Şimdi Ara

LEON 1.4 TSI TURBO SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lpg den bıkIP 1.4 turbo araç almaya karar verdim. leon 2010 2011 model 1.4 tsi turbo bakıyorum ancak forumlarda turbo sorunlarından bahsediliyor. ben 75000 de bi leon 1.4 tsi bakıyordum. şimdi turbo arızası varsa 3000 tl gibi masaf oluyormuş. alacağım kişi leonu ara ara performanslı kullanmış. bunu duyunca acaba turbo sorundan dolayı mı satılıyo diyo içime kurt düştü. bu sıkıntı tsi motorlarda sık oluyor mu arkadaşlar ? bir de anlamanın bi yolu var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Turbo çok büyük bişey olmadığı sürece genel olarak 1000 tlye kadar masraf çıkarır. Tabi gidip yetkili servise öpülmemek lazım. Aracını ara ara performanslı kullanmayan mı var? Bunun için vazgeçmeyin bana kalırsa. Çevremde tsi motor kullanan çok insan var turboda problem çıkan duymadım. Motor kıranı duydum ama turboyla ilgili sorun yok henüz :D
  • 100 110 binde bir turbo değişir araç 75 bin kmde ise 25 35 bin arası daha gideri var 3000 tl deil o en fazla max 1500 lira oda işçilik dahil fiyatı ama giderde yetkili serviste yaptırsanız 3000 deil 5000 de çıkar.

Turbo eski olduğunu yada bitmiş veya bitmeye yakın olduğunu anlamanın yolu devir yükselirken ıslık sesi duyulur eğer o ıslık sesi fazla geliyor ise turbo 5bin km fln gideri vardır eğer değiştirilmez ise çekişten düşer, ipini keserse araba yolda kalır fln fln
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    öyle bir cevap vermişsiniz ki tam bir muallak.100 110 binde turbo değişmez neye dayanarak söylediniz çok merak ettim.0 dan 240 bine kadar aynı turboyla kullandığımız şirket aracımız oldu.+300 binde turbolar gördüm sıkıntısız.Turbo araç kullanmak incelik ister sen ona nasıl davranırsan o sana öyle bakar.

iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcarpan

öyle bir cevap vermişsiniz ki tam bir muallak.100 110 binde turbo değişmez neye dayanarak söylediniz çok merak ettim.0 dan 240 bine kadar aynı turboyla kullandığımız şirket aracımız oldu.+300 binde turbolar gördüm sıkıntısız.Turbo araç kullanmak incelik ister sen ona nasıl davranırsan o sana öyle bakar.

iyi günler.

Bizim caddy var 110 binde turbo değişti vw gurubu genelde bu arada turbo yer muallak değil tahmini cevap verdim anlayan anlayan anlayamayan korkar başka araca yönelir...
  • 100 binde turbo değiştireceksek işimiz iş. Yukarıda da denildiği gibi kullanımla alakalı. Yurtdışında 300-400 bin km giden turbo araçlar gördüm kullandım. Vw grubu araçların da turbo yemesini ilk kez duydum. Hadi dsg sıkıntılı da turbo sıkıntısı çevremden hiç duymadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki arkadaşlar 1.4 turbo mu yoksa 1.6 mı ? ben şöyle bi hesap yaptım. ayda şehir içi aracı 700 km kullanıyorum

1.4 turbo=> 7,5 ş.içi yaksa * 5 TL benzin = 37,5 * 7(yapılan aylık km) = 262 TL aylık benzin harcaması

1.6 => 10 ş.içi yaksa lpg de en az 12 yakar 12 * 2,6 lpg fiyatı 31,2 * 7 = 218 TL aylık lpg harcaması

FARK => 262 - 218 = 44 TL (12 ayda 528 TL)

sizce hangisi mantıklı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Passat 1.4 Tsi enjektör sorunu
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben 2 yıldır 1.4 tsi leon kullanıorum, 1.4 tsi 125 hp motorlarda turbo v.s sorun sıkıntı duymadım (bir umutşirvan galiba turboyu değiştirmişti).Sıkıntı olanlar turbo kompressör olanlardaydı...
  • Hangi 1.6 motor?

1.4 tsi'nin 7,5litre yaktığı yerde atmosferik 10litre yakmaz. Hatta mazda mitsubishi olsa az bile yakabilir.

Sorunun cevabı olarak da tabii ki atmosferik. Özellikle ikinci el alacağınız için kafanız daha rahat olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Hangi 1.6 motor?

1.4 tsi'nin 7,5litre yaktığı yerde atmosferik 10litre yakmaz. Hatta mazda mitsubishi olsa az bile yakabilir.

Sorunun cevabı olarak da tabii ki atmosferik. Özellikle ikinci el alacağınız için kafanız daha rahat olur.

2013 model leon fr sahibiyim. aracım 1.4 tsi 140 bg. Sürekli şehir içi kullanıyorum. 21000 km yaptım.

Ortalamam 6.3 lt.Arada agresif kullanırım arabayı genel manada ise sakin 2500 devirleri pek geçmem.

İsteyen olursa ekran görüntüsü paylaşabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zankaruk

quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Hangi 1.6 motor?

2013 model leon fr sahibiyim. aracım 1.4 tsi 140 bg. Sürekli şehir içi kullanıyorum. 21000 km yaptım.

Ortalamam 6.3 lt.Arada agresif kullanırım arabayı genel manada ise sakin 2500 devirleri pek geçmem.

İsteyen olursa ekran görüntüsü paylaşabilirim.

Bende de 2.0 atmosferik var. Benzer kullanım şehir içi 7,5 litre yakıyorum. Çok yoğun olursa 9 litreye kadar artıyor.

Ayrıca demek istediğim şey turbo motor 7.5, atmosferik 10litre yakar demek doğru olmaz. Siz 6.3 litre yakıyorsanız aynı kullanımda bir lancer ya da mazda 3 de benzer tüketimleri yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 28 Ağustos 2014; 14:49:26 >

• dyno ya sokun aracı almadan önce düşük devir de turboya zarar verir ayrıca 1.4 t-jet bravo+lpg alabilirsiniz hem performans hem ekonomi yada megane 1.4 t

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 41gokhan41 -- 28 Ağustos 2014; 14:31:33 >
  • Kardeşim bende 1.8 tsi var araç 130 binde turbo ve motor allaha şükür tık demedi manuel olduğundan dsg sıkınıtısı da yaşamadım ve performanslı kullandığım zamanlar da oldu öyle 100 binde turbo değişir yok 150 binde tsi motor biter gibi şeylere bakma düzgün kullandığın ve bakımını yaptığın sürece bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. turbo araç kullanmayı bilirsen az yakar, basarsan çok yakar. turbo dışarıda 1400 tl civarı sıfırdır servise gidersen 3 katı geçirirler durum böyle. zaten aracı almadan önce kullan turboda sıkıntı varsa araç gitmek istemez zaten baktırırsın sağına soluna kolay gelsin.

Edit:1400 müş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkness88 -- 28 Ağustos 2014; 14:30:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.