Şimdi Ara

Logitech Harmony 520 Evrensel Kumanda Incelemesi (Resimli) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
6
Favori
51.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tartışmaya gerek yok, ben bir 2 yıldır kullanıyorum, bir tane de pedere alacağım. ama nette buylamıyorum bir türlü.

Digiturk+, Sharp LCD, Philips DVD, Yamaha AV Receiver, Beko klima ile kullanıyorum.

avantajları:
    -net üzerinden programlanması çok kolay ve mantıklı, yeni bi kumanda alırsan hiçbir ayarın değişmeden yeni cihaza yüklenebiliyor
    -nette binlerce cihaz devamlı database yükleniyor, muhtemelen alacağınız yada sahip olduğunuz cihaz sistemde kayıtlıdır (YUMATU falan değilse)
    -dizayni çok hoş
    -tuş sayısı çok yeterli ve tuş isimleri iyi seçilmiş.
    -ekranı da çok kullanışlı, renksiz ama renkli olsaydı çok daha fazla pil harcardi
    -ışıklandırmasi çok yeterli, akşam karanlıkta önünden geçtiğinizde hareket sensörü sizi algılıyor ve cihaz ben burdayım dercesine aydınlanıyor
    -aktivite düzenlemek, yani tek bir tuş ile sırasıyla onlarca komutu uygulayabilmek çok iyi

bir kaç tane dez avantajı ise:
    -Bir aktiviteden diğerine geçerken bazen seri hamlelerden bir hamle eksik kalıyor, bunu gidermek için ekrandaki butonlardan birini bu eksikliği tek tuşla giderecek bir fonksyon koyun
    -Numeric pad biraz ufak tuşlardan oluşuyor, bazen aynı anda iki tuşa basıyorum
    -Biraz çıtırdıyor
    -her yerde bulunmuyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scubat -- 19 Haziran 2009; 12:04:05 >

• PS3 için USB-IR dönüştürücü bulup kullanan var mı? Varsa dönüştürücüyü nereden aldınız?

Bilgi için teşekkürler.
  • Selamlar arkadaşlar,

Bende evrensel kumanda işine girmek üzereyim, uzun bir süredir de logitech 520 ile 550 'yi inceliyordum. Fakat gerek internet sitesinde, gerekse bu forumdaki notları okumama rağmen tam olarak cevabını alamadığım bir sorum var. Eğer bunları yanıtlarsanız çok sevinirim. Eğer cevaplar forumda var dı ve gözümden kaçtı ise affola.

Sorum şu : Örneğin, bir cihazımızı desteklenen cihazlar listesinde bulamaz isek, hem 520 ye hemde 550 ye bunu öğrenme modunda tanıtabiliyor muyuz? Eğer tanıtmak zorunda kaldığımız cihaz sayısı 2 olursa durum ne oluyor? Her iki model de, kaç adete kadar tanımadığı cihaz öğrenebiliyor acaba?
    (Öğrenme modu diye bahsettiğim şey eski kumandamızı bu logitech in karşısına koyup tek tek düğmelere basarak yapılan öğrenme modudur.)

Bir sorum da şu; Burada yazan fiyatlara baktığımda, çoğu arkadaşımın cihazları türkiye içinden gayet makul fiyatlara aldığını görüyorum. Çünkü logitech amerika sitesinde 510 un fiyatı 99 dolar. Listede 520 yok bile. (Acaba 520 nin üretimi durduruldu mu?), 550 nin fiyatı ise 129 dolar. Bu bağlamda bu ürünleri daha ucuza alabileceğimiz (ebay hariç) güvenilir satıcı firmalar yada siteler var mı bildiğiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: skonac
    Sorum şu : Örneğin, bir cihazımızı desteklenen cihazlar listesinde bulamaz isek, hem 520 ye hemde 550 ye bunu öğrenme modunda tanıtabiliyor muyuz? Eğer tanıtmak zorunda kaldığımız cihaz sayısı 2 olursa durum ne oluyor? Her iki model de, kaç adete kadar tanımadığı cihaz öğrenebiliyor acaba?
    (Öğrenme modu diye bahsettiğim şey eski kumandamızı bu logitech in karşısına koyup tek tek düğmelere basarak yapılan öğrenme modudur.)

