Şimdi Ara

Lensin göze batması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Air Optix Aqua -1 dereceli lensler kullanıyorum. Daha önce lens kullanmadığımdan dolayı acemiyim. Benim gözler bu lensleri kabul etmiyor bir türlü, takarken de çok zor yapışıyorlar. Netten birsürü video izledim takma ve çıkarma konusunda, lakin bir türlü yapışmıyor. Lensi taksam dahi gözlerime batıyor, gözlerimi sağa sola aşağı yukarıya hareket ettirdiğimde çok rahatsız ediyor. Lensin ters-düz olayını da biliyorum, hatta bilerek ters olarak taktım bakayım ne olacak diye, gözüme matkapla girmişçesine acı verdi. Lensi çıkarmakta bir sorun yaşamıyorum, zaten löp diye çıkıyor. Ama sanki gözüm bir türlü kabul etmiyor gibi. Ve şu anda bişey keşfettim ki odanın ışığını açtım batkınlık hissi gitti. Göz yaşımda da sıkıntı olabilir, 12 yaşımdan beri ağlamıyorum :D (Ne alakası var) Neyse işte ben bunları yazarken batkınlık hissi geçti, enteresan... Benim gibi sıkıntı yaşayan var mıdır aranızda?

• Hocam bende aqua kullaniyorum ne zaman aldiniz lensi?ilk 1 2 hafta batmalar iyi takamamak yuzunden oluyor.Aquada ters duz yok diye biliyorum her turlu takiyorjm ben degisen birsey yok.

Lensi takarken avuc icinize alin 1 damla solisyon damlatip ovalayin lensin ic tarafini sonra takin.

Batma hissini gozunuzu kapayip eliniz ile goz kapagindan bastirip gozunuzu saga sola her tarafa oynatin.Batma hissi gitmezse cikatip tekrar takin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Daha dün aldım. Dediklerinizi yapmıştım daha önce, ama bir faydası dokunmadı. Monitör başında olduğum için göz yaşı sıkıntım olabilir diye düşünüyorum. Ortam ışığına göre batma hissi değişiyor. Çok kez takıp çıkardım, ama sonuç hep aynı. Lens içinde de herhangi bir toz, tüy vs yok. Neyse şu 1 hafta geçsin de bakalım, ona göre tekrar gideceğim muayneye.
  • Yeni baslasiysaniz goz alisamadigindan sikinti yasanabiliyor. Esneyerek gozlerini yasartarak belki biraz rahatlatabilirsin. Eczaneden gozyasi damlasi alip lensin icine takmadan once 2 damla damlatirsan biraz daha rahatlar. Gozyasi damlasi alana kadar lens solusyonu damlatabilirsin ama bunu aliskanlik yapma, cunku goz kapaklarina alerji yapabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada 3-4 yildir kullanuyorum ve bilgisayar basinda kullanmani tavsiye etmem. Ben rahat edemiyorum bi turlu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suan kac yasindasin ben 18 de basladim 1.5 yildan beri takiyorum ama son 6 aydir 4-5 defa takmisimdir belli muddet sonra alisiyor goz bu arada 6-7 saatten falza takma ve ps tv basinda gozluk tak fazlasi zararli lensin korneayi inceltiyor ben buyumesinin durmasini bekliyorum sonra ameliyat olucam o yuzden kornea na zarar vermemeye bak :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BoneCracker271 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende mönitör başında batma değilde aşırı göz kırpma oluyor açık havada batma olmuyorsa sorun değil + kapalı havasız mekanlarda batma ve bulanıklaşma olabilir.Güneş ışığı direkt yüzünüze gelirse yine sıkıntı olur parlak renklerden uzak durun ben okuldayken camdan güneş geliyorsa çantamı koyuyorum yoksa çok rahatsız ediyor.

İlk günde böyle şeyler normal hocam alışırsınız 1 2 haftaya ben ilk gün 10 dakikada takıyordum lensleri bir ara bırakmayı bile düşündüm şuan 1 dakika mı bile almıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.