Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (266. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.680
Cevap
112
Favori
668.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Piyasadaki çoğu lens zaten kalitelidir. Ancak burada fiyat belirleyen özellik lensin materyali, gözde kalıp kalamaması, konforu vs. gibi özelliklerden dolayı olmaktadır. Herkes için aynı lens markası veya modeli uygun olmayabiliyor. Bir markadan denemeye başlayıp kendi gözünüze en iyi olanı seçmeniz gerekiyor. Buna da ilk olarak doktorunuzun önerisi olarak bir lens alarak başlayabilirsiniz. Lens alırken solüsyon hediye olabiliyor bazen kampanya dahilinde ama her zaman için böyle bir durum söz konusu değil maalesef. Solüsyonu da deneyerek seçim yapmanız en iyisi olacaktır.
  • flat_kil kullanıcısına yanıt
    Açıklama için teşekkür ederim. Solüsyonun görevi nedir acaba? Dezenfekte etmek mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Lensten olma ihtimali yüksek olabilir evet. Bende sizin sorununuza benzer bir sorun yaşıyordum ve artık 3 senelik lens kullanma periyoduma ara vererek gözlüğe geçmeye karar verdim. Şu an gözlük kullanıyorum. Bu sizin anlattığınız sorunların çözümü lens markası ve solüsyon kullanımından olabilir. Gözünüze uyum sağlayan bir ikili bulmanız gerekmekte büyük ihtimalle. Ya da diğer bir olasılık ise göz kuruluğuna bağlı olarak suni göz yaşı damlası vs. gibi şeyler kullanacaksınız. Tabi bunu doktorunuz bilgisinde yapmalısınız.
    Hocam air optix aquayı 3 yıldır falan sorunsuz kullanıyordum biotrue solisyon ile ne olduysa bu son zamanlarda oldu belki lenstendir dedim air optix hydraglyde aldım yine aynı sorun.Bir fırsatını bulsam direkt özel hastaneye gidicem göz doktoruna derdimi adam akıllı anlatıcam gerekirse mecbur ara vereceğim bende lens kullanımına.
  • Başka doktora mı gitsem acaba yardımcı olur musunuz?

Giderek artan göz kızarıklığı nedeniyle doktora gittim, 4-5 saatten sonra gözde biraz yorgunluk oluyordu, göz kuruluğu olduğu söyleyip göz damlası verdi, enfeksiyon kapmamış dedi ve 2.00 olan numaramı 2.25 yazdı böyle daha iyi olur diyerek halbuki batma falan yoktu göz kuruluğu olan herkes batma şikayetinden bahsediyor. 2 haftadır lens kullanmadım ve göz damlalarını bitirdim fakat kızarıklık aza inse de tamamen geçmedi, damarlanma da olabilir.. şimdi lensi alsam kullansam daha büyük bir sorun yaşarım diye korkuyorum, göz sonuçta bu başka şeye benzemiyor, ne tavsiye edersiniz?
    O zaman muhtemelen gözünüzün kendisi ile ilgili bir problem olacak. Ben başka lens denemedim zaten öncesinde her markayı denediğim için. Karar sizin ya iyi bir doktora gidip probleminizi anlatıp doğru bir teşhis ile lens kullanımına devam edeceksiniz ya da lens kullanımına ara vereceksiniz Yalnız bende merak ettim bu süreçteki sonucu yazarsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 22 Ekim 2017; 1:30:41 >
  • Fell on Black Days F kullanıcısına yanıt
    Başka bir doktora gözükmekten zarar gelmez en azından söylersiniz önceden böyle bir teşhis konulup bu damlayı kullandım fakat hala geçmedi filan gibisinden. Bir de şöyle bir şey var doktorlar bazen (örnek verecek olursak) -2.00 göz değeri olan bir kişiye -1.75 lens yazdıkları durumlar oluyor. Sizin göz değerinizde 2.50 ye artmışsa o yüzden 2.25 yazmış olabilir tabii benimkinin sadece bir tahmin olduğunun altını çizeyim.
    Vizeler yaklaşıyor vizeler bitince eve gidicem 1 haftaligina o sirada giderim doktora asagi yukari 1 ayi bulur vizelerin bitmesi gozluk takayım 1 ay boyunca hem gözlerde dinlenmiş olur.Doktordan sonra sonuc hakkinda sizide bilgilendiririm hocam.

