Şimdi Ara

Listening nasıl gelişir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar evde kendi çabamızla ingilizce öğrenmeye çalışıyoruz haftada 2 gün 30 dk cambly üyeliğimiz var ve öyle tahmin ediyoruzki A2 seviyesindeyiz. Hikaye kitaplarımız var bolca okuyoruz vs ama adamlar hızlı konuşunca kesinlikle anlamıyorum ve bence listening speaking den daha önemli bir alan kendimiz kötü bir aksanla konuşsak bile anadilimiz ingilzce olmadığı için bu hoş görülebilecek bir problem ama karşımdakini anlayamazsam eğer ne okuma becerimin ne yazma becerimin nede konuşma becerimin malesef hiç bir anlamı kalmıyor çünki tüm bu çalışmalarımdan öğrendiğim şeyleri uygulamaya dökebilmem için karşımdakinin ne dediğini anlamam gerekiyor ki cevap verebileyim.

Bu sebeple bu dildeki en iyi becerimin kesinlikle listening olması gerektiğine inanıyorum. Ekstra olarak neler yapabilirim bu becerimin üst düzey olması için ?

• maruz kal.videolar diziler filmler şarkılar ile.altyazılarına bak bol bol bu içerikleri tüket.zamanla baya gelişiyor.
  • kamikrazywarboy K kullanıcısına yanıt

Bir youtube kanalı var 24 saat canlı yayında hikaye seslendiriyor level 1 düzeyde. Altta ingilizce alt yazı ve amerikan aksanı ile seslendirme bunu alt yazısından takip edip dinlesem faydası olur mu ?

Şöyle bir durum var 1 cümle düşün 5 kelimeden oluşsun 5 kelimeyide biliyorum ama o 5 kelimeyi duyup zihnimde birleştirip anlamını anlayana kadar karşımdaki adam 3. cümleye geçmiş oluyor ve ben ilk cümleyi anlamlandırmaya çalışırken 2. cümleyi hiç duymamış oluyorum. Kaldıki şuan 1500 kelime civarı kelime bilgim var ve çok yetersiz heleki cümlenin içinde anlamını bilmediğim kelime denk gelirse vehameti sen düşün bunun için ne yapabilirim ?

Hiç anlamı ile uğraşmadan sadece alt yazıyı takip edip dinlemelimiyim yoksa durdurup her cümleyi tek tek anlamaya mı çalışmalıyım

• MrTyln M kullanıcısına yanıt
    kelime bilginiz çok az hocam.en iyisi şimdilik kelime öğrenin.bu sırada tabi yabancı şarkılar videolar izleyip aralarda yakalamaya çalışın bildiklerinizi.altyazı takip etmeyin bence,daha doğal çalışmıyormuş gibi olunca daha kalıcı oluyor.
  • Peki kaç kelime öğrendikten sonra listening çalışmalıyız ? 3-4 bin yeterli mi ?

hayır bakın kelime öğrenmeye devam edin ama asla ve asla maruz kalmaktan geri durmayın.ben çalışarak özel olarak geliştirmedim sürekli ingilizce videolar filmler şarkılar dinleye dinleye bir süre sonra inanılmaz derecede gelişti.okulda vs yaptığımız listening aktiviteleri hem azdı hemde faydasızdı.o yüzden siz ingilizce içerikleri bol bol tüketin.a1 listening a2 listening tarzı videolarda vardır illa onlarlada pratik yapabilirsiniz.
  • https://www.esl-lab.com/

english listening lesson library online
    ELLLO - English Listening Lesson Library Online
    https://www.elllo.org/index-A2.htm

agendaweb.org
    Listening comprehension exercises esl - audio stories - podcast
    https://agendaweb.org/listening-exercises.html

Kolaydan zora doğru dinleme çalış. Bu linklerde seviyene göre dinleme becerin artıyor.

Film dizi izle diyenleri dikkate alma. Ana dil düzeyinde konuşmalar içeriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhacker09x -- 18 Şubat 2023; 21:50:7 >

• orjinal dilinde ingilizce alt yazılı dizi - film izle bol bol.

ben bu şekilde öğrendim bu dili. emin ol oturup bir defa adam gibi çalışmamışımdır doğru düzgün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 20 Şubat 2023; 14:1:35 >
  • a2'se daha senin listening'den once kelimeleri ve cumle kurmayi ogrenmen lazim, ingilizce bir discord kanalina ya da herhangi bir online oyuna baslayip clan'a girip surekli konusmalara katil ve translate'i surekli acik tutup yazis milletle, bilmedigin kelime oldugunda translate'den bakip anlamlarini ve telaffuzlarini ezberle once. insanlarla translate gerekmeden yazisacak seviyeye geldiginde de altyazisiz film ya da dizi izle surekli. bilgisayarda oldugun sure boyunca hayatindan turkce'yi cikar, yaptigin her sey ingilizce olsun. bir de gunluk tarzi bir sey tut ingilizce sekilde, her gun sonunda yaptiklarini anlat translate acikken bir tarafta, takildigin yerlerde oradan bak. cumle icinde nasil kullanacagini bilmedigin bir kelime oldugunda da alttaki linkten arama kisminda sentences'i secip cumle icinde kullanimlarina bak.

sentence.yourdictionary.com
    Sentence Examples | Examples of Words Used in a Sentence
    https://sentence.yourdictionary.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 20 Şubat 2023; 16:46:59 >

• made off hit her kullanıcısına yanıt

Online oyun aradım ama ingilizce yazılı olarak konusabilecegim bir oyun bulamadım hep sesli sohbetler malesef. Senin önerin var mı ?

Herhangi bir oyun olur clan sistemi olan, tek yapman gereken aktif bir clan bulmak. Zamaninda WoW ve RuneScape oynuyordum baya. RS'de 7 yil once falan edindigim arkadasimla hala neredeyse hergun konusuyoruz Discord'da mesela.

hocam wow wotun gemi versiyonu wot oynuyorum şuan ama clan içi chat i kimse kullanmıyor herkes discord vs sesli iletişim kullanıyor ben Dilde yeniyim adamların söyledikleri cümleleri anlamıyorumki iletişime geçebileyim yazılı sohbetle dönen oyunlar lazım mesela metin2 bütün ticaret chat sisteminden dönüyor ama ingilizcesi yok oyunun.

WoW dedigim World of Warcraft.  

he warcraft mı onda ingilizce yazılı sohbet aktif mi metin 2 gibi ? oynarım o zaman :D

• Abi kesinlikle ilgini çeken bir şekilde video izleyerek gelişiyor .
    Bazı arkadaşlara saçma gelebilir ama oynadığım oyunun videolarını izleyerek listening inanılmaz gelişti.
    Şimdi diyen olur ki adamlar sadece oyun terimleri kullanıyor belirli şeylerin dışında öğrenemezsin diye ama günlük kelimelerdeki konuşuyorlar , sohbet ediyorlar . Bu beni çok geliştirdi , şu anda dinlediğim kelimeyi anlıyorum .
    Demem o ki ilgini çeken konu üzerinden video izle seni kasacak ilgimi çekmeyen şeyler bir süre sonra sıkıcı hale geliyor .
  • adı üstünde listening. şöyle bi site var. belki yardımcı olur.

Kendra's Language Schoolyoutube
    "The best practice for listening to FAST English conversations" Don't you think that the English spoken by the man in this video is difficult to understand? The reason is that the reading speed is fast and the sounds of the words before and after are partly connected. The phenomenon in which the sounds of the preceding and following words are connected and sound like one sound is called "linking". There are many different types of linking, but the quickest way to master linking is to listen to a lot of examples and get used to them, rather than learn each pattern. There are many short phrases in this video made up of 2 to 8 words, but they can be difficult to understand because of “linking”. If you can understand these phrases, it will be easier to understand the English spoken by native speakers.
    https://www.youtube.com/watch?v=OnMbwRkHFZI
  • kendimi hiç yabancı dil öğrenmek zorunda hissetmedim ama maruz kalınca konuşuyor insan. Geçen sene bir pc oyunu oynuyordum ve yerli oyuncu yoktu pek. Bir kaç ay sonra farkettim ki maruz kala kala düşünmeden konuşuyorum. Küçükken de yurt dışında akrabalarım onlardan maruz kaldığım için bazı kelimeleri geldiği dönemde almancaya dönüşüyordu.

• linkorn L kullanıcısına yanıt

hangi oyunu oynuyordun hocam ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.