Şimdi Ara

LG G2[D802] Fastboot moduna girmiş full brick olmuş cihazı kurtartma[KESİN ÇÖZÜM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
92
Cevap
8
Favori
33.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dün başıma gelen yanlış rom kurma olayı sonucu telefonum tamamen brick olmuştu. ancak fastboot moduna girebilmekteydim biraz uğraştıktan sonra cihazın kimliğinin atılan kernel sonucu değiştiğinin farkına vardım. ve yerli yabancı forumları iyice araştırmama rağmen bi çözüme varamadım(ubuntu ile yapılan işlemleri defalarca denememe rağmen)
    Ancak bir forumda fastboot modundan kurtulmayla ilgili bir takım işlemler paylaşılmıştı o adımlar sonucu fastboot modundan kurtuldum ve bu işlemler sonucunda kendim bişeylerin farkına varıp işlemi değiştirdim ve olayı çözdüm. bu olayı bu dertten müzdarip defalarca yöntemler denemelerine rağmen çözüm bulamayan kardeşlerimle özellikle paylaşıyorum

1-öncelikle adb driver ve telefona ait tüm driverları edinmeniz gerekiyor. adb driver yetiyor gibi ancak telefona ait diğer driverlarıda kurmakta fayda var
    adb driverhttp://developer.android.com/sdk/win-usb.html
    lg usb driverhttp://tool.xcdn.gdms.lge.com/dn/downloader.dev?fileKey=UW00120120425
    2-adb klasörünü C:\ sürücüsüne atın. (adb )
    3- Ses kısma tuşu + USB kablosunu telefona bağlayın.(full brick olmuş cihaz kesinlikle fastboot moduna girer bu kombinasyonla)
    4-Başlat >> Çalıştır >> cmd
    5-Her adımı sırası ile onaylayarak takip edin.

cd c:\adb
    fastboot erase cache
    fastboot erase recovery
    fastboot erase laf
    fastboot erase aboot
    fastboot erase misc
    fastboot erase dbi
    fastboot flash laf laf.img
    fastboot flash recovery recovery.img
    fastboot flash aboot aboot.img
    fastboot flash misc misc.img
    fastboot flash dbi dbi.img
    fastboot reboot

6-Tekrar fastboot ekranı gelecektir.
    7-USB kabloyu çektikten sonra güç tuşuna telefon tamamen kapanana kadar basılını tutun.
    8-Ses açma tuşu + USB kablosunu bilgisayara bağladığınızda "Download Mode" karşınıza gelecektir.
    9-Ayrıca recovery olarak twrp ekledim direk recoveryden custom rom kurmak isterseniz oradanda kurulum yapabilirsiniz. Ama benim tavsiyem öncelikle türkiye
    resmi romuna flash tool ile dönün sonra root ve recovery işlemlerini bildiğiniz yöntemlerle yapabilirsiniz

flashtool ile orjinal roma dönmek isterseniz linktekihttp://forum.donanimhaber.com/m_88585450/tm.htm

''1. KURULUM REHBERİ- KURULUMU NASIL GERÇEKLEŞTİRİRİZ'' başlıklı kısımdan yapabilirsiniz.

NOT:eğer kurulumda %49da kalma sorunu alıyorsanız Flashtool 2014 programında normal flash yerine CSE Flash seçerek devam edin yine olmazsahttp://forum.donanimhaber.com/m_92836689/f_//tm.htm#92836689 buradaki işlemleri uygulayınız

Alıntı yapacak arkadaşlar kaynak belirtirlerse daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. uygulayıp başarılı olan ya da sorun yaşayanlar yorumlarını burada paylaşırlarsa daha iyi çözüme ulaşacağımızı düşünüyorum. herkese geçmiş olsun kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maholan -- 11 Mart 2015; 21:25:30 >

• Bende fastfoot moda dustum direk 10sn basip kapadim teli daha sonra tek seferde download moda gectim ve direk cse flash yaptim
    Simdi anlamadigim siz direk nasil download moda gecemiyosunuz?
    Twrpede ses kisma power , ses kisma powerden girdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Saracen

