Şimdi Ara

Lenovo Ideapad 5 14ITL05 FIRSAT (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
1
Favori
25.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NIGRA

Bir de diğer satıcı odadan abartmıştı iyice 7400 açtı sonra 7500 açtı enson 7600 açtı lan bu paralara bu bilgisayara zaten almazdım açıkçası en azından fiziki donanımı 1000 lira daha fazla verecek bir bilgisayar değil parmak izi yok klavye aydınlatması yok ekran kartı 4 GB değil hard disk 1 terabyte değil onun yerine ben 7500t çıkacaksan HP nin 8 GB RAM 4 GB ekran kartı olan modelin alırdım açıkçası. Bir de kendine hiç öyle pişmanlık yapma çünkü gerçekten teknoloji birazcık da şans işi oluyor 10 kere bilgisayar aldım şimdi arkadaşlarıma gittim Kendi kardeşim aldırdım bilgisayar servisten gelmedi sürekli mavi ekran verip anakart yakıyordu markası Samsung to 10 arkadaşım mutluyken kardeşim şansıma denk geldi peki şunu merak ediyorum senin cihazın neden üretim hatası diye geri almadılar ya da sen mi böyle vermek istemedin ekran titremesinde driver yüklediğinde olduğunu yazmışsın driver ile alakalı olmayıp da ana kartla alakalı olması gerçekten ilginç.

Bir de arkadaşlar bu bilgisayarı şu an kullanan arkadaşlar yani sizce de bunun mousepad kısmı birazcık böyle insanı tedirgin etmiyor mu click basarken ? Bir de elimdeki USB bellekten midir yoksa bilgisayarın ismi belli kısmı biraz dar mı anlamadım böyle sanki zar zor girdi var mı bu ikisi hakkında düşüncesi olan

@ademis

Alıntıları Göster

Ekran kartı 2 gb gddr6 farkındaysanız masaüstü 1050 ti performansı veriyor. O dediğiniz 4 gb dediğiniz kartlar bunun performansı altında ezilir. Ki zaten diğer markalar gddr5 versiyonunu 9000 tl civarı satıyor. Teknoloji şans işi değildir bu ürünler rasgele üretilip satılmıyor. İlk defa kendi çevremde 3. Günde garantiye giden bilgisayar görüyorum. Sadece bende değil sorun yaşayan çok insan var bı şekilde(mouse pad vs). Sizin için yazıyorum bunu kontrol etmenizde yarar var yanlış anlamayın ürün çok güzel hepinizin sorunsuz şekilde kullanmasını isterim o yüzden dikkatli olun fiyatı hesaplı ürün alıyoruz sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F79B393CF -- 2 Nisan 2021; 23:12:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

O titreme msjlarınızı inceledim ama tam anlamadım nerede ne deneyip kontrol edeyim arkadaş? Yönlendirir misin

Alıntıları Göster

Yüklediğim resimleri indirip tam ekran yapmanız yeterli belli oluyor zaten ama tam ekrandan kastım kendi ekranınız gibi olması

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F79B393CF

Ekran kartı 2 gb gddr6 farkındaysanız masaüstü 1050 ti performansı veriyor. O dediğiniz 4 gb dediğiniz kartlar bunun performansı altında ezilir. Ki zaten diğer markalar gddr5 versiyonunu 9000 tl civarı satıyor. Teknoloji şans işi değildir bu ürünler rasgele üretilip satılmıyor. İlk defa kendi çevremde 3. Günde garantiye giden bilgisayar görüyorum. Sadece bende değil sorun yaşayan çok insan var bı şekilde(mouse pad vs). Sizin için yazıyorum bunu kontrol etmenizde yarar var yanlış anlamayın ürün çok güzel hepinizin sorunsuz şekilde kullanmasını isterim o yüzden dikkatli olun fiyatı hesaplı ürün alıyoruz sonuçta

Alıntıları Göster
    Bahsettiğim hp nin ekran kartı gtx1650 idi. Sanmıyorum bundan kötü olduğunu,

