Şimdi Ara

LG 49UB830V H.265 codec sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar herkese iyi günler.televizyonu daha 3 gün önce aldık kurdurduk ama h265 kodlanmış videoyu açmıyor.eğer aynı televizyonu kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olursalar sevinirim.

Edit: An itibari ile TRT 4k kanalını izleyebiliyorum.önümüzdeki günlerde hdmi'dan 4k denemeside yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RahmiCTAS -- 12 Ocak 2016; 14:00:54 >

• Eğer 4k video ise sadece H265 yeterli olmuyor, 4k uyumlu özel olarak kodlanmış olması gerekiyor.
  • RahmiCTAS R kullanıcısına yanıt
    sizin tv direkt 4k videoyu harddiskten falan açamaz ama tvye pc bağlarsanız pc hepsini açacaktır gerekli codeclerle :)
  • video 4k değil.sadece bir bölüm diziyi denemek amacıyla açayım dedim.video dosyası desteklenmiyor cevabını aldım.
    Tama dediğim yine geçerli tv açmıyorsa pc açar. Ya da telefondan veya tabletten açın screen mirror yapın yani kablosuz aktarın görüntüyü canavar gibi izleyin
  • profecco kullanıcısına yanıt
    anladım hocam ama internet sitelerinde hevc codec olduğu söyleniyor acaba sektör standartları tam belirli olmadığı için mi bu durum söz konusu.
  • Benim bildiğim LG 49UB830v de H265 desteği yok.
    LG 49UB850v de var sanırım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    hevc codec var ama usb 2.0 ile tvnin kendisi ya oynatır ya oynatmaz. bu tv 4k/30p video oynatabilir ama mesela 4k/60p oynatamaz. bir de videonun değişik özellikleri var bitrate vb gibi 4k/30p bile olsa oynatamayabilir bir videoyu. lg bu tvyi hiç çıkarmayıp en düşük 3dli ve 4k olan tvsi 49ub850 olmalıydı. ama para kazanmak için ve değişik bir model olması için ara özelliklerde olan bu tvyi çıkarmış. bundan 1000-2000 tl daha pahalı olan philipsin 4k tvlerinde durum daha kötü hevc desteği yok usb 3.0 yok hdmi 2.0 desen yine yok. işin en kötüsü kendi resmi sitelerinde bile yazmıyor bu teknik detaylar bilmeyen alıyor ambilightına kanıp forumda okuyorum. benim için bile tv seçme çok zor kağıt üzerinde iyi özellikler de olsa uzun kullanımda sorunlar çıkabiliyor. o yüzden donanımhaberde hiç tv incelemesi yok :)
  • Televizyonda sadece USB 3.0 yok.

Televizyon USB 3.0 olmayınca 4k videoları kendi media playerından eğer 60 fps ise oynatamıyor. Ancak televizyonda 3 adet HDMI 2.o girişi varki bu da ileride çıkacak karasal yayınları, uydu yayınlarını ya da 60 fps oynatabilen media playerdaki 4k videoları oynatabilecek. Önemli olan da bu.

Ayrıca 4k ile ilgili bir yanlış bilgi var. 4k filmlerin hepsi şu an 24 fps. Televizyon şu anki haliyle zaten 4k videoları kendi media playerından 30 fps ye kadar oynatabiliyor. 60 FPS sadece demo videolarında, yada karasal yayınlarda mevcut. Bunun için zaten cihazın kendi uydu alıcısını ya da harici bir uydu alıcısını kullacaksınız ki , bu televizyonda HDMI 2.0 olduğu için problem yok.

Oyunlara gelince Playstation 4 , 4k desteği alsa bile yine bunu HDMI 2.0 ile bağlayacakınız ki bunda da sorun yok. Uzun lafın kısası bunu çok takmayın. Ayrıca LG USB 3.0 olmayan 4k televizyonlar için bir çözüm geliştirdiğini de açıkladı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de de aynı tv var türksatın test kanalını açmıyor türksat hevc codek 265 kullanıyor bu tv 264 ondan açmıyor herkezin lg ye şikayet etmesi lazım bence güncellemeyle açılıyorsa çıkarsınlar güncellemeyi yoksa 4 k yayın yapan bir kanalı açmadıkdan sonra ne anladım ben 4 k lık tv almayı demo videolarını mı izlemek için aldık bunun ile ilgili yasal hakkımız var mı acaba bu tv leri geri verme şansımız var mıki biri yardımcı olsun
  • H.265(HEVC) desteginin bulundugu yaziyor sitesinde 49UB830 icin.Birde TRT 4K da denermisiniz ayni sorun devam ediyormu diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sitesinde 4k tv lerın genel ozellıklerını yazmışlar 850 serısının de ozellıklerı yazıyor 49ub830 un özellıklerı içersinde h265 destegi olmadıgını goreceksın.Trt 4k yayını 50 fps yapıyor bızım televızyonda ( ben ılk çıktığı zaman aldım) 4k 30 fps destekleyen uydu alıcı var o yuzden ızleyemezsın harıcı bır uydu alıcı cıkıpta kullanmadıktan sonra ızleyebılmek için 850 modelın olması lazım o 4k60 fps desteklıyor.
  • Tv panel olarak 60p desteği var sadece uydu 30p desteği veriyor trt 4k 60p verdiğinden sadece ses geliyor görüntü yok usb üzerinden 60p 4k açılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaveyla17 V kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam,bilgilendirdiğin için teşekkürler.Almak isteyen arkadaşlar bu bilgiye dikkat etsinler bari
  • Rica ederim.Tv genel anlamda iyi eksiklerden bır tanesı bu bırde usb 3.0 olmayışı bu özellikler için 400 500 tl fazla verip 850 almak lazım.ben o parayı harici uydu alıcıya vermeyı düşündüm kendı alıcıları yavaş hatta çok yavaş o yuzden beklıyorum h265 desteklı 4kx2k uydu alıcılar cıksın dıye :)
  • arkadaslar ben bu tv den alıcam bu tv de trt 4k ızlemek ıcın harıcı uydu alıcımı almam lazım ? o sekılde problem cozulurmu?
  • Artık 49ub830v türksat 4k yayınını açmaktadır.harici bir uydu cihazına gerek yoktur...
  • nisay50 kullanıcısına yanıt
    nasıl açmaktadır hocam ? hala desteklenmeyen format diyor ?
  • Benim televizyonum da LG UB830. Haziran ayında aldım. İlk aldığımda trt 4k kanalını açmıyordu. Geçen tesadüfen denedim şu an televizyonumda 4k yayın izleyebiliyorum. Ya trt yayında değişiklik yaptı yada son güncellemeden sonra tv 4k yayını açmaya başladı.
    Bu arada yayın 2160p olarak gözüküyor.

LG 49UB830V H.265 codec sorunu LG 49UB830V H.265 codec sorunu LG 49UB830V H.265 codec sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbiroly -- 24 Ekim 2015; 1:46:01 >

• son durum nedir acaba.şu an bende desteklenmeyen format demeye başladı yine.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.