Bende fastfoot moda dustum direk 10sn basip kapadim teli daha sonra tek seferde download moda gectim ve direk cse flash yaptim
    Simdi anlamadigim siz direk nasil download moda gecemiyosunuz?
    Twrpede ses kisma power , ses kisma powerden girdim

senin telefonun modeli değişmediği için kolaylıkla geçebiliyorsun. ancak benim telefonda kore versiyonlu g2 olarak görünüyordu. buda download moda alsan bile flash toolda hiç bir şekilde kurulum yapamazsın demek oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcemre

benimkinde lg logoda gelmiyor fastboot da olur mu ki ?

denemekte fayda var fastboot modu geliyorsa kesin olacaktır zaten
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maholan

quote:

cihazı taktığım gibi bildirim ledi yanıyor

pcye bağlandığına dair bi ses geliyor mu ses kısma + usbyi pcye bağlayınca ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

şimdilik cihaz serviste yok oksitlenmiş te açılmıyomus garanti dısı imiş cihaz 600 tl istediler cihazı yaptımradan geri gönderdiler bugün 2 gün sonra cihaz elimde yanlış yazılım yüklediğimden açılmıyordu cihaz zaten 1 hafta önce pc'ye taktığımda ses açma tuşuna mı hangi tusa bastığımı hatırlamıyorum ama cihazda herhangi bir belirti gelmiyor du sadece bildirim ledi yanıoyordu bir ses gelmiyor pc ye bapladığımda cihazı bir kere gördü pc bilinmeyen aygıt fiye hdaha sonra takmalarımda iise cihazı pc hiç görmedi sanki usb ye baglamamışım gibi. taktığımdan 10 sn sonra bildirim ledi yanıyordu o kadar.

driverları eksiksiz kurup bağladığınızda göreceğini düşünüyorum. eğer full brick olduysa zaten cihaz otomatik olarak kendini fastboot moduna alıyor bahsettiğim adımları eksiksiz olarak yaparsanız olumlu bi sonuca varacağınızı düşünüyorum. servisler bu konularda yetersizdir hocam. istanbuldaki telefoncuları ,teknik servisleri gezmiş umutsuz bir vakayı kurtarabilmiştim demek ki sevislerin dediği kadar umudu kesmek gerekmiyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

şimdilik cihaz serviste yok oksitlenmiş te açılmıyomus garanti dısı imiş cihaz 600 tl istediler cihazı yaptımradan geri gönderdiler bugün 2 gün sonra cihaz elimde yanlış yazılım yüklediğimden açılmıyordu cihaz zaten 1 hafta önce pc'ye taktığımda ses açma tuşuna mı hangi tusa bastığımı hatırlamıyorum ama cihazda herhangi bir belirti gelmiyor du sadece bildirim ledi yanıoyordu bir ses gelmiyor pc ye bapladığımda cihazı bir kere gördü pc bilinmeyen aygıt fiye hdaha sonra takmalarımda iise cihazı pc hiç görmedi sanki usb ye baglamamışım gibi. taktığımdan 10 sn sonra bildirim ledi yanıyordu o kadar.

Söylediğim gibi 600-700 tl istiyorlar

Benin başımada geldi Linux ile hallettim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

cmd ekranı waiting for device diyor ve telefonu pc görmüyor ne yapmalıyım hep bildirim ledi yanıyor snüyor

driveri eksiksiz kurdun mu ? bide power+ses kısmayla açmayı dene bi
  • hiç bir şekilde pc görmüyorsa anakartta sıkıntı vardır sanırım çünkü full brick olduğunda dediğim işlemleri yaptığında fastboot moduna kesin girmesi gerekiyor
  • quote:

hiç bir şekilde pc görmüyorsa anakartta sıkıntı vardır sanırım çünkü full brick olduğunda dediğim işlemleri yaptığında fastboot moduna kesin girmesi gerekiyor

Birkaç konunun düzeltilmeye ihtiyacı var;

Öncelikle cihaz fastboot'a giriyorsa bu cihazın full (yada hard) brick değil, soft brick olmuştur. Yani cihazın içini açmadan kurtarılabilir. Hard (full) brick ise cihazın tamamen susması, hiçbir şeye tepki göstermemesidir. Bu durumda cihazın içini açıp anakarta müdahale etmek gerekir.

Peki, G2 neden fastboot moduna girer? Öncelikle G2 fastboot moduna giriyorsa bu demektir ki boot etmeye çalıştığınız (G2'de boot edilebilen partition'lar boot, recovery ve laf (download mod) dur) bölümün hasarlı olması yada cihazda bulunan aboot'un (bootloader) boot etmeye çalıştığınız partition'daki bilgileri yükleyememesinden kaynaklanıyordur.

Siz ses kısma tuşu + USB kablosunu taktığınızda aboot'a laf partition'unu (download modu) yükleme komutu gönderiyor, yükleyemeyince de fastboot moduna giriyor. Yani bu kombinasyonu uyguladığınızda cihaz kesin fastboot moduna geçecek diye birşey yok. ""Download mod" ekranında da kalabilir.

• Bende bu sorundan muzdarip olup forumber sayesinde kurtuldum kimsenin başına gelmez umarım.Böyle güzel bir bilgiyi paylaştığınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

hiç bir şekilde pc görmüyorsa anakartta sıkıntı vardır sanırım çünkü full brick olduğunda dediğim işlemleri yaptığında fastboot moduna kesin girmesi gerekiyor

Birkaç konunun düzeltilmeye ihtiyacı var;

Öncelikle cihaz fastboot'a giriyorsa bu cihazın full (yada hard) brick değil, soft brick olmuştur. Yani cihazın içini açmadan kurtarılabilir. Hard (full) brick ise cihazın tamamen susması, hiçbir şeye tepki göstermemesidir. Bu durumda cihazın içini açıp anakarta müdahale etmek gerekir.

Peki, G2 neden fastboot moduna girer? Öncelikle G2 fastboot moduna giriyorsa bu demektir ki boot etmeye çalıştığınız (G2'de boot edilebilen partition'lar boot, recovery ve laf (download mod) dur) bölümün hasarlı olması yada cihazda bulunan aboot'un (bootloader) boot etmeye çalıştığınız partition'daki bilgileri yükleyememesinden kaynaklanıyordur.

Siz ses kısma tuşu + USB kablosunu taktığınızda aboot'a laf partition'unu (download modu) yükleme komutu gönderiyor, yükleyemeyince de fastboot moduna giriyor. Yani bu kombinasyonu uyguladığınızda cihaz kesin fastboot moduna geçecek diye birşey yok. ""Download mod" ekranında da kalabilir.

Düzeltme için teşekkürler hocam. ben hard brick tot dosyasıyla yapılan kurulumla düzeliyor diye biliyordum aydınlattığınız için sağolun

• Bende birkaç gün önce başımdan geçen olayı paylaşmak istiyorum. G2 me yanlışlıkla cloudy 3 kore versiyonu F320s romunu yükledim, telefon fastboot modunda takıldı zorla download moduna getirdim bu kez tot yöntemiyle kurtarmaya çalıştım sonuç vermedi, çünkü telefonu artık D802 yerine F320 olarak görüyodu ne yaptıysam rom atamadım servise verdim yapmadılar başka bi telefoncuya verdim jtag yaptığını söyledi ve telefonum hayata döndü. Ancak bu yanlış rom atma sonucuda ekranın sağında dikey çizgilerde oluştu ekran değişmeliymiş yanlış rom atma nelere mal oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkadarderin

Bende birkaç gün önce başımdan geçen olayı paylaşmak istiyorum. G2 me yanlışlıkla cloudy 3 kore versiyonu F320s romunu yükledim, telefon fastboot modunda takıldı zorla download moduna getirdim bu kez tot yöntemiyle kurtarmaya çalıştım sonuç vermedi, çünkü telefonu artık D802 yerine F320 olarak görüyodu ne yaptıysam rom atamadım servise verdim yapmadılar başka bi telefoncuya verdim jtag yaptığını söyledi ve telefonum hayata döndü. Ancak bu yanlış rom atma sonucuda ekranın sağında dikey çizgilerde oluştu ekran değişmeliymiş yanlış rom atma nelere mal oldu.