• Sağ olun hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 10yıl sonra bende lens kullanıyım diye randevu alip devlet hastanesine gittim ama hayal kırıklığı ile döndüm doktor astikmatin yüksek bu derecede lens bulamaya bilirsin bulursanda dene olmuyosa zorlama dedi gözlük de yazıyım dedi neyse receteyi alip optikciye gittim adam bu lens bulamassın özel üretim olur oda350 tl tek lens 1 yıl bişey olursa çöp dedi, başka bir tanesine gittim oda elimizde yok dedi başja birtaneye gittim oda özel üretim olur dedi ama istersen astigmatını 3.75 deyilde 2.25 verelim hd görmessin dedi istersen özel hastaneye git orda muayene ol orda hem daha iyi ölçüp hemde lens gözünde deneyerek yazar dedi.

Yardımınıza ihtiyacım var ben dereceler lens kullanamayacak kadar yüksekmi, yada adamın dediği gibi astigmatı düşük lens nasıl olur

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***

• Torik lenslerde numaralar çok yüksek olmuyor. Benim 3.25 ve 4.75 astigmat. Air optix kullanıyorum ve çok rahat. Tavsiye ederim. Görme çok mükemmel değil ama gayet iyi. Gözlük hammallığını taşımaya gerek yok

• Selam arkadaşlar ben bir hastanede muayene oldum gözlerimde astigmat ve uzağı görememe sorunum vardı bana lens verdiler bir ay kullandm ancak bir ay herşey bulanık görüyordum doktora sordum da snn gözün astigmat var dedi normalmiş bu bn normalde lensten daha iyi görmeme rağmen geçen başka bi hastaneye gttim onlarda başka lens verdi gayet net ama bu kez akşama doğru gözlerm kaşınmaya başlıyor çıkarıyorum sol da gözümde lens takılıyor hissi var hastaneyi aradm bana göz kuruluğu oluyor göz yaşı damlası kullann düzelir dedi sizce normalmi bu durumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: kral1840

son 2 yıldır biofinity kullanıyorum sabah 9 akşam 6 pc başındayım hiç sıkıntı yok.
    sol gözümde göz kuruluğu var olmasına rağmen sıkıntım yok.
    her akşam çıkarıp sabah çıkartıyorum.
    tavsiye ederim

Hangi solüsyonu kullanıyorsunuz

• OzzyCreek kullanıcısına yanıt
    biotrue kullanıyorum.
  • htop2004 H kullanıcısına yanıt
    Torik lens kullanacan sanırım astıgmat yüksek olunca o durum oluyor maalesef. Herkes kafadan bir şey söyler özel üretim falan gerek yok normalde ama dünya göze falan git bir derim.
    Hocam 1 aydan fazla süre lens kullanma eğer göz kuruluğu başladıysa suni gözyaşı al ve her gün kullan bunu. 1 yıla yakın ara ver derim. 1 ay kullanmasan gözün düzelse bile lens kullanmaya başlayınca tekrar baş gösterir bu durum kendimden biliyorum 1.5 yıldır gözlük kullanıyorum mecburen ama pc başında olunca mecburen göz kuruluğu oluyor yapacak bir şey yok. Yada su içeriği yüksek lens kullanman lazım.
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    Hocam okul bitsin komple birakicam.Gozleri cizdirmeyi dusunuyorum sırf bu durum yüzünden.Bu aralar daha iyi ama gozlerim 15 gun kadar lens kullanmadim kendine geldi gözler.

Bayrampaşa hastanesi bir ara göz çizdirmede indirime gitmişti 1000 tl gibi bir rakama çiziyorlardı. Şimdi ne oldu bilmiyorum açıkcası ama şunu da söyliyim kornea eğer inceyse çizim olmuyor maalesef exsimer kısaca maalesef benim kornea ince olduğu için çizdirememiştim.
  • Purevision 2 hd kullanırken bırakıp air optix night&day kullanıp memnun olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Purevision 2 hd kullanırken bırakıp air optix night&day kullanıp memnun olan var mı?

Night and day Sert lens

• 
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.