Şimdi Ara

Lenova Batarya Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.Lenovo z500 dizüstü bilgisayarımın şarjı %60 da iken şarjdan çıkartıyorum.Pil zamanı 2-3 saat arasında birşey gösteriyor.Normal olarak kullanmaya devam ediyorum oyun oynamıyorum sadece internete bakınıyorum. Fakat 15 dk içinde %30 'a düşüyor 1.30 saat kaldığını söylüyor.Sonra yine hemen düşüyor %7 'e.Batarya içine gömmeli çıkmıyor.
    Ben prize bağlı olarak girmekten sıkıldım artık..
    Laptopu alalı 1 yıl 3 ay oldu.Garantiye gönderirsem yardımcı olurlar mı?

• Energy Management'den Pil göstergesi sıfırlama yap, bayağı uzun sürüyor işlem fakat sorununu halledecektir diye düşünüyorum.
  • Neden % 100 olmadan 60 da cıkartıyorsun?
    Bekle tam dolsun ondan sonra çıkart
    Hep yarım şarz kullandığın için bozulmus olabilir.
  • Hocam dediğiniz uygulamayı yapanlar çok kötü sonuçlar almış.Anakart felan bozulan çok olmuş.İnternette eğer bunu yapacaksanız laptopunuz şarjı %50 %60 dan yukarı almıyorsa yapın demişler.Bende de öyle bir sorun yok.Sadece bataryam az gidiyor.Birde gömmeli batarya olduğu için ayrı bir sıkıntı ileride değiştirmem baya sorun olur.Eğer garantiye gönderirsem bataryayı değiştirirler mi aslında bunu daha çok merak ediyorum.

TisKE %60 da kullanırsam batarya ömrü daha uzun gidiyormuş.Arkadaşın dediği lenovonun Energy Management programında öyle yazıyordu.Bende bugüne kadar hep öyle kullandım artık eve wifi gelince bilgisayarı oda içine taşımaya başladım ve şarjın çabuk bittiğinin farkına vardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfer6 -- 9 Mart 2015; 6:11:44 >
  • Hep bu hurafelerden cekiyoz..

Cep telefonunu nasıl kullanıyorsan, notebook ve tableti de öyle kullanacaksın.
    İşte ve evde notebook kullanıyorum
    dolunca çekerim PC uyarınca da takarım

2 senedir notebook pilinde en kucuk perf kaybı yok.
  • Bende normalde batarya koruma modunda kullanıyorum, senin dediğin gibi batarya hızlı tükeniyordu. Sana dediğimi yaptım tekrardan eski performansına kavuştu. 3 farklı lenovo laptopta denedim pil göstergesi sıfırlamayı herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ama tabi bu demek değildir ki bir sorun olmayacak. Teknik servis daha iyi bilir, onlara bir danış istersen.
  • Tamam hocam deneyeceğim teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    DELL G3 ısınma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.