Şimdi Ara

LİSANSA BAŞLAMADAN YAZILIM ÖĞRENMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
4
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar, ben büyük bir ihtimalle matematik mühendisliği okuyacağım ve bilgili arkadaşlardan bir konuda öneri istiyorum. Ben ilerde yazılımcı olmak istiyorum ve bu yaz XHTML ve CSS'i bitirdim (bitirdim ne kadar doğru bir ifade bunun kararı sizlere ait) ve Java'yı yarıladım. Bunlar dışında hangi yazılım dilini öğrenmemi önerirsiniz veya önerir misiniz? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ben pc müh vb okumuyorum bu alanlara ilgiliyim ve seviyorum.
    Bitirdim yarıladım dediğin gibi yanlış.
    En basitinden bi örnek sana internette wordpress veya farklı site psd tasarımları var oturup temaya dökebiliyor musun ?
  • knk bir yazda bunları yaptıysan bence okula gerek yok tam gaz devam.

şaka bir yana bence proje yapmaya çalış artık. mesela tam anlamıyla bir web sitesi kodlamaya çalış
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Hocam tasarım konusunda HTML5 ve CSS3 öğrenmek elzem diye biliyorum. Bu yüzden tasarım konusunda eksiklerim çok. Dediğim şeyleri öğrenmek de anladığım kadarıyla bir arkaplan gerektiriyor bu yüzden basit seviyede xhtml ve css kurslarını tamamlayıp bıraktım. Tablo falan yapıp arkaplan rengini değiştirebiliyorum tasarım adına o kadar diyim Bitirdiğim kursta da bu kadar gösterdiği için fazla üzerine gitmedim.

• saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    O seviyeye gelebildiğimden emin değilim. Temel XHTML ve CSS bilgisi + ileri düzey Java yeterli midir dedikleriniz için?

• Önce ne yönde bir yazılımcı olacağına karar ver (game,android,ios,web vs.) tüm dilleri bilmen imkansız boşa çalışıyor Gibisin şuan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna karar verebilmem için önce stajlara başvurup işin bana uygun olup olmadığına karar vermek gerektiğini düşünüyorum hocam. Benim şu an öğrendiklerim hakkında çoğu yerde kullanılıyor deniyor bu yüzden bunları seçtim açıkçası. Sizce yanlış bir seçim mi olmuş?

• ZeytinliKek Z kullanıcısına yanıt
    işte onu diyorum bir alanda devamlı gleiştir
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    XHTML ve CSS üzerine mi yoğunlaşmamı öneriyorsunuz yoksa gerekli arkaplanı oluşturduktan sonra HTML5 ve CSS3 öğrenmemi mi pek anlayamadım.

Html css yazılım değil daha çok tasarım . Bunları öğrensen sıkıntı yok ama diğer diller belli hedefe göre öğrenilmeli bence. illa öğrencem diyorsan phyton öğren her yerde kullanılıyor o

• Teşekkür ederim öneri için. Peki Python için dediğiniz şey Java için ne kadar geçerlidir ?

C veya javascript öneririm başlangıç için java bilmiyorum çok(c tavsiyem)

• Ben de başladım yazılıma. Ben şöyle başladım internette tum yazılım terimlerini sertifika protokolleri vs ideleri felan 2 cumleyle bir yere not ettim yoksa bir sey öğrenmeye kalksam bu ne felan oluyorum ve en azından ben kendimi hangi alanda geliştirmek istediğimi hangi yol izlemem gerektiğini Öğrenmem için bunu yapmam gerekti. Şimdi alan seçip o yönde ilerleyecegim. Büyük ihtimal JavaScript html ile başlarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhligoky -- 20 Ağustos 2020; 0:2:11 >
  • Yazilim çok geniş bir alan cidden öğrenecek o kadar çok şey var ki bitmez

• dhligoky D kullanıcısına yanıt
    Yolunuz açık olsun hocam.

• hocam html css öğrenmişsiniz sonra java diyorsunuz alanınızı çok dağıtmayın derim bir alan seçin ve onun üzerine yoğunlaşın frontend developer, backend developer, mobile developer, yapay zeka, siber güvenlik, UI/UX designer.... benim tavsiyem html css az çok bakmışsınız Adem İlter youtube kanalından css serisi var 12-13 videoluk onu bitirin sonra HTML CSS öğreniyoruz diye youtube playlisti var orada bir tasarımı css le koda döküyor onu da izleyin sonra javascripte gidersiniz ardından her şey sırayla gelir, çok ayrı yönlere sapmak başlangıçta olan bir durum ama bu uzun sürmesin derim.

• agirsayisalci kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim önerileriniz için.

• Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.