aynı şeyleri ben yaşadım hocam ondan sonra böyle bi çözüm yolu buldum. o durumdayken bu işlemleri yapsanız kesin sonuç alırdınız ama geçmiş olsun artık hepimize

• Hocam ben aşağıdaki kodlarla ilerleyerek download moda geldim sonra tot yöntemini denediğimde program yanlış diye uyarı verdiği için yüklemedi. Sizdeki kodlarla deneseydim farkedermiydi acaba merak ettim
    fastboot erase aboot
    fastboot erase boot
    fastboot flash boot boot.img
    fastboot erase dbi
    fastboot erase laf
    fastboot erase misc
    fastboot erase modem
    fastboot flash modem modem.img
    fastboot erase persist
    fastboot flash persist persist.img
    fastboot erase recovery
    fastboot erase rpm
    fastboot flash rpm rpm.img
    fastboot erase sbl1
    fastboot flash sbl1 sbl1.img
    fastboot erase tz
    fastboot flash tz tz.img

fastboot reboot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkadarderin -- 15 Mart 2015; 20:54:56 >

• quote:

Hocam ben aşağıdaki kodlarla ilerleyerek download moda geldim sonra tot yöntemini denediğimde program yanlış diye uyarı verdiği için yüklemedi. Sizdeki kodlarla deneseydim farkedermiydi acaba merak ettim
    fastboot erase aboot
    fastboot erase boot
    fastboot flash boot boot.img
    fastboot erase dbi
    fastboot erase laf
    fastboot erase misc
    fastboot erase modem
    fastboot flash modem modem.img
    fastboot erase persist
    fastboot flash persist persist.img
    fastboot erase recovery
    fastboot erase rpm
    fastboot flash rpm rpm.img
    fastboot erase sbl1
    fastboot flash sbl1 sbl1.img
    fastboot erase tz
    fastboot flash tz tz.img

fastboot reboot

sadece benim verdiğim kodda ki flashları yaptığın zaman tot dosyasıyla değil flash tool 2014 ile kesin stock rom kurulumu yapabilirdin hocam. bu yöntemi iki cihazda denedim şuan sorunsuz çalışıyor cihazlar

• Konu biraz daha erken açılmış olsaydı keşke çünkü ben bayaa bi uğraş verdim sabahlara kadar 2 gün çıldırma noktasına geldim baktım olmuyo götürdüm. Sağlık olsun eminim çok faydası olacak başkaları içinde, emeğine sağlık. Bişey daha sormak istiyorum yanlış romdan dolayı resimdeki çizgilerle karşılaştınmı bende bide böyle bi sorun oluştu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkadarderin -- 15 Mart 2015; 21:39:37 >

• quote:

Konu biraz daha erken açılmış olsaydı keşke çünkü ben bayaa bi uğraş verdim sabahlara kadar 2 gün çıldırma noktasına geldim baktım olmuyo götürdüm. Sağlık olsun eminim çok faydası olacak başkaları içinde, emeğine sağlık. Bişey daha sormak istiyorum yanlış romdan dolayı resimdeki çizgilerle karşılaştınmı bende bide böyle bi sorun oluştu

kısmet değilmiş hocam yok böyle birşey başıma gelmedi ekranda problem varsa en az 300 kağıt işler söyliyim

• Bulunduğum yerdeki servise götürmüştüm yanlış rom root olayıdan sonra garanti dışı dediler zaten bişeyde yapmadılar merak ettiğim istanbul veya ankaraya servise gönderdem orjinal romuyla sistemden gözükürmü? çakarlar mı
  • Çare linuxta beyler bir daha yazmıyorum. Az bisey ingilizceniz varsa sorunsuzca halledersiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.