Alacağınız cihaz kaç adet cihazı hafızasına alabiliyorsa o kadar cihazı isterseniz learning yani öğrenme moduyla tanıtabilirisiniz, mesela 520'de 12 adet cihazı tanıtmanız mümkün.

quote:

Orijinalden alıntı: skonac

Bir sorum da şu; Burada yazan fiyatlara baktığımda, çoğu arkadaşımın cihazları türkiye içinden gayet makul fiyatlara aldığını görüyorum. Çünkü logitech amerika sitesinde 510 un fiyatı 99 dolar. Listede 520 yok bile. (Acaba 520 nin üretimi durduruldu mu?), 550 nin fiyatı ise 129 dolar. Bu bağlamda bu ürünleri daha ucuza alabileceğimiz (ebay hariç) güvenilir satıcı firmalar yada siteler var mı bildiğiniz?

Ben 2 sene önce ebay'den almıştım 2 ayrı 520'yi, şu anda da Türkiye'ye gönderim yapılan bir sürü 520 var satışta, dilersen linke tıklayabilirsin. Fiyatlar 45$ civarı.

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=logitech+520&_in_kw=1&_ex_kw=&_sacat=See-All-Categories&_okw=logitech+520&_oexkw=&_udlo=&_udhi=&_ftrt=901&_ftrv=1&_sabdlo=&_sabdhi=&_samilow=&_samihi=&_sadis=200&_fpos=Zip+code&_fsct=&LH_SubLocation=1&_sargn=-1%26saslc%3D0&_salic=1&fsradio2=%26LH_AvailTo%3D1&_saact=204&LH_SALE_CURRENCY=0&_sop=12&_dmd=1&_ipg=50

• merhaba arkadaşlar bende 2 ay önce bit pazarndan eastern da-9000 home theater ses sistemi aldım ama maalesef uzaktan kumandası yoktu. harmony 525 almak istiyorum ama öncelikle uzaktan kumandası olmayan bir şeye nasıl kumanda edecek bu alet? databesine erişemedim(bulamadım) eğer sizler biliyorsanız olup olmadığını buraya araştırıp yazarmısınız? emekleriniz için çok teşekkürler.
  • Bende l.h 525 aldım ve yarları yaptım . teledünya ve dsamrtın kumandasını şimdilik yapamadım birde activitiesde liste music de dvd recorderi programladım ama diğer şeyleri yaparken bir tek dvd recorderi açmıyor (arçelik 9000 ama probramında var ve tek device seçtiğimde çalışıyor)
    bakalım kullandıkça yorumlarımı yazacağım.
  • Bu öğrenme moduna nasıl geçiriyoruz ? teledünya kumandasını kaydetmek istedim fakat başaramadım . manuelde ır düğmesine basın diyor ama bende öyle bir düğme yok.
  • böylesine özelleştirilebilen ve her soruna bir çözüm öneren başka bir alete rastlamadım.Yalnız işlemleri netten yaptığınız için mutlaka internet bağlantısı ve orta düzeyde ingilizce bilmek gerekiyor.Parasını sonuna kadar hak eden bir cihaz.Uyduruk çin malı dvd playeri bile tanıdı
  • merhaba arkadaşlar seoul hiremco X3 uydu alıcı ürünün database sayfasında varmı acaba ? vatan, teknosa vb. hiç bi yerde ürünü bulamıyorum :(
  • Teledünya'yı Logitech kumandaya tanıtmaya çalışan arkadaşlar... cihaz markası olarak "opentech" seçin. kendisi tnıyacaktır. ama yine bazı tuşları manuel olarak tanıtmanız gerekebilir. kolay gelsin..
  • Arkadaşlar herşeyi yaptım ama bi türlü TV ye optik ile bağlı ses sisteminde DIGITAL INPUT moduna geçirtemiyorum, ses sistemi orjinal kumanda da ise bu mod aynı düğmeye üst üste 2 veya 3 kere basmayla çıkıyor, Harmony 525 ayarlarında Digital input diye gösteriyor ama bazen AUX bazen SCART IN modunda açılıp kalıyor, kumanda üstündeki HELP ile de yaptım yine olmadı, genelde en son kalan modda açıyor, bu kadar şeyi yaptırıp bir yerde takılmak insanın moralini bozuyor :( yardımcı olabilecek üstadlara şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azra3434 -- 19 Ekim 2009; 10:41:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: azra3434

merhaba arkadaşlar seoul hiremco X3 uydu alıcı ürünün database sayfasında varmı acaba ? vatan, teknosa vb. hiç bi yerde ürünü bulamıyorum :(

