Şimdi Ara

Logitech Harmony 520 Evrensel Kumanda Incelemesi (Resimli) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
6
Favori
51.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: barsoy

Benim de aklıma o gelmişti, 4 düğmeyi yeniden öğretmek. Şimdi deneyip sonucu yazarım, olmazsa logitech'e ingilizce mektup yazıcaz artık.

Edit: oldu valla sağol kardeş

Hadi gözünaydın
  • dvd playerimin kendi kumandasının eject tuşu yok. Onun yerine stop tuşuna 2 saniye basınca tepsi açılıyor. harmony'de de bu şekilde çalışabiliyor. Ama ben bunu watch dvd aktivitesinde "televizyon ve dvd playeri açtıktan sonra cd tepsisini aç" şeklinde ayarlamak istedim, olmadı. Ben de ne yaptım? Eject komutunu ayrı bir sinyalmiş gibi yutturayım dedim. Kumandada stop tuşuna 2 saniye bastım, "algılanmadı ,daha kısa süreli basın " dedi Ben de analyzed değil de RAW olarak kumandaya tanıttım. Arasıra çalışıyor, arasıra algılamıyor, bazen de dvd playeri kilitliyor, aygıtın fişini çekmek zorunda kalıyorum. Önerin var mı?
  • quote:

dvd playerimin kendi kumandasının eject tuşu yok. Onun yerine stop tuşuna 2 saniye basınca tepsi açılıyor. harmony'de de bu şekilde çalışabiliyor. Ama ben bunu watch dvd aktivitesinde "televizyon ve dvd playeri açtıktan sonra cd tepsisini aç" şeklinde ayarlamak istedim, olmadı. Ben de ne yaptım? Eject komutunu ayrı bir sinyalmiş gibi yutturayım dedim. Kumandada stop tuşuna 2 saniye bastım, "algılanmadı ,daha kısa süreli basın " dedi Ben de analyzed değil de RAW olarak kumandaya tanıttım. Arasıra çalışıyor, arasıra algılamıyor, bazen de dvd playeri kilitliyor, aygıtın fişini çekmek zorunda kalıyorum. Önerin var mı?

Bahsettiğin sıkıntıyı bende mesela tane tane basılması gereken tuşlarda yaşıyorum mesela, tv nin sesini kısacağım, orj kumandada ses kısma tuşuna bastıgımda tane tane ama hızlıca, çabucak iletişimi sağlıyo ama evrensel kumanda da arka arkada 3 kez bassamda iletmesi geç oluyor, bunu ne yazıkki yaşamak mecburi sanırım

Ancak senin bu sorunun için aklıma şu geldi, madem stop tuşuna 2 sn basılınca tepsi açılıyor, sende stop tuşunu gidip normal bir tuş gibi tanıt ama bu defa 2 sn basılı tut. Bakalım olacak mı, tabi denemediysen?

• quote:

Ancak senin bu sorunun için aklıma şu geldi, madem stop tuşuna 2 sn basılınca tepsi açılıyor, sende stop tuşunu gidip normal bir tuş gibi tanıt ama bu defa 2 sn basılı tut. Bakalım olacak mı, tabi denemediysen?

O zaten oluyor. Yani aynı orjinal kumandadaki gibi çalışıyor harmony,onda bir sorun yok. Ama ben illa keyif yapıcam ya; watch dvd aktivitesini başlattığımda tepsiyi açsın benim film koymamı beklesin diye ayarlıyorum,ben başka tuşa basmadan. Ama işte sadece stop'a bas diyebiliyorum, stop'a 2sn basılı tut diyemiyorum. Yani tam olark şöyle ayarladım:

1- DVD playerı aç
    2- TV'yi aç
    3- TV'yi komponent kaynağına getir
    4- DVD'nin tepsisini çıkar.
    5- 10 saniye bekle(ben bu arada tepsiye filmi koyuyorum)
    5- Filmi oynat.
    6- TV'yi 16:9 ekran boyutuna ayarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 22 Mart 2008; 23:53:00 >

• Senin sorununun çözümü varmış:

Devices kısmından TV seçiyorsun, oradan settings'e tıklayınca adjust the delays(speed settings)'i seçiyorsun. Karşına "power-on delay" , "inter-key delay" , " input delay" ve "inter-device delay" için milisaniye cinsinden ayralar çıkyor. Bu delay'ler süresince komut kabul edilmiyor. Senin sorunun inter-key delay kısmında. Yani tuşlar arasında bekleme süresini azaltman( yada belki artırman) lazım. Diğerlerinin anlamı:

Power-on delay: televizyon açıldıktan sonra bekleme süresi(bu sürede tvnin ısınması bekleniyor)
    İnput delay: Girişler(kaynaklar) arasında seçim yapılırken bekleme süresi
    Inter-device delay: Kumanda bir sinyal gönderdiğinde tüm cihazlar sinyali alır ama sadece biri o sinyali algılar, diğerleri yanlış sinyal olduğunu düşünüp görmezden gelir. Yanlış sinyalle karşılaşan bir aygıt IR alıcısını belirli bir süre kapatır.

Eğer inter-key delay'den halledemezsen sinyal tekrarını azaltmayı dene. Aygıtlardan TV seç, troubleshoot ve TV responds to some commands either too many times or only occasionally kısmını seçip sinyal tekrar sayısını azalt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 22 Mart 2008; 23:46:49 >

• @barsoy teşekkürler, delayleri minimize etmiştim ancak Troubleshoot kısmını denememiştim, uygun bir zamanda deneyeceğim sağolasın

Senin sorununun verdiğin sırayla aklıma gelen tek çözümü ancak Watch DVD dediğinde tepsinin açılması ve öyle beklemesi, hele ki öyle 10 saniye bekleyip tepsiyi kapatıp bir de filmi 16/9 a almasını beklemek bence haksızlık olur sonuçrta bu bir kumanda Ama Watch DVD dediğinde tepsinin açılmasını veya ek komutlar vermeyi şu örneklerle yapabilirsin

Activities / Watch DVD'ye Settings diyerek gel, sonra Review the settings for this activityi karşına şöyle bir ekran gelecek

Logitech Harmony 520 Evrensel Kumanda Incelemesi (Resimli)

Sonra bu ekranda "Yes, but I wanto add more control of options and devices for this Activity" kısmı seçip devem et diyoruz, şimdi ek bir aygıt ekleyip
    eklemediğini soran şu ekran geliyor, ben sadece mevcut aktiviteye komut eklemek istediğim için bu alanı SAVE diyerek geçiyorum

Şimdi sırasıyla bu aktivitenin ayarları geliyor, seçili ayarlar zaten koyu kısımla gösterilmiştir, bunları değiştirmek istemediğim için Next diyerek aşağıdaki alana geliyorum ve o alanda resimde de belirttiğim gibi hangi cihazın komutunu ekleyeceksem (ki burda DVD kumadnasındaki STOP tuşu o) onu seçerek sağındaki ADD butonuna basarak ikinci resime ulaşıyorum ordan da gerekli ayarı yaptıktan sonra (ki resme iyi bak 2 sn basılı tutumana da gerek kalmayacak) ana ekrana dönüyorsun ve sonra Save diyerek çıkıyorsun, hepsi bu.

16/9 tuşunu da bu aktivite de additional buttons a bir yere eklersen manuel yaparsın olur biter

• yok yav niye haksızlık olsun, sonuçta istediğin activity'ye istediğin "action"ı yükleyebilirsin. Ben o yazdığım basamakların hepsini zaten ayarladım, eject hariç. En son resimde bahsettiğin süreler basılı tutma süresi değil, önceki komuttan sonra bekleme süresi. Yani önceki komutu verdikten sonra belirlediğin süre kadar bekliyor sonra diğer komuta geçiyor.
    Logitech'in resmi forumuna baktım dün, birkaç kişi daha aynı soruyu sormuş. Sorunun çözümü yokmuş, ancak destek biriminden senin için o tuşu programlayıp hesabına yüklemelerini talep edebiliyormuşuz. Bir ara yazıp istiycem; şimdilik raw formatını belki şansım tutar diye deniyorum. Seni de uğraştırdım kusura bakma.

Bu arada logitech sayfasından foruma giden bir link bulamadım ben, belki gözümden kaçtı.http://forums.logitech.com sayfasından ulaşabilirsin bakmak istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 24 Mart 2008; 9:36:17 >

• Vay anasını desteğe bak adam yazıp yüklüyor demek helal olsun Ben hiç dvd player kullanmadıgım için (paso pc'den tv out ) hiç bahsettiğin türde bir macroya ihtiyac duymamıştım.

Bu arada bende o troubleshoot kısmından saniyeleri 3'den 5'e çektim, keza iletimde yavaşlık varsa increase yani arttırın diyordu, bu defa da 12 numaralı kanala gelmek için önce 1 sonra 2 tuşuna bastığımda 122 numaralı kanala gelmeye başladı bende eski haline döndüm

Logitech ana sayfasından / Support kısmından direk link vardır foruma, gene de teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 24 Mart 2008; 10:55:41 >

• Klima kumanda edebiliyormu bu cihaz dostum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevran

Klima kumanda edebiliyormu bu cihaz dostum?

Evet, hatta tanımlı kumandalar arasında ARÇELİk'de var, ama Vestel ya da Beko göremedim

• harmony'nin kumanda edemeyeceği birşey yok ama klima da kumanda edeceksen inter rcl54 düşünebilirsin, çünkü üzerinde klima tuşları da var. Ben denemedim. buraya tıkla
  • Teknosadan 119 YTL ye taksitle aldım. Birkaç hafta önce 179 YTL idi. Vestel dvb 5000xci uydu alıcısını malesef kendim tanıtmak zorunda kaldım. samsung televizyonum (ps 42e7s), sony av receiver ım (str-k880)ve philips dvd playerım (dvp 5960/12) sorunsuz tanıdı. Hatta dvd playerın kötü kumandasından kurtulduğum için sevinmedim desem yalan olur. Kullanıcı arayüzünün türkçe olmaması işi biraz zorlaştırıyor.

not: kumandaya öğretmeketen sıkılınca küçük bir deneme yapıp vestel uydu alıcısını dvb5000xci yerine dvb4100 olarak kodladım ve tüm kumanda fonksiyonları kendiliğinden çalıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedentist -- 30 Mart 2008; 22:06:28 >
  • 525i olan arkadaşlar..sizin kumandada hareket ettirince yanma ve kendiliğinden sönme fonksiyonları varmıdır?
  • evet. 2 saat boyunca kıpırtı olmazsa derin uyku moduna geçer, ekran kapanır. Ama elinize aldığınızda ışıkları yanarak açılır. Hatta hareket algılayıcısı fazla mı hasastır nedir, ben odaya girdiğimde bile açılıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: avukatkemal

525i olan arkadaşlar..sizin kumandada hareket ettirince yanma ve kendiliğinden sönme fonksiyonları varmıdır?
  • Yok ne denediysem olmuyor.. öyle bozulcak birşey olsa diyecem bozuk..neyseki şarjlı pillerim ve 15 dakkada şarj eden cihazım var..yoksa ansızın bitiyor pil bu yüzden..
  • Haklısınız, sinir bozucu. Eğer denemediyseniz kumandaya firmware (software değil) yüklemeyi deneyin. Çünkü ışığın otomatik kapanmasını 5 saniyeye kadar düşürmek mümkün. Downloads sekmesinde firmware yüklemesi mevcut.

quote:

Orjinalden alıntı: avukatkemal

Yok ne denediysem olmuyor.. öyle bozulcak birşey olsa diyecem bozuk..neyseki şarjlı pillerim ve 15 dakkada şarj eden cihazım var..yoksa ansızın bitiyor pil bu yüzden..
  • Onu ilk denemiştim zaten.. şu an tvyi açtığımda glowa basıyorum ışık sönüyor..ondan sonra kapatana kadar ışık sorun olmuyor, tuşa bastıkça yanıyor sönüyor..cihazı kumandadan kapattığımda yine glow yapmam gerekiyor sönmesi için..deep sleep ise hiç olmuyor.. kısmet :)
  • eozen, yaptım valla oldu; raw formatında uğraşıp öğrettim eject tuşunu.
    Şimdi film izle aktivitesinde tv ve dvd playeri açıyor, 6 saniye bekliyor,dvd tepsisini çıkarıyor, 10 saniye bekliyor(film koymam için),tepsiyi kapatıyor,filmi başlatıyor, tv'yi sinema renk moduna getiriyor. Nasıl?
  • quote:

eozen, yaptım valla oldu; raw formatında uğraşıp öğrettim eject tuşunu.
    Şimdi film izle aktivitesinde tv ve dvd playeri açıyor, 6 saniye bekliyor,dvd tepsisini çıkarıyor, 10 saniye bekliyor(film koymam için),tepsiyi kapatıyor,filmi başlatıyor, tv'yi sinema renk moduna getiriyor. Nasıl?

Valla dostum tebrikler, iyi iş çıkarmışsın, ha biraz daha öğretsen demek bu alet
    ütü de yapacak

Gerçekten bende dün bir ara düşündüm eskiden ampli, tv, dvd player ve uydu alıcısının 4 kumandası varken şimdi tek bir kumanda ve herşeyi tek tuşla yapan bir alet, daha ne olsun yaw, öpesim geldi aleti zor tuttum kendimi a

• Ben de deep sleepten sensörden vazgeçtim.. Biraz pili çabuk bitiyor ama 15 dakkada şarj yapan pil şarjı var, işe yarasın, dimi ama
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.