Şimdi Ara

Leptop tamirinden anlayan arkadaşlar !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ]eko bbl-154 model bir laptop var elimde.
    Kasasında kırık vardı bende netten kasa buldum, aldım ve dikkatli bir şekilde yeni kasaya pcyi aktardım.
    Sorunsuz bir şekilde çalişan pc açılmaz oldur birdenbire.
    Power düğmesine basınca lambası yanıyor ama hiç bir hareket yok, ekran görüntü falanda gelmiyor.
    Açılışta çalışan fanıda çalışmıyor.
    Ücretsiz arıza tespiti yapan bir tamirci buldum ve latopu bıraktım. Ertesi gün aradırlar
    chipset arızası var 230 tl masraf çıkardılar, tabiki bende yaptırmaktan vazgeçtim.
    Pc yi aldığımda içinin bile açılmış olduğuna emin olamadım.
    Chipset arızası olunca pc hiç açılmazmı veya sorun ne olabilir anlayan arkadaşlar yardım edebilirlermi ?

• tabikide açılmama gibi bir sorun yaratabilir chipset her parçayı yönetiyor mesela rami bilgisayarın açılmasını herşeyi sen en iyisihttp://www.fokusbilgisayar.com/asp/menu_items.asp?ID=102 bu servise gönder kargoyla gönderiyorsun ücretsiz olarak hem buraya yaptırırsan degiştirdigin parçanın 3 ayda olsa bi garantisi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byhackermstf -- 17 Eylül 2010; 10:20:52 >
  • bilgisayacılar bu işleri özellikle laptop konusunda çok abartıyolar çalışma mantığına baktığın zaman ikiside aynısı eğer aynı şekilde taktıysan sonuçta anartın üzerine yumruk atmadın ya chipseti arızası olsun ama sağlam bildiğin biyere götür. baksınlar kadiköyde yazıcıoğlunda incibilgisayar var oraya bi götür derim..
  • tamamen bilgisayarcını insafına kalmıssın.
    belki cok basit bişeydir ama hangi tamirciye gidersen git standart laftır bu cip yanmıs degişmesi gerek vs lafı.
    bi kablosu cıkmıstır yada sase yapıyordur bi yerden ama iş tamircinin insafına kalınca kesin cip yanmıs olur.

sana tavsiyem ilk once illaki tanıdık bi yere git.yok dersen tamire goturdugun adama git ve anakart test cihazıyla test yapmasını sagla ve basında bekle gor.sana arızayı gostersin kanıtlasın.senin bunu talep etmen bile bilincli biri oldugunu gostercek ve tamirci fiyat verirken bi kere daha dusunecek.

(anakart arıza kartım yok demesi mümkün degil,piyada 20 tl ye satılıyor ve laptopun ram bolumune takılarak üzerinde led ısıklardan arıza tespiti yapılıyor.)
  • ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.