Şimdi Ara

Led sistemi kurmak istiyorum (direnc v.b. ne olmali?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asagidaki foto da oldugu gibi bir Led sistemi kurmak istiyorum. 1 Led; 3.0-3.2V, 300mA, 60-90lumens degerinde.
    Evimdeki avizemde 24 halojen lamba girisi var. Her bir giris icin 6 tane led. Bu 6 ledi de 3 lu 3 lu seri yapip, paralelle birbiriyle birlestirmek istiyorum. Sonrasida 24 tane paralel 6 li led.
    Umarim semayi dogru cizmisimdir. Bu ilk girisimim hoby amacli kendim yapmak istiyorum.
    (Anlatimi kolaylastirmak icin direnclere numara verdim)

Benim bilmek istediklerim;

1. Bu sistemi 220 ac ile calistirabilirmiyim? Eger Calisirsa direnc, köprü diyot v.b. olarak nerede ne kullanmaliyim?

2. Bu sistemi 12 dc ile calistirabilmek icin nasil bir besleme voltaji kullanmaliyim ve direncler nasil olmali?

3. Ayni sekilde 12 ac ile calistirmak mumkun mu? Neler gerekli?

4. Eger 3 sistemde de calisiyorsa hangisi daha uygun olur? Yada onerdiginiz baska bir sistem var mi?

Anlatimli sekilde anlatabilirseniz cok memnun olurum. Simdiden cok tesekkurler.

Led sistemi kurmak istiyorum (direnc v.b. ne olmali?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mate70 -- 27 Aralık 2014; 4:51:51 >

• mate70 kullanıcısına yanıt
    normal beyaz led mi kullanacaksiniz.. led akimi 20 ile 30mA arasi degisir.. 24 adet yuvaniz var, bu yuvalardan kac V cikiyor.. sistemin icinde trafo varmi.. veya halojenleriniz 220v mu /12v mu.
    kurulu duzeni pek degistirmek istemeyiz. ana sistemin durumuna gore oneride bulunalim.
    2 ve 3 nolu drence büyük ihtimal gerek olmaz,, 1 ler işi yapar. sistem 12/24v için doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 27 Aralık 2014; 17:02:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabin icin tesekkur ederim,

Kullanmak istedigim ledler bunlar;http://www.dx.com/p/jrled-1w-90lm-3300k-warm-white-light-lamp-beads-set-white-yellow-3-0-3-2v-100-pcs-353661#.VJzMvF4Ag
    benim avizede su an 12v ac g4 halojen lambalar var. Icinde trafo var ama kaclik bilmiyorum. sokmek baya bi mesele. oda da bu avizeden 2 tane var. toplam 48 adet yuva. bu ledlerin odayi aydinlatacagini umuyorum.
    12v luk sistemde 1w direnc uygulasam yeter mi? Buyuk bi ihtimal benim trafo 12v ac dir. bu trafoyla calistirabilirmiyim?

Tesekkurler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.