Steami deniyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• quote:

Bahsettiğim hp nin ekran kartı gtx1650 idi. Sanmıyorum bundan kötü olduğunu,

Steami deniyorum

Alıntıları Göster

Hocam linkini atar mısınız iade olursa almak isterim

Edit: buldum 15.6 altı ekranı oyuncu bilgisayarından bahsediyorsunuz 14 inç bu özellikleri kast ettim ben bulabilirseniz iade yaptırıp alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F79B393CF -- 2 Nisan 2021; 23:15:20 >
  • quote:

Hocam linkini atar mısınız iade olursa almak isterim

Edit: buldum 15.6 altı ekranı oyuncu bilgisayarından bahsediyorsunuz 14 inç bu özellikleri kast ettim ben bulabilirseniz iade yaptırıp alacağım

Alıntıları Göster

• quote:

steam arkadaşlar kısmında ekranda titreme oluyor sorunu yaşayan var mı ? garantiye yollamayı düşünüyorum daha 3 günlük cihaz intel ekran kartı driverini silince düzeliyor ama kurunca titriyor. Format atıp lenovo sitesinden kurdum gene aynı intel sitesinden kurdum gene aynı. ekran resminde fazla belli olmuyor eğer kurma şansı olan varsa deneyebilir mi ?

Bu mesajdaki resmi duvar kağıdı mı yapacağım bakmak için?

• quote:

Bu mesajdaki resmi duvar kağıdı mı yapacağım bakmak için?

Alıntıları Göster

Sağ alt tarafta tam ekran işareti var ona basmanız yeterli

• quote:

Alıntıları Göster

Aynı duruyor, peki size ne teşhis koydular neymiş tam olarak sorun? Farklı resimlerde denediginiz de aynı sorun var mı?

• quote:

Alıntıları Göster

Dostum bak şimdi telefonda açtım ben senin bu resmi (samsung note9) bu resim düz siyah değil. iphone nun son duvar kağıtlarına benzer bir yeşilimsi halkalar var. Hatta yakınlaştığımda bu yeşilimsi pikselleri görüyorum telefonda.

Farklı resimler de bu şikayetçi olduğun şeyi yapmıyorsa eğer bence boşu boşuna cihazı tamire sokma.

Bu pc de İntel iris + Nvdia var. Ben senin ne kastettiğini anladım.

Bu pc sende mi şuan dostum? Sana çözümü söyleyeyim..

Sende neyin hareket ettiğini anladım şimdi. Sanki resim kafasını toplamaya çalışır gibi hareket ediyor video da.

NVDİA ayarlarına gir. PC prize takılı olsun. Zaten bu dalgalanmayı gördüğüne göre ışık açık kullanıyorsun

nvdia ayarlarında: Görüntü ayarlarını önayarla yap sekmesinde gelişmiş 3D görüntü ayarlarını kullanı seç

sonra 3d ayarlarının yönetilmesi 2nci sekmeye gir. otomatik seç kısmında yüksek performanslı nvdia işlemcisini seç.

O dalgalanmanın durması lazım.

buna benzer bir sorunu okumuştum baya önce. Bazı notebooklarda prize takılı değilken bazı şeyler aynı güçte çalışmıyor. Birde bunun entegre ekran kartı intel iris özel bir kart. Baya bi anlatıyorlar. Paylaşımlı gibi değil sadece iris olanlarda. yada intel hd den kalite olarak çok ötede. Mesela benim diğer pc de lenova baya eski bi model i3 2017 de mi ne almıştım. Zaten fiber kablosuz ağı görmüyor birde prizde değilse kesinlikle baya fark ediyor internet kullanımı onda.

Benim şahsi düşüncem bu şekilde. PC sende ise deneyip sonucu yazarsan sevinirim.

• redaslan R kullanıcısına yanıt

Performans modunu nasıl aktif edeceğini bulabildin mi? FN+P aktif etmiyor.

• quote:

Dostum bak şimdi telefonda açtım ben senin bu resmi (samsung note9) bu resim düz siyah değil. iphone nun son duvar kağıtlarına benzer bir yeşilimsi halkalar var. Hatta yakınlaştığımda bu yeşilimsi pikselleri görüyorum telefonda.

Farklı resimler de bu şikayetçi olduğun şeyi yapmıyorsa eğer bence boşu boşuna cihazı tamire sokma.

Bu pc de İntel iris + Nvdia var. Ben senin ne kastettiğini anladım.

Bu pc sende mi şuan dostum? Sana çözümü söyleyeyim..

Sende neyin hareket ettiğini anladım şimdi. Sanki resim kafasını toplamaya çalışır gibi hareket ediyor video da.

NVDİA ayarlarına gir. PC prize takılı olsun. Zaten bu dalgalanmayı gördüğüne göre ışık açık kullanıyorsun

nvdia ayarlarında: Görüntü ayarlarını önayarla yap sekmesinde gelişmiş 3D görüntü ayarlarını kullanı seç

sonra 3d ayarlarının yönetilmesi 2nci sekmeye gir. otomatik seç kısmında yüksek performanslı nvdia işlemcisini seç.

O dalgalanmanın durması lazım.

buna benzer bir sorunu okumuştum baya önce. Bazı notebooklarda prize takılı değilken bazı şeyler aynı güçte çalışmıyor. Birde bunun entegre ekran kartı intel iris özel bir kart. Baya bi anlatıyorlar. Paylaşımlı gibi değil sadece iris olanlarda. yada intel hd den kalite olarak çok ötede. Mesela benim diğer pc de lenova baya eski bi model i3 2017 de mi ne almıştım. Zaten fiber kablosuz ağı görmüyor birde prizde değilse kesinlikle baya fark ediyor internet kullanımı onda.

Benim şahsi düşüncem bu şekilde. PC sende ise deneyip sonucu yazarsan sevinirim.

Alıntıları Göster

bu dediklerinizi yaptım. 3 farklı driver denedim(windows son sürüm, intel programı ile, lenovo sitesinden) performansı seçtim fark etmiyor. Serviste şuan cihaz anakart değişimi yapılacak. Ki sorun öznel bir sorun olmasa mantıken herkesin yaşaması gerekir ve fabrika çıkışı ile sorunun olması gerekir önceki ekran resimlerinde deneyen arkadaşlar oldu. Dalgalanma şeye benziyor sanki göle atarsın dalga oluşturur ya o şekilde. Teknik servisten cihaza bağlanan yetkili kişide driverleri denedi sonuç alamadı. Ekran kartı driveri kaldırınca sorun düzeliyordu. Sanırsam yenileme hızı düştüğü için böyle bir sorun yaşanıyordu.

• quote:

bu dediklerinizi yaptım. 3 farklı driver denedim(windows son sürüm, intel programı ile, lenovo sitesinden) performansı seçtim fark etmiyor. Serviste şuan cihaz anakart değişimi yapılacak. Ki sorun öznel bir sorun olmasa mantıken herkesin yaşaması gerekir ve fabrika çıkışı ile sorunun olması gerekir önceki ekran resimlerinde deneyen arkadaşlar oldu. Dalgalanma şeye benziyor sanki göle atarsın dalga oluşturur ya o şekilde. Teknik servisten cihaza bağlanan yetkili kişide driverleri denedi sonuç alamadı. Ekran kartı driveri kaldırınca sorun düzeliyordu. Sanırsam yenileme hızı düştüğü için böyle bir sorun yaşanıyordu.

Alıntıları Göster
    İşin ilginç tarafı telefonda yeşil halkalı bir resim görüyorum, lenovo da yeşil halkalı görüyorum ve dalgalanma yapmıyor, eski pc denedim omda yeşil halkalı görünmüyor küçük yeşil kareler var zoom yapınca.

Değişik bir resim. 60 hz zaten bu pc için düşük bence..

