Şimdi Ara

LG LB730V vs. Sony W805/815

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1-2 hafta içerisinde TV almayı düşünüyorum. Birkaç model arasında kararsız kaldım diyebilirim. TV ile PS4 de oynayacağım ara ara film de izleyeceğim.

- Öncelikle Sony W805/815 serisinin input lagının çok düşük olduğu ortada. PS4 için mantıklı TV'lerden olduğu söylenmekte. Ancak 3D, Smart özellikleri vb gibi bakımdan çok güçlü olmadığını biliyorum. Alırsam muhtemelen 42" olanını alabilirim.

- LG LB730V ise belki Sony kadar düşük input lag değeri sunmuyor ama yine de düşük değerlere sahip olduğunu okuyorum. Fiyatı dolayısıyla bu modelin 49" olanını alabilirim. 3D, Dual Play, Smart vb bakımından daha iyi olduğu söylenmekte. Ancak LG'lerde bazen sorunlar olabildiği de söylenmekte.

Bu bahsettiğim noktaların dışında 2 TV'nin birbirinden üstün/zayıf yanları nelerdir. Desteklediği formatlar veya formatlardaki uyumlar/sorunlar nelerdir. 42" W805 bildiğim kadarıyla 200 Hz. 730V'nin de sanıyorum gerçek değeri 200 Hz. (Yoksa 100 mü)

Not: 730V bulamazsam 652V alabilirim. 670V'den şikayetçi olan birçok yazı vs gördüm. Bu konu hakkında da yeterli bilgim yok tabiki sadece duyumlar. (652V de sanıyorum 100 Hz.) Bu durumu da düşünerek önerileriniz neler olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriLL3R -- 27 Ocak 2015; 11:52:25 >

• DriLL3R kullanıcısına yanıt
    Öncelikle her iki tv markası da lg panel kullanıyor. 3d fpr özelliği bu sayede var. Lg lb730 un gerçek 200 hz olduğu söyleniyor ama buna rağmen maçlarda vertical banding problemi varmış. Sonyde olmadığını sanıyorsan ikisi de lg panel kullanıyor demiştim. Sonynin bu serisinde şöyle bir problem okumuştum ama yazılımla düzeltilebilir eğer düzelttilerse sony de alınabilir : usbden bir video oynattığınızda tv bunu açıyor ama ekranda eşek kadar bu video desteklenmiyor yazısı kalıyormuş. Dediğim gibi çözdülerse ne ala. Bence nisan mayısı bekleyin acele etmeyin yeni modeller de gelecek tüm markaların
  • Peki bu LG LB730V serisinin acaba PS4 performansı nasıldır. Bu model ile veya yakın bir başka LG modeliyle PS4 deneyen oldu mu??

Ayrıca LG LB serisinde yetersiz bellek vb gibi bazı yazılımsal hatalar okudum. Bu tip hatalar çok mu ya da gerçekten kullanımı etkileyecek hatalar mıdır bunlar?

Son olarak görüntü kalitesi olarak neler söyleyebilirsiniz ? Hangisi daha iyi görüntü verir ?
  • 50" Sony 815b almayacaksanız tek tercihiniz 47" LG 730v olmalıdır, hem konsol hem mkv hem uydu yayını test etme imkanım oldu 4-5 tv nin ve 730v da karar kılmıştım.

banding sorunu yaşamıyorum, ışık sızmasıda yok tv nin. daha farklı ne isterseniz yanıtlayabilirim.
  • Sony alırsam; 50" Sony 815b alamam açıkcası. Bulabilirsem 42" 805B ya da 42"- 40" 815B (Sanıyorum bu modelde 42 yok 40 var) alabilirim.

Ya da dediğiniz gibi bulursam 730B, bulamazsam 670V modelini alacağım. Ancak forumda sıkça konusu geçen LG sorunlarından şüphelerim var.

- Öncelikle görüntünün çok parlak olduğu söyleniyor ayrıca gündüz ışık yansımasının bu LG LB modellerinde çok rahatsız edici olduğu yazılıyor. Doğru mudur?

- Maç izlerken karşılaşılan Vertical Banding veya Clouding vs gibi çeşitli sorunlar hiç mi yok, yoksa çok çok dikkatli bakmadan anlaşılmayacak düzeyde mi?

- Oyunlarda mesela hangi oyunları oynuyorsunuz, input laginin bir Sony kadar olmadığını ama ondan sonra en düşük input lagı genellikle LG'nin bu modellerinden alınabildiği yazıyor.

- USB'den film izlerken altyazı vb ilgili sorunlar oldu mu? Ayrıca web browser vs üzerinden onlne dizi izlerken siz de yetersiz bellek sorunu ile karşılaştınız mı?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• Sony'nin lg paneli kullandığına emin misiniz. Tv yi alirken satici arkadas ozellikle sony kendi panelini kendi uretiyor Diye ustune basa basa soyle di.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rizeli kullanıcısına yanıt
    Yav şu satıcıların yalanlarına hastayım.Aynı şeyi zamanında bana da söylediler.Birde hangi tv yi sorsam satıcıda evinde aynısını kullanıyormuşsakın ama sakın satıcıların söylediklerine bakıp tv almayın.Bu yüzden forumda bile madur olan çok insan var.
    Bu forum tv hakkında bilgi edinmek için türkiyenin en geniş platformudur.önce teknik bilgileri,artıları,eksileri,kullananların yorumları,görüşleri sonrasında gider en son canlı olarak görüp inceleyerek son kararınızı verirsiniz.zaten bu aşamadan sonra satıcının palavra mı salladığını gerçek mi söylediğini anlarsınız.benim bu zamana kadar muhatap olduğum satıcıların %90 ı yalancı çıktı.çoğu da teknosada.iyi ki forum var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 28 Ocak 2015; 18:11:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG CX 55 Oled
    3 yıl önce açıldı
    samsung 65 js9000
    10 yıl önce açıldı
    LG 49UF8507 4K Nasıldır?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende bir teknosa çalışanı olarak size diyebilirim ki lb730 bulabilirsen kaçırma. LG'nin 2014 yılına ait üretmiş olduğu en iyi fhd tvsi. zaten 730 serisini bitirmelerinde ki asıl sebep uhd tvlere yer açmak içindir. Tercihini 730 dan yana kullanmanı tavsiye ederim
  • Peki LB670V bulursam onun yerine o da mantıklı mıdır?

Ayrıca LB730V'de köşelerde ışık süzmesi, vertical banding vs veya yetersiz bellek sorunlarıyla vs gelen oldu mu hiç?
  • lb730V de flash destegi de yok deniyor. Digiturk smart felan yalan diyorlar. Doğru mudur?
  • Ben de öyle biliyorum flash sanıyrım çoğu modelde desteği yok artık hepsi HTML 5 desteği veriyor. Sanırım Sony de aynı. Diğer markaları çok incelemediğim için bilemicem ama onlar için de durumun benzer olduğunu düşünmekteyim.
  • dün teknosada sordum satış sorumlusuna var abi netten tv felan izlersin denedik sıkıntı yok dedi.

HTML 5 desteği veriyorsa sorun yok o zaman?
  • HTML 5 var evet ama flash'da sanıyorum sıkıntılar çıkarabiliyormuş diye duydum ben de
  • quote:

Orijinalden alıntı: DriLL3R

Peki LB670V bulursam onun yerine o da mantıklı mıdır?

Ayrıca LB730V'de köşelerde ışık süzmesi, vertical banding vs veya yetersiz bellek sorunlarıyla vs gelen oldu mu hiç?

lb670 seriside başarılıdır ama ne bileyim 730 çerçevesi ve görüntü kalitesi daha başarılı geliyor bana. lb730 da şikayet gelmedi desem yeridir. ayrıca bellek yetersiz smart tvlerin en baş sorunudur. Çünkü bunlar en nihayetinde bir pc değildir ara bellekleri çok düşüktür. net üzerinden film seyrederkende ara bellek çabuk dolduğu için hatalar karşılasabiliniyor. komple bir filmi bitiren yoktur desem yalan söylemem heralde.

lg 2014 yılında üretmiş olduğu tüm serilerinde flash desteğini çekti bununda sebebi yakında flash kullanan birçok site html5 e geçecek olmasıdır. sağlam bir araştırma yap arsanız adobenin bile flash kodlamasını bıraktığını görebilirsiniz.

yine kafana takılan birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım hocam

• Yardımlar için teşekkürler. İnternetten LB730V siparişini çoktan verdim. Muhtemelen yarın ya da diğer gün elimde olur. Umarım sıkıntı yaşamam :)
  • Hangi siteden sipariş geçtiniz ve kaça malettiniz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DriLL3R

Yardımlar için teşekkürler. İnternetten LB730V siparişini çoktan verdim. Muhtemelen yarın ya da diğer gün elimde olur. Umarım sıkıntı yaşamam :)

hayırlısı olsun demek düşer bizede :) bende dün teşhirimde kalan sonuncusunu verdim 47' 1999a evlencek olsam kendime alırdım o fiyata :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.