Şimdi Ara

Lenovo Y560p Takılma Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bahsi geçen ürünü henüz yeni aldım. Arada bir takılmalar yaşıyorum ve bu takılmalar sırasında örneğin bir müzik çalışıyorsa, ses birkaç saniyelik cızırtıya dönüyor. Bilgisayarı almamın ertesi günü müşteri hizmetlerine başvurdum. Bilgisayarı onlara bıraktım ve birkaç gün sonra bana döndüler ve raporlarında uzun süreli test edildiği ancak bir sorunla karşılaşılmadığı ve bios güncellemeleriyle birlikte ücretsiz kurulumların yapıldığı, yazıyordu. Bilgisayarı aldığım ilde değilim ve en az bir buçuk ay da gidemem. Sorun da devam ediyor. Önce, ısınmadan kaynaklandığını düşündüm; bilgisayar daha yeni açılırken dahi yapınca bu kanaati yitirdim. Sonra, bilgisayarı batarya ile kullandığımda yaptığını düşündüm, az önce bataryasız kullanmama rağmen birkaç kez takılıp cızırdaması bu düşüncemden de çevirdi beni. Büyük ihtimalle yazılımla ilgili bir sıkıntı var; ama ilk kez dizüstü bilgisayar kullandığım için bazı çekincelerim var. Yani pek bilgili değilim. Önerilerinize ihtiyacım var, teşekkürler.

• Merhaba,

Öncelikle arka plan da çalışan yazılımlara göz atarmısınız?

Başlat -> Çalıştır -> Msconfig komutunu yazıp enter tuşuna basın ve karşınıza çıkan pencereden Başlatma sekmesine geçin ve oradaki tüm yazılımların başındaki Tik işaretini kaldırıp sistemi o şekil de bir süre test edin.

Ek olarak, Denetim Masası -> Güç Seçenekleri -> Yüksek Performans ayarını etkinleştirip, yine bir süre cihazınızı o şekil de test edin.

Sıkıntılar hala devam ederse, ayrıntılı bir şekil de servis ile görüşün.
  • Ne yazık ki her iki yöntem birlikte denendiği hâlde de sonuç değişmedi. Sanki takılmaların sıklığı azalmış gibi; ancak yanılıyor olabilirim de...
  • işlemcisi ramı nedir....
    bunların yetersizliği her türlü yavaşlama takılmaya neden olabilir...
  • Intel Core i7 2630QM 2.00 Ghz.
    6 GB ram, 64 bit işletim sistemi, Radeon 6570M ekran kartı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tameryildirim

Intel Core i7 2630QM 2.00 Ghz.
    6 GB ram, 64 bit işletim sistemi, Radeon 6570M ekran kartı.

bu takılmalar sıstemınızde yuklu bır ses dosyasını calarken mı oluyor..yoksa genel.. donma gıbı mause falan takılıp o arada muzıkde de duraksamalar mı oluyor? .. hangı sekılde ..?

cızırtı gıbı takılmalar dıyınce ılk aklıma hdd geldı ... eger tecrubenız ve vaktınız varsa hd tune ıle hdd yı test edebılrsınız .. harddıskde bır sıkıntı varsa bahsettıgınız gıbı bır soruna yol acabılr ..
  • İkinci dediğiniz: İmleç takılıyor, müzik varsa da takılıp cızırtı çıkarıyor. Tecrübem yok; ancak bir program ile bilgisayarı sınayacaksak yapayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    DELL G3 ısınma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tameryildirim

İkinci dediğiniz: İmleç takılıyor, müzik varsa da takılıp cızırtı çıkarıyor. Tecrübem yok; ancak bir program ile bilgisayarı sınayacaksak yapayım.

hd tune programı ıle harddısk test ...

buyurun lınkde resımlı anlatım mevcut

http://www.renkliweb.com/yazilim/hd-tune-ile-harddisk-testi-yapma-resimli-anlatim.html
  • Bilgisayarı yeni aldığım hâlde şu takılmaları yüzünden öyle soğudum ki kaç gündür doğru düzgün açmadım bile. Açtıklarımda da art arda takılmaları başlattığı için hemen kapatıp dolaba kaldırıyordum.

Bugün "recovery" yaptım. Hiçbir şey (sürücü vs.) yüklemedim. Acaba kurduğum sıradan programlarda bir uyuşmazlık var da o yüzden mi yapıyor, donanım değil de yazılımla ilgili bir şey mi acaba, diye. Bir iki saat sıkıntısız çalıştı. Her an bekliyordum bir takılma tabii. Birden ilk takılmayı yaptı ve 20 saniye içinde üç dört kez yapınca müziği kapattım. Takılmalar devam ediyordu; ancak sesi kapattığım için sadece imlecin olduğu yerde donup kalmalarını görüyordum.

Az önce müşteri hizmetlerini aradım. Bir ay içerisinde götürebilirmişim, benim henüz yirmi gün bile olmadı. İlk deneyimdeki gibi bir şey olmadığını söyleyerek bilgisayarı bana geri vermelerinden korktuğum için sürekli forumlarda bu hatayla karşılaşmış ve çözüme ulaşmış, imdat çağrıma cevap verecek birilerini arıyorum.

• bence ürünü servıse verın .. yapılacak bırsey varsa yapılsın .. sorun dusundugunuz gıbı basıt bırsey degılse uğrasıp durursunuz .. ne sız sınırları zorlayın nede kafaya takın ..gıtsın servıse ne gerekıyorsa yapsınlar belkı 3-5 gun pc olmaz elınızın altında ..kaldıkı zaten bu sekılde ışkence sanırım kullanmak ..
  • Bilgisayarı araştırıp aldığımı sanıyordum; meğerse sadece donanım özeliklerinden haberdarmışım. Niteliği hakkında bilgisizin önde gideniymişim... Benim yaşadığım sorunu yaşayanlar birkaç kez garantiye vermelerine rağmen bir şey elde edememişler. Her defasında daha da kötüye gitmiş bilgisayarın durumu... Bu markanın müşteri hizmetleri tam bir fiyaskoymuş. İbrahim Tatlıses'ten gelsin o hâlde: Bileydim...
  • bende bu hafta içi göndermeyi düşünüyorum aynı sorunlar bende de var. ama servisde de çözülmediğini söylüyorsunuz çok tırstım şimdi. vatan dan indirimli mi almıştınız sizde ?
  • arkadaslar sorun hardisktir gidin degiştittirin 8 defa yolladım 9 zuncuda degistirdiler oda hardisk yurt içinde yokmus yurt dısından sipariş verdiler gelmesi 20 gün sürer lenovo bizi paramızla rezil ettiiiii S:
  • arkadaşım bende yeni bir laptop aldım farklı bir marka aynı sorun var ya sistem özellikleriyle markayla alakalı değil bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.