• quote:

İşin ilginç tarafı telefonda yeşil halkalı bir resim görüyorum, lenovo da yeşil halkalı görüyorum ve dalgalanma yapmıyor, eski pc denedim omda yeşil halkalı görünmüyor küçük yeşil kareler var zoom yapınca.

Değişik bir resim. 60 hz zaten bu pc için düşük bence..

Alıntıları Göster

hocam ablamın bilgisayarıda lenova bu katlanıp tablet olandan. Onun ekranı mat değil onda bir halka gözüküyor dalgalanmıyor. Kız arkadaşımda lenovo kullanıyor onun ekranı mat ryzen işlemcili ondada bu şekilde halka gözüküyor ama dalgalanma yok. işlemci yada dahili gpu ile ilgili sorun var ve ben yeni bir bilgisayarda bu şekilde hiç sorun görmedim. Bu saydığım bilgisayarın biri 1 yılı geçti diğeri 7 aylık ve tek sorun klavye tuşlarının silinmesi yada boya kalması. Zaten leptopun en önemli parçası anakart sayılır ve en pahalı parçasıdır. Yolladığım gün direkt yurt içi stoklarında olmadığı için yurt dışı stoklarından sipariş edilmiştir diye bildirim geldi. Hepsiburada hesaplı ürün satıyor bu ürünü bu fiyata almak normal şartlarda zor. 14 inç olması ve harici ekran kartı güçlü olması fiyatını zaten yükseltiyor. 6700 tl den çok daha fazla edecek bir bilgisayar bu kadar hesaplı olması garip ve kafa karıştırıcı. Tam sınav haftası ve eğitim haftamdan önce bilgisayarı yenileyip sorun yaşamamak isterken daha büyük bir sorun ortaya çıktı. İşin kötü yanı bilgisayarda hoşuma gitti başka bilgisayar almak istemiyorum yıllardır 15.6 kullandım ve küçük taşıması daha rahat bir bilgisayar istiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F79B393CF -- 3 Nisan 2021; 2:32:54 >

• Bu saydıkların sebebiyle tercih ettim bende. İnşallah bir an önce kavuşursun pc ne 👍

• ben de bazı risklere rağmen hala bu bilgisayarı bekliyorum ama sanırım denk gelmem biraz zor olacak gibi. o yüzden acer'in şu bilgisayarını gördüm. 15'6 olması çok dert deil benim için. sizin yorumlarınızı da merak ettim

https://www.hepsiburada.com/acer-aspire-intel-core-i5-1135g7-8gb-512gb-ssd-mx350-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-nx-a1cey-001-p-HBV000015WJ6J

• muharrem93 kullanıcısına yanıt
    Ben 16 GB ram olmaması ve pil performansı nedeniyle bu ve benzerlerini hep elemiştim

geçen hafta 5800 liraya satılıyordu şaka gibi zamlanmış

• @ademis haklısın ben de rami geliştirilebilir düşündüğüm için biraz daha rahattım. bunun slotu var mı ona baksam iyi olacak. tek slotsa artırmak yine maliyetli olur.

@redaslan benim de şansım ikide sıfır olduk. lenovo'yı da hepsiburada'nın ürünleri bittikten sonra görmüştüm. alacak olursak bu acer'i de zamlı alıcaz artık. ben de bu fiyatlara harici ekran kartlı hafif ve pil ömrü olan bir şey bulmakta zorlanıyorum. önümüzdeki haftaiçi artık bir şey sipariş vericem galiba.

en son 4 bine filan günü kurtaracak bir şey alıp sonra onu değiştirmekle filan uğraşmak üşendiriyor ve fiyatlar da artıyor

Aciliyeti yoksa Hepsiburada IdeaPad 5 stok takibi yapmanızı tavsiye ederim. 6648 tl fiyatla çıkacaktır yine

• Herseykargo adlı satıcıdan 8499 TL'ye satışa çıktı şimdi

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.