Başlıkta belirttiğim gibi lisanüstü programını kazanır kazanmaz kaydımı dondurup askere gitme düşüncem var. Ağustos celbi için son başvuru tarihi 29 haziran 2011dir.Bu konu hakkında bilgisi olanlar düşüncelerini paylaşabilirler mi?
Lisansüstü programını dondurma gerekçesini farklı söyleyip askere gidebilrmiyiz
niye oyle bi sey yapıyosun ki bosuna harc vericen .. madem askere gitcen git agustosta gel sonra subat doneminde baslarsın mastera.. cunku dondursanda kayıt parası harc parası veriyosun .. hatta askere bu kadar cabuk niye gidiyon madem master yapcan okuduktan sonra git ara vermemiş ve bilgilerini unutmamıs olursun...askere giderkende okula haber vermen lazım cunku kayıt asamasında askerlik durum belgesi vermen lazım ki kayıt olmadan tecil ettirmen lazım zaten ettirmemişsen askere gideceksen kayıtta cıkacak ortaya herturlu yalan soyleyemezsin yani.
Harç konusu önemli değil.2010 eylül ayında mezun oldum.1 senedir ne yaptın diye sorabilrsin belki ingilizcemi geliştirdim birtakım sınavlara girdim.Teknik bölümden mezun oldugum için askerlik hizmeti durumuna önem veriliyor iş alımlarında.Yüksek lisansa başladığımda işe girmem daha kolay olur diye düşündüm.
2010 eylülde mezun olduysan zaten 2012 eylüle kadar tecilin var yani aralık doneminde askere gidersin 2012 de eger yüksege baslamazsan.o zaman senin elinde su anda tecil belgesi olması lazım onun ile okula kayıt olursun kayıttan sonra da ogrenci işlerine gidersin ben askere gidecem benim tecil işlemlerini siz yapmayın dersin .. dondurursun okulu zaten harc prasını yatır yeterli her halukarda donduruyolar. sorun olmaz .. hocalarına bahset konudan bilgileri olsun askerden gelincede devam edersin ama neden hala yuksek lisansa baslayacagını anlamadım.. git askere gel sonra baslarsın gene yuksege. hem donem kaybıda olmaz parada vermemiş olursun..
Aslında aniden gelişen birtakım olaylar gelişti diyebilirim. Yüksek lisans için başvurumu yaptıktan sonra ağustos celbi için başvuruların geçmediğini ögrendim bu yüzden fikir degiştirdim.En azından askerlik problemim ortadan kalkmış olarak lisansüstü eğitime devam ederim düşüncesine kapıldım bir anda =)
Eğer lisansüstü programa kabul edilirsem hazırlık dönemi biter bitmez gitmek isterim fakat o dönemde hala tecilli olacağım için bu düşünce fayda getirmiyor.2012 aralık döneminde de teknik konulara başlamış olacağım bu yüzden egitimi yarıda bırakmak istemiyorum.
Sağlık olsun mezun olduktan sonra gideriz artık =)
İlgin için teşekkürler
ne demek hocam bizde gectik o yollardan :)
mezun ol rahat rahat gidersin bakalım secimden sonra butun partiler 3-4 ay olacak kısa donem diyodu ama gorecez..
eger yuksekten sonra doktorya baslarsın da 35 yasında gidersin askere istrsen
Yüksek lisans yapıp çalışan arkadaşlarım var. Yüksek lisans yaparken 2 yıl tecilin olduğu için sorun olmuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme