Şimdi Ara

Logitech Harmony 520 Evrensel Kumanda Incelemesi (Resimli) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
6
Favori
51.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: scubat

2-Daha önce eozen81 arkadaşında bahsettiği gibi kaynaklar arası geçişte hep bir sorun oluyor. Mesela Digiturk EXT1 de PS3 ise EXT5 de. Aktivite değiştir dediğimde sırayla EXT2, EXT3, EXT4 diye gidiyor ama genelde EXT5'e varamıyor 4 te kalıyor.. Bir defa eksik basıyor sanki. Ben de LCD ekranın üzerine EXT tuşlarını öğrettim takılınca manual olarak tek tuşla geçiş yapabiliyorum. Yine sistemi kapattığında hangi EXT da kaldıysa yine oradan açıyor ve diğer EXT lara otomatik geçmiyor.

eozen81, bunun bir çözümünü buldun mu? yoksa manual çözüme devam mı sen de?

@scubat, dostum o aktive geçişleri için ben osmanlı usûlü bir formül buldum, şöyle ki:

Ana bir aktivite bulunacak ve bu aktiviteden ancak diğer aktivitelere geçiş yapılacak aynı şekilde aktivitelerden bu ana aktiviteye geçilerek diğer aktivitelere gidilecek ve TV kapatılacak.

Örneğin benim ana aktivitem : Watch TV

Şimdi ben TV yi açıyorken Watch TV ile açıyorum kapatırken de Watch TV deyken kapatıyorum, bu şekilde tüm herşey istediğim gibi açılıyor ve kapanıyor, sonra farz edelim ki TV yi açtıktan sonra Watch DVD diye bir aktiviteye geçeceksin, burada senin amacın şu olmalı : Watch TV aktivitesinden Watch DVD aktivitesine geçerken kumanda neyi eksik basıyor, mesela sen ne demişsin, EXT5'e varmıyor 4'de kalıyor. , işte bu yüzden sen gidip Watch DVD aktivitesini tekrar configure edip (Activity menüsünden ilgili aktivitenin Settings'ine geliyorsun, oradan Review The Settings For This Activity seçip Yes, but I want to add more control of options.. diye giden seçenekle yapıyorsun) o eksik basan düğmeye bir kez daha bas komutunu vereceksin. Bunu deneye deneye başardığın artık şunu bileceksin ki Watch TV > Watch DVD ye geçerken herşey düzgün çalışıyor.

Bunu başardıktan sonra da Watch DVD > Watch TV ye geçişi dene, sorun varsa eksik basılan düğme kadar gene yukarıdaki gibi ekleme yaparak bu geçişi de düzelt.

Şimdi şunu biliyorsun, sen Watch TV ile herşeyi düzgünce açabiliyor ve bu aktiviteden Watch DVD aktivitesine sorunsuz geçebiliyor ve Watch DVD'den de Watch TV aktivitesine sorunsuz geçiyorsun.

İşte bu şekilde Watch PS3, Watch PC vs tüm aktiviteleri Watch TV ana aktivitesine bağlayarak sorunu çözebildim, artık manuel bir tuşa basmama gerek kalmıyor.

Unutma TV'yi kapatırken her zaman sorunsuz olan ana aktiviteden kapatacaksın.

Saygılar

• Evet benimde ana aktivitem watch TV, aynı senin gibi sistemi açarken de kaparkende ilk olarak Watch ile başlıyorum.

Dediğin "bir kere daha basma" çözümü de ilginç, iki eksi bir artı yapar gibi...ama benimki genelde eksik bassa da bazen (%30) eksik basmıyor, o yüzden bu dediğin çözüm tam anlamıyla tutmayabilir. Her aktivitemde, kumandanın LCD ekranında gerekli EXT tuşları koydum, takılırsa tek tuşla hallediyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

quote:

2-Daha önce eozen81 arkadaşında bahsettiği gibi kaynaklar arası geçişte hep bir sorun oluyor. Mesela Digiturk EXT1 de PS3 ise EXT5 de. Aktivite değiştir dediğimde sırayla EXT2, EXT3, EXT4 diye gidiyor ama genelde EXT5'e varamıyor 4 te kalıyor.. Bir defa eksik basıyor sanki. Ben de LCD ekranın üzerine EXT tuşlarını öğrettim takılınca manual olarak tek tuşla geçiş yapabiliyorum. Yine sistemi kapattığında hangi EXT da kaldıysa yine oradan açıyor ve diğer EXT lara otomatik geçmiyor.

@scubat, dostum o aktive geçişleri için ben osmanlı usûlü bir formül buldum, şöyle ki:

Ana bir aktivite bulunacak ve bu aktiviteden ancak diğer aktivitelere geçiş yapılacak aynı şekilde aktivitelerden bu ana aktiviteye geçilerek diğer aktivitelere gidilecek ve TV kapatılacak.

Örneğin benim ana aktivitem : Watch TV

Şimdi ben TV yi açıyorken Watch TV ile açıyorum kapatırken de Watch TV deyken kapatıyorum, bu şekilde tüm herşey istediğim gibi açılıyor ve kapanıyor, sonra farz edelim ki TV yi açtıktan sonra Watch DVD diye bir aktiviteye geçeceksin, burada senin amacın şu olmalı : Watch TV aktivitesinden Watch DVD aktivitesine geçerken kumanda neyi eksik basıyor, mesela sen ne demişsin, EXT5'e varmıyor 4'de kalıyor. , işte bu yüzden sen gidip Watch DVD aktivitesini tekrar configure edip (Activity menüsünden ilgili aktivitenin Settings'ine geliyorsun, oradan Review The Settings For This Activity seçip Yes, but I want to add more control of options.. diye giden seçenekle yapıyorsun) o eksik basan düğmeye bir kez daha bas komutunu vereceksin. Bunu deneye deneye başardığın artık şunu bileceksin ki Watch TV > Watch DVD ye geçerken herşey düzgün çalışıyor.

Bunu başardıktan sonra da Watch DVD > Watch TV ye geçişi dene, sorun varsa eksik basılan düğme kadar gene yukarıdaki gibi ekleme yaparak bu geçişi de düzelt.

Şimdi şunu biliyorsun, sen Watch TV ile herşeyi düzgünce açabiliyor ve bu aktiviteden Watch DVD aktivitesine sorunsuz geçebiliyor ve Watch DVD'den de Watch TV aktivitesine sorunsuz geçiyorsun.

İşte bu şekilde Watch PS3, Watch PC vs tüm aktiviteleri Watch TV ana aktivitesine bağlayarak sorunu çözebildim, artık manuel bir tuşa basmama gerek kalmıyor.

Unutma TV'yi kapatırken her zaman sorunsuz olan ana aktiviteden kapatacaksın.

Saygılar

• Valla sen sordun otomatize edebildin mi diye ben de cevap verdim
  • saol

genelde çok memnunum, her arkadaşıma tavsiye ediyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Valla sen sordun otomatize edebildin mi diye ben de cevap verdim
  • Değerli Arkadaşlar.Yorum yapan herkese çok teşekürler.Bizlere çok yardımcı oluyorsunuz.Logitech kumanda almak istiyorum.Ancak bir şeyi merak ediyorum.Logitech kumandası ve inpax 5100 uydu cihazı olan bir arkadaş var mı?Acaba.Varsa inpax ı tanıtabildi mi?Teşekkürler.
  • arkadaşlar haftasonu bimeksten harmony 525 aldım. programı kurup aktiviteleri belirledim ve şu an için gayet düzgün bir şekilde cihazım çalışıyor.

fakat beceremediğim tek bir nokta kaldı. şimdi digiturkü tanıttığımda cihaz adı digiturk modeli dcr-9001 diye buldum. kendisi otomatik olarak bilgileri yükledi. fakat anlayamadığım bir nokta oldu. şimdi diginin guide tuşu kumandamda guide da değil teleteks butonlarında.aslında mantık olarak doğru digi kumandamdaki 4 renke eşleştirmiş teleteks butonlarını. ama ben guide fonksiyonunu kumandamın guide tuşuna ataka istiyorum.

bunu nasıl yapacağım hakkında bir fikri olan varmı? -eozen81- bence var..

tek sıkıntı -sıkıntı sayılırsa tabii- bu. istediğim fonksiyonu istediğim tuşa atamak.

yardımınızı bekliyorum..

şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: onuruno99

arkadaşlar haftasonu bimeksten harmony 525 aldım. programı kurup aktiviteleri belirledim ve şu an için gayet düzgün bir şekilde cihazım çalışıyor.

fakat beceremediğim tek bir nokta kaldı. şimdi digiturkü tanıttığımda cihaz adı digiturk modeli dcr-9001 diye buldum. kendisi otomatik olarak bilgileri yükledi. fakat anlayamadığım bir nokta oldu. şimdi diginin guide tuşu kumandamda guide da değil teleteks butonlarında.aslında mantık olarak doğru digi kumandamdaki 4 renke eşleştirmiş teleteks butonlarını. ama ben guide fonksiyonunu kumandamın guide tuşuna ataka istiyorum.

bunu nasıl yapacağım hakkında bir fikri olan varmı? -eozen81- bence var..

tek sıkıntı -sıkıntı sayılırsa tabii- bu. istediğim fonksiyonu istediğim tuşa atamak.

yardımınızı bekliyorum..

şimdiden teşekkürler.

valla dediğin ayarı yapmak çok kolay ama önümde açık olması lazım software'in, hatırlamıyorum nasıldı...

biraz kurcalasan bulursun...

(bu arada artık kitlenme sorunu yaşamayacaksın, digiturk kumandanı gömebilirsin)

• herşey customise buttons dan geçiyormuş..

şu anda aksayan hiç bir noktası kalmadı..
  • ARKADAŞLAR BENDE BİR ADET LOGITECH HARMONY 525 VAR SIFIRDIR KULLANILMADI KESINLIKLE İSTEYENE SATA BILIRIM ÜRÜNÜ TEKNOSADAN ALDIM DAHA GARANTİSİ DEVAM EDIYOR KULLANAMIYORUM BEN BUNU OYUZDEN SATIYORUM ALMAK İSTEYEN OLURSA 130 TL YE VERICEM 199 ALDIM İSTEYENE RESİM VEYA MSN DEN GÖSTERILIR İLETİŞİM ALEM3@HOTMAİL.COM CEP : 0505 540 40 44 KENAN ŞİMŞEK
  • quote:

Orjinalden alıntı: alem3

ARKADAŞLAR BENDE BİR ADET LOGITECH HARMONY 525 VAR SIFIRDIR KULLANILMADI KESINLIKLE İSTEYENE SATA BILIRIM ÜRÜNÜ TEKNOSADAN ALDIM DAHA GARANTİSİ DEVAM EDIYOR KULLANAMIYORUM BEN BUNU OYUZDEN SATIYORUM ALMAK İSTEYEN OLURSA 130 TL YE VERICEM 199 ALDIM İSTEYENE RESİM VEYA MSN DEN GÖSTERILIR İLETİŞİM ALEM3@HOTMAİL.COM CEP : 0505 540 40 44 KENAN ŞİMŞEK

dostum hayırlı satışlar hemen ikinci el bölümüne konu aç kesin satrsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: alanya75

quote:

Ben de bu ürünü (bendeki 525, fark ne bilmiyorum)yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum. Tam not olmasada çok yüksek not veriyorum . Çok kullanışlı, çok akıllı bir cihaz. Tanıtamadığım bir cihazım olmadı henüz. Görüntüde çok şık. Bir kere en önemlisi devamlı kitlenen digiturk kumandasından kurtardı beni. Pili de bende en az 6 ay gidiyor ve diğer kumandaları da kullanmadığım için pil tasarrufu sağlıyor. 5 tane cihazımı buradan kontrol ediyorum. Yakında PS3'ü bile (bluetooth olmasına rağmen), türk usulü bir çözümle kullanmaya başlayacağım. Becereyim bir topic açacağım. Sadece 2 tane şikayetim var:

1-Numerik tuşları pek ergonomik değil, çok küçük, tuş malzemesi kaliteli ve silinme de yok ama basmak zor, tuşa dibine kadar basman gerekiyor, dolayısıyla bazen fazla basmış olabiliyorsun. Bir de alet biraz çıtırdıyor.

Arkadaşım bahsettiğin sorunlara ben kullandığım 785 modelinde rastlamadım.belki 525 lerde olabilir.ama bu bile hata sayılmaz bence yaptığı işe göre.takam tuşları gayet başarılı ve tek el ile rahatça kullanıyorum.bende de zaten daha önce 855 modeli vardı 8 şeklinde o rahat değildi.ama bu gayet güzel.tek eksiğim bende dvd playerde ejt tuşu yok o nedenle dvd izleme activitesinde tepsiyi kendim çıkartıp koyuyorum :)o kadar ama hakketten adamlar yapmış

bazı dvd playerlerda eject tuşu olmuyor bunun yerine stop tuşuna basılı tutunca cd/dvd tepsisi açılıyor.
    denemende fayda var...

• ayrıca 525 kullanan arkadaşlara bir sorum olacak.
    kumandanın tuşlarına bir müddet basmadığımızda ışıkları tamamen sönüyor değilmi.
    daha sonrada elimize aldığımızda tüm ışıkları kendiliğinden yanıyormu.
    bu benim için önemli bir özellik. yardımcı olursanız sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: digitbook

quote:

Orjinalden alıntı: alanya75

quote:

Ben de bu ürünü (bendeki 525, fark ne bilmiyorum)yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum. Tam not olmasada çok yüksek not veriyorum . Çok kullanışlı, çok akıllı bir cihaz. Tanıtamadığım bir cihazım olmadı henüz. Görüntüde çok şık. Bir kere en önemlisi devamlı kitlenen digiturk kumandasından kurtardı beni. Pili de bende en az 6 ay gidiyor ve diğer kumandaları da kullanmadığım için pil tasarrufu sağlıyor. 5 tane cihazımı buradan kontrol ediyorum. Yakında PS3'ü bile (bluetooth olmasına rağmen), türk usulü bir çözümle kullanmaya başlayacağım. Becereyim bir topic açacağım. Sadece 2 tane şikayetim var:

1-Numerik tuşları pek ergonomik değil, çok küçük, tuş malzemesi kaliteli ve silinme de yok ama basmak zor, tuşa dibine kadar basman gerekiyor, dolayısıyla bazen fazla basmış olabiliyorsun. Bir de alet biraz çıtırdıyor.

Arkadaşım bahsettiğin sorunlara ben kullandığım 785 modelinde rastlamadım.belki 525 lerde olabilir.ama bu bile hata sayılmaz bence yaptığı işe göre.takam tuşları gayet başarılı ve tek el ile rahatça kullanıyorum.bende de zaten daha önce 855 modeli vardı 8 şeklinde o rahat değildi.ama bu gayet güzel.tek eksiğim bende dvd playerde ejt tuşu yok o nedenle dvd izleme activitesinde tepsiyi kendim çıkartıp koyuyorum :)o kadar ama hakketten adamlar yapmış

bazı dvd playerlerda eject tuşu olmuyor bunun yerine stop tuşuna basılı tutunca cd/dvd tepsisi açılıyor.
    denemende fayda var...

selamlar:@digibook
    onuda denedim fakat olmadı ben zaten panasonici değiştirdim artık açmasada olur.
    ayrıca 525 lerde sensör olmadığını biliyorum üzerindeki tuş ile açıp kapatılıordu.bir ara baya konusu geçmişti.benim tavsiyem 785 al geçen benim aldığım yerden mail gelmişti kampanya yapmışlardı fiyatı da 220tl filandı

• PS3 için Türk usülü çözüme gerek yok, usb-ır adaptör ile kullanılıyor, logitech'in web sayfasında da ps3 yazınca öneride bulunuyor (önceki mesajları okumadım o yüzden bahsedildimi bilmiyorum, bu adaptörden bahsedildiyse artık kusura bakmayın )

quote:

• 515 modelinde de makro tanımlama var mı acaba biliyormusunuz
    yani watch tv diyince arka arkaya tv DVD anfi gibi şeyleri sırasıyla açma özelliği

aradım bulamadım
    teşekkür ederim...
  • cevabını bilen yok mu arkadaşlar.........
  • kimse bu cihazı kulanmıyor galiba
    bende 525 alayım bari o zaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: atokgozlu

kimse bu cihazı kulanmıyor galiba
    bende 525 alayım bari o zaman

selam dostum nasılsın?
    evet 515 lerde aktivite var ama 4 adet ile sınırlı.

ben 785 kullanıyorum 6 adet bir üstü 885 de 8 adet ama 4 tane yetiyor zaten
  • cevabın için çok teşekkür ederim
    dediğin gibi 4 adet yeterli sanırım

zaten TV DVD ve oyun için ayar yeterli sanırım.

sağolun....
  • quote:

Orjinalden alıntı: atokgozlu

cevabın için çok teşekkür ederim
    dediğin gibi 4 adet yeterli sanırım

zaten TV DVD ve oyun için ayar yeterli sanırım.

sağolun....

o senin tercihine kalmış. ama genelde yeter klima falanda tanıtırsan yetmez mesela ben havayı değiştir diye 2 adet atadım havayı ısıt havayı serinletrica ederim. takıldığın yer olursa yardıma hazırım elden geldiği kadar
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.