Ürünü bulamıyorum derken ? Neye ihtiyacın var yardımcı olmaya çalışayım ?
  • Dostum öncelikle ilgine teşekkür ederim, ürünü bulamıyorum derken harmony 525 kumandayı kastetmiştim ama eksik yazmışım, kumandayı dün teknosadan 99 liraya aldım, samsung 32B653 tv, hiremco X3, philips HTS 3568 ses sistemimi kumandaya tanıttıım, aktiviteler atadım, herşey yolunda ancak tek sorun TV izle veya Tv'nin Usb'den film izle komutu verdiğimde ses sisteminin Digital input moduna geçmemesi, bu moda geçmek için normalde orjinal kumandadan bir tuşa 2-3 kere üst üste basmak gerekiyor, aux, scart, line in, digital in gibi seçenekleri tek bir düğmeden yapılıyor. Kumandanın yazılımından TV izle aktivitesinde Digital in diye seçmeme rağmen en son nerde kaldıysa ses sistemi o input da açıyor, Digital inputa dönmüyor. Ses sisteminden Radyo dinle, Ses sisteminden DVD izle hepsi sorunsuz çalışıyor. Tek sorunum bahsettiğim Digital inputa geçmemesi bu inputlar kumandada tek bir tuşla olmuş olsaydı sorun olmayacaktı (radyo,dvd gibi), aynı tuş ile farklı inputlar seçildiğini harmony'e bir türlü anlatamadım :(

• ya da çok kurcaladım bi yerlerde yanlış bişeyler seçtim, herşeyi silmeyede kıyamıyorum :(
  • en kısa çözüm "2-3 kere üst üste basmak gerekiyor" dediğin tuşu PREV tuşuna ayarla, eğer aktiviteyi seçtiğinde, istediğin konifürasyona gelmemişse PREV tuşuna basa basa manuel getir.

Otomatik çözümü mevcut ama yazıyla dile getirmek olanaksız gibi :)
  • eozen81 hocam ilgin için çok teşekkür ederim, bu kadar teknolojik akıllı bir cihazda manuel müdahale etmek zoruma gidiyor açıkcası :( üst üste basmak gereken tuşun bütün seçenekleri programda tanımlı aslında aux, scart in, digital in gibi ama ne hikmetse digital in seçili olmasına rağmen aktivitede digital in olmuyor, otomatik çözümü kısacaa bi anlatsanız hocam programı o kadar çok kurcaladımki kumandayı aldığım gece sabahladım hırs yaptım :)
  • Şimdi ben şöyle söyleyeyim, ana aktivitenizin Watch TV olduğunu farzedelim,

Watch TV ile cihazlarınızı açtığınızda diyelim ki bu sapıtık tuşunuza 2 kez daha basılmış olsa her şey düzgün olacak, bu durumda 1. resimde gösterdiğim butona basarak next next diyerek 2. resimde gösterdiğim alana gelip hangi kumandanızdan o sapıtık tuşu basmanız gerekiyorsa o kumandayı seçip ADD diyerek bir sonraki sayfadan o tuşu seçmeniz gerekiyor, bunu yapa yapa doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Bu metodu kurcalayın demek istediğimi anlayacaksınız.

• eozen81 hocam sayende sorunum çözüldü, yardımın için çok çok teşekkür ederim, tüm kumandaları çekmeceye kaldırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EFE_

Merhaba arkadaşlar
    Bende harmony 895 var. cihazın ergonomisi dışında kullanımı çok kolay ve keyifli.özellikle evrensel kumandaların düğmeye bastıktan sonra geç kumanda etmesi gibi ortak bir sorunu en aza indirmişler.
    Fakat cihaz ile ilgili bir sorunum var. RF cihazları uzaktan kumanda ile nasıl çalıştıracağımı bulamadım? Nasıl yapıldığını bilen var mı acaba?

merhabalar,

RF cihazların nasıl kumanda edileceğini buldunuzmu ?
  • Malesef bulamadım. Bir yerde okuduğum ingilizce dökümanında Çevirebildiğim kadarı ile ;
    Harmony 895 rf sinyalini IR sinyalini daha uzak mesafeye taşımak amacı ile kullandığını okumuştum. (Çevirebildiğim Kadarı İle). O yüzden aramaktan vazgeçmiştim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.