı - dediğiniz ney şaseyimi kasdediyorsunuz yani gnd ye mi takıcam yoksa başka bir şeymi

Alıntıları Göster
    devreyi beslediğiniz 4.3 voltluk güç kaynağının - ucu 16. ayağa, + ucuda 15. ayağa bağlanacak. yani 16. pin ile 15. pin arasında 4.3 volt olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dağcı-85 -- 23 Kasım 2006; 17:53:14 >
  • quote:

devreyi beslediğiniz 4.3 voltluk güç kaynağının - ucu 16. ayağa, + ucuda 15. ayağa bağlanacak. yani 16. pin ile 15. pin arasında 4.3 volt olacak.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu çok zor oldu ama sonunda yine oldu işte..
    kırmızı efekt lcd ligt nasıl ama??

lcd yi ışıklandırma

lcd yi ışıklandırma

• quote:

arkadaşlar bu çok zor oldu ama sonunda yine oldu işte..
    kırmızı efekt lcd ligt nasıl ama??

lcd yi ışıklandırma

lcd yi ışıklandırma

Alıntıları Göster
    güzel olduda nasil oldu : )

• quote:

Orijinalden alıntı: kepche

güzel olduda nasil oldu : )

Alıntıları Göster
    Şeffaf kırmızı film ile olmuş.Dikkatli bakarsan LCD nin önünde bir film var hafiftende buruşuk
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ayselozturk

Bazı LCD lerde 15 ve 16 bacaklar direkt olarak arka aydınlatmaya bağlı olmaz. LCD nin arkasında birbirlerine lehimlenerek birleştirilmek üzere bırakılmış bitişik pad ler olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzanGazi

Şeffaf kırmızı film ile olmuş.Dikkatli bakarsan LCD nin önünde bir film var hafiftende buruşuk

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: OzanGazi

kardeş sende amma atıyon haaa..

kırmızı film olsa neyle ışıklandıracaz bir düşün bakalım.. yeşil ışık olsa böyle olur mu???

oradaki bir kırmızı led ile yapılmıştır.
    ama ledi tam ayarlamak lazım ki lcd nin her yerine dahığıtsın ve bir de içinde folyo kağıt var
    o da ışığı dağıtsın diye..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: OzanGazi

kardeş sende amma atıyon haaa..

kırmızı film olsa neyle ışıklandıracaz bir düşün bakalım.. yeşil ışık olsa böyle olur mu???

oradaki bir kırmızı led ile yapılmıştır.
    ama ledi tam ayarlamak lazım ki lcd nin her yerine dahığıtsın ve bir de içinde folyo kağıt var
    o da ışığı dağıtsın diye..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar lütfen hala sorunumu çözemedim lcd GDM1602A diye bi lcd lütfen yardım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.