Şimdi Ara

Linea Kendini Otomatik Kilitlene Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2014 Linea aracım var, araç çalışırken veya stop halinde bile kapılar otomatik kilitleniyor. Bu sorunu çözemiyorum, geçende araçtan indim birşey alacaktım, araç çalışıyordu aniden kapılar kilitlendi mecburen çilingir çağırdım. Yine başka bir gün araç çalışmıyordu, kapıları açtım, anahtarı koltuğun üstünde unuttum kapıları kapatmıştım yine aniden kendini kilitledi. Bu sorunun çözümü nedir? Arıza mı var, özellik mi? Lütfen yardımınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Linea Kendini Otomatik Kilitleme Sorunu

Linea araçlarının otomatik kapı kilitleme özelliği, sürüş güvenliğini artırmak için tasarlanmıştır. Ancak bazı durumlarda, "fiat linea kendini kilitledi" sorunu yaşanabilir ve araç sahiplerini rahatsız edebilir.

Sorunun Nedenleri

Linea otomatik kapı kilitleme sorununun birkaç nedeni olabilir:

• Merkezi Kilit Butonu Arızası: Merkezi kilit butonu arızalıysa, araç çalışırken bile kapılar otomatik olarak kilitlenebilir.
    • Anahtarlık Pilinin Zayıflaması: Anahtarlık pilinin zayıflaması, anahtarlığın araçla iletişim kurmasını engelleyebilir ve otomatik kilitleme özelliğini tetikleyebilir.
    • Elektrik Sistemi Arızası: Elektrik sistemindeki bir arıza, otomatik kilitleme sistemine güç sağlayamayabilir veya hatalı sinyaller gönderebilir.
    • Yazılım Hatası: Aracın yazılımında bir hata, otomatik kilitleme özelliğini düzgün çalışmasını engelleyebilir.

Sorunun Çözümü

Linea otomatik kapı kilitleme sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Merkezi Kilit Butonunu Kontrol Et: Merkezi kilit butonunun düzgün çalıştığından emin ol. Arızalıysa, değiştirilmesi gerekebilir.
    • Anahtarlık Pilini Değiştir: Anahtarlık pilini yeni bir pil ile değiştir.
    • Elektrik Sistemini İncelet: Elektrik sistemini bir oto elektrikçisine incelettirerek herhangi bir arıza olup olmadığını kontrol ettir.
    • Yazılım Güncellemesi Yap: Aracın yazılımında bir güncelleme varsa, yetkili bir serviste güncellemeyi yaptır.

Linea Otomatik Kapı Kilitleme İptali

Linea otomatik kapı kilitleme özelliğini kapatmak istiyorsan, araç kullanım kılavuzuna başvurarak talimatları takip edebilirsin. Genellikle, bu özellik araç bilgisayarı üzerinden devre dışı bırakılabilir.

"Linea otomatik kapı kilitleme iptali" özelliği, araç çalışırken kapıları kilitlenmesini istemeyen sürücüler için faydalı olabilir. Ancak, sürüş güvenliği açısından otomatik kilitleme özelliğinin açık tutulması önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Linea'larda sanırım öyle bir özellik var. Özellikle bagajda anahtar kalınca arabanın ancak yedek anahtarla açıldığını hatırlıyorum.

Bu olay çok yaşanıyordu.
  • Hocam inanın Erzurumda servise gittim, adam yok öyle birşey diyor, ordaki görevlinin bile haberi yok.
  • Bence en azından şimdilik yedek anahtarı cebinizde bulundurun.
  • Fiat internet sitesinde kullanım kılavuzu var. Albea üst donanımında yol bilgisayarından ayarlanıyor. Lineada aynı özellik olabilir.
  • Linea'nın hiçbir modelinde aracı stop ettikten sonra kontağı çıkarıp kapıyı kapattığınızda aracı kilitleme özelliği yoktur. Sadece kapılar kilitli iken kumandadan kapı kilidini açıp kapıları açmazsanız 30 saniye sonra kapılar otomatik kilitlenir. 20 km hıza ulaşınca yine otomatik olarak kilitler. Kontağa bağlı olduğu halde durduğu yerde yine kilitliyorsa bana göre sıkıntı var. Bunu çözene kadar sadece kapıları açmak için bir yedek anahtar çektirin.

Kapı soketinin içindeki kablolarda kopukluk olabilir. Resim temsilidir.

Linea Kendini Otomatik Kilitlene Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 9 Nisan 2020; 12:5:8 >

• Kontaktan anahtarı çıkarmadan yapıyor hocam, anahtarı kontaktan çıkarmamıştım, hatta araç boşta çalışıyordu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 airbag ve selektör sorunu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinç60

Kontaktan anahtarı çıkarmadan yapıyor hocam, anahtarı kontaktan çıkarmamıştım, hatta araç boşta çalışıyordu
    linea özelliği değil hocam arıza bu. genelde bazı linealarda oluyor. merkezi kilit arızasından dolayı yapıyor. kapıların birindeki kilit kablolarında kısa devre olabilir.

Bu arada şimdi fark ettim yukarıdaki temsili fotoğraf benim 2 yıl önce başka bir forumda çektiğim fotoğraf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 7 Mayıs 2020; 11:20:57 >
  • S.a önceki aracim linea yi yikamaciya biraktim genç arkadas kapı aralarina basincli tabanca ile suyu vurdu ayni sizin sorun başladı. Yukarida fotoda gözüken kablo su almış elektrikci değişim dedi tabi, elle sıktım sadece 1yil sorunsuz